2,5'' disk do PC

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod homomorfismus 12. 7. 2009 20:21

Ahojte, skládám si nový PC a snažím se o co nejnižší hluk a spotřebu, takže jsem se samozřejmě zastavil u disku. V podstatě řeším dvě varianty:
1. Samsung EcoGreen F2
2. přes redukci do 3,5'' slotu nacpat 2,5'' disk
Jelikož se v oblasti NTB vůbec nepohybuju, chtěl jsem se zeptat, jestli tou druhou variantou něco ve výše uvedených směrech získám. Bude to (citelně) tišší? Cena a výkon mě zas tak nebolí. Předem dík moc za tipy.
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 7. 2009 20:36

WD Caviar Blue 320GB, ovsem 3,5" klasicky. Notebookove disky se pouzit daji, ale jsou o kousek pomalejsi a zaroven drazsi. Ta 320Blue ma jen jednu plotnu, je oproti Samsungu je prijemne rychla a opravdu ticha.

Pokud Te neboli cena, mrkni po Scythe Himuro. To je box, do nejz se vlozi klasicky 3,5" disk. De facto pak o disku nebudes vubec vedet, ze nejaky v PC mas.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Milanr1 13. 7. 2009 19:20

homomorfismus píše:... snažím se o co nejnižší hluk a spotřebu ...

Nejnižší spotřebu, nulové zvukové emise a vysoký výkon zaručují pouze kvalitní (čti: dražší) HDD SSD.
Některé kvalitní NB jsou těmito moderními HDD už vybavené z výroby.
Zůstává otázkou, zda lze velmi tichý NB na cestách nějak rozumně zhodnotit: ve veřejných prostorách bývá většinou hluk.
Milan
Milanr1
Pokročilý