obnova stratených dat

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod snowden 16. 2. 2009 07:40

caute,
potrebujem help so zblbnutým diskom. neviem sa zrazu dostať na disk, vypisuje hlášku:

E:\neni pristupny

V jednotce je nespravna disketa.
Vlozte (poradove cislo diskety: ) do jednotky E:\

XP vo vlastnostiach ukazuje suborovy systém RAW. skúšal som nejaké programy na záchranu dat, ale ani jeden na tom disku nič nevidí. vôbec netuším, čo sa stalo a potrebujem z neho dostať aspoň tak 5 GB dát. mal som tam ja somár svadobné fotky a zabudol som ich zazálohovať :-|

vopred dík
snowden
Junior

Odeslat příspěvekod Eross 16. 2. 2009 10:49

Osobne si myslim ze tie data tam su nadalej.
Disk E je vtvoreny z disku C alebo to je osobitny hardwer (HDD E) ?
Tam skor pomoze Manager diskovych oddielov/dsikov. Partion magic a pod.
Raw = format fotiek , Niektore znacky fotakov maju nato aj vlastny program.
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Wikan 16. 2. 2009 10:58

Eross píše:Disk E je vtvoreny z disku C alebo to je osobitny hardwer (HDD E) ?

Tahle otázka je nesmyslná, z disku C: nemůžeš vytvořit disk E:. Nepleť si disky a diskové oddíly.
Eross píše:Raw = format fotiek , Niektore znacky fotakov maju nato aj vlastny program.
Raw u fotek nemá nic společnýho s Raw u disků. U disků to v podstatě znamená, že systém nezná jeho formát, případně tam žádný formát není.

Pokud ti na tom disku nic nevidí ani programy pro obnovu dat, tak jsou data asi v hajzlu. Můžeš zkusit ještě nějakou specializovanou firmu, ale to je dost drahý postup.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod Eross 16. 2. 2009 11:13

Ale, nechci mi povedat ze tam ma C/D/E = 3 (HDD HW) disky v 1 PC, skor sa on zle vyjadril...
Ja to vidim takto ze tam ma 1 disk a ten ma rozdeleny na oddiely, kde
mu pomoze jedine ten Partion magic a pod.
Naco mu odporucat special firmu za tazke prachy??
Tak uz ked mi natom disku nic nieje vidno cez ziadny program a ani sa z xp nan nedostanem tak by
som skusil ten disk naformatovat ,automaticky by mu uz nemuselo vypisovat
ze tam nema pristup atd. a tak sa snazill obnovit "stratene" data ktore uz obnovi so softom...
Tempus Maxcars - Kurz bezpecnej jazdy - Skola smyku -absolvovane :)
Eross
Pokročilý

Odeslat příspěvekod nemohouci 16. 2. 2009 11:27

Pánové, prochu prrrrrrr. Ať si dotyčný raději nejprve uvědomí, co to je drive, co to je partition a jaký by použil termín pro úložiště, když na drive je přesně jedna particie. Mnohokrát se zde diskutuje o záležitostech dat na úložištích a tyto termíny, což si většina naprosto neuvědomuje, mohou mít z hlediska dalších prací na médiu zcela klíčový význam.
nemohouci
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 16. 2. 2009 19:04

snowden - jaké programy jsi použil?
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowden 16. 2. 2009 23:55

dik za snahu a reakcie, problém som vyriešil,,
programy som použil: "pc inspector file recovery", "easy recovery professional", "drive rescue", a ešte nejaké dva, ani už neviem aké,,
ani jeden z nich na tom disku nič nevidel, pomohol nakoniec "getdataback", dostal som sa ku všetkým dátam, čo som tam mal,,
aby som v tom urobil ešte jasno: v kompe mám fyzicky 3 hdd, E:\ je jedna partícia na jednom disku,,
je to zbytočne veľa diskov, ale tak som to dostal do rúk a tak som to tak aj nechal,,
ale vyzerá to, že postupne tie disky odchádzajú, takže mi skôr, či neskôr aj tak ostane len jeden :-)
takže ho idem teraz naformátovať a budem ho používať už len na nejaké zbytočnosti, až kým sa neodporúča, lebo už chvílu robí problémy,,
snowden
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 17. 2. 2009 20:53

Tři disky, mechanika, možná máš slabé napájení. Co je tam za zdroj? Nejen Waty, ale značku.
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod snowden 17. 2. 2009 21:37

zdroj mam fortron 450W,,
pred nejakými 2 mesiacmi mi, ale, odišiel pôvodný zdroj,,
dúfam, že pri tom, ako sa porúčal sa nesnažil zobrať ešte zo sebou aj volačo iné :-\
snowden
Junior

Odeslat příspěvekod snowden 17. 2. 2009 23:18

včera som ten disk naformátoval, všetko bolo ok a dnes ho win zase hlási ako chybný a nevie rozoznať systém súborov,,
odchádza disk ??
snowden
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 19. 2. 2009 00:02

Oblíbený test RAM Memtestem? Aspoň hodinu nechat běžet. A kabely.
kejki3
VIP uživatel