ext. 2,5" HDD Samsung 500GB

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod x---x---x 27. 11. 2009 18:38

Dobrý den,
dnes jsem si koupil externí pevný disk Samsung, připojitelný přes USB (http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... J000000M18 ). Měl by mít přenosovou rychlost max. 480Mb/s ,ale stěží dosahuji 5Mb/s. Je naformátovám na Fat 32 a používám Windows Professional SP3. Nevíte někdo prosím, kde by mohl být problém? Děkuji
x---x---x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Matysek 27. 11. 2009 19:25

A jsi si jisty, ze mas USB 2 (tam je teoreticky mozne tech 480mb/s dostat) a ne USB 1.1?

U USB 1.1 je 12Mb/s tak nejak max. U USB 2 (casto se to oznacuje jak high-speed) je tech ~ 27 - 34MB/s realne maximum.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod digiking 27. 11. 2009 19:58

mam 640GB verzi na FAT32 na stejnem W a rychlost je 25 - 30MB/s. Jen blby, ze nejde rozdelit. Problem asi nekde v usb radici u zakladni desky, ja mam intel chipset.
digiking
Junior

Odeslat příspěvekod x---x---x 28. 11. 2009 01:08

Ano, to jsem zapomněl zdůraznit, všechny USB porty mám 2.0.
x---x---x
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod BinLadin (novy) 28. 11. 2009 01:25

zkusil bych připojit ten disk k jinému PC, jestli stejně špatně funguje i na jinem PC .... pokud ano, tak asi reklamace...
možná ještě zkusit naformátovat na NTFS ... už je kvuli tomu, že na FAT32 nejde zapsat větší než 4GB soubor
BinLadin (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 28. 11. 2009 13:34

x---x---x píše:Ano, to jsem zapomněl zdůraznit, všechny USB porty mám 2.0.

To ovšem neznamená, že tak i opravdu fungují. Za kontrolu v biosu nic nedáš a nebyl byste první ani poslední, kdo měl problém s USB na desce. Takových desek už jsem pár viděl.
Otestujte ještě na stávajícím počítadle jiné a vyzkoušené médium.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert