skladování většího množství dvd

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod MgX 2. 3. 2008 16:15

Ahoj,

mám opět jeden dotaz. Nejen mě by zajímalo jak skladujete DVD a CD. Hlavně v čem. Originální DVDčka ve svém obalu zaberou docela dost místa. Pak jsou takové ty, jenž jsou přílohou k nějakému časopisu/novinám. Ty jsou podstatně skladnější, neboť zasunuty v papírovém obalu, zaberou velmi málo místa. Z druhé strany vyjmutí a hlavně jejich uskladnění v této podobě, mně připadá méně ,,bezpečné".

Lidé z mého okolí používají zásobníky ve kterých jsou igelitové obaly na DVD/CD. To je taky na nic, protože jsem se díval, že zasunováním a vyjímáním z těchto ,,přihrádek" dochází k drobnému poškozování médií.

Pak si člověk vypálí fotky a postupně se počet takto vypálených médií rozrůstá. Takže ani krabička na CD není zase tak moc skladná.

Díky za informace, jak na to jdete vy.

Pakliže jsem tento dotaz umístil do špatné sekce, a modi, či admin by našel místo lepší - klidně toto vlákno přesuňte.
S pozdravem MgX
MgX
Junior

Odeslat příspěvekod MgX 2. 3. 2008 21:21

Dobrý večer,

to všichni strkáte DVD a CD do krabičky? Nemáte jiné metody a možnosti uskladnění? Nějakou (koupenou/vyrobenou) skříňku s ,,udělátkem" na držení DVD???

:roll: :)
S pozdravem MgX
MgX
Junior

Odeslat příspěvekod NovaD 2. 3. 2008 21:24

Ja ich strkam do klasickych slim CD obalov a mam pokoj :wink:
V kazdom pripade nerob paniku,lebo... "Errare humanum est" :)
NovaD
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MgX 2. 3. 2008 22:48

Jo, taky řešení. Jenže u slim-áků :-) mně celkem vadí nemožnost viditelného označení z hřbetní strany.

Tudíž, jak si to řadíš/te ? Čísla, abeceda, mikropísmo na obalu :D

Vím, že je to taková hovadina, ale přesto.....on někdy prostor není nafukovací a možnosti jsou omezené ..... a hlavně v tom člověk nechce mít bordel...a i když zatím nemá moc DVD-CD, tak stejně přemýšlí, že si zavede nějaký jednotný (pokud možno nadčasový) systém organizace ,,práce" :lol:
S pozdravem MgX
MgX
Junior

Odeslat příspěvekod aumirek 3. 3. 2008 10:31

Tady si budeš muset vybrat bud přehled nebo uspora místa oboje nejde jedno vylučuje druhé.Osobně to řeším kombinaci slim nezabere moc místa a to označení na hřbetu je i celkem čitelné a jiná cd mám v papírovém obalu co je v některých časopisech třeba PPK a pod.Ono navíc jak často ty cd pouštíš některá jednou za rok.Ale vyděl jsem box na asi 150 cd dávaj se tam holá celkem malá krabička je to zavřené nepráší se na to a po vytukáni čísla cd se to otevře a cd vyjede ven
aumirek
Junior

Odeslat příspěvekod koenzim 3. 3. 2008 10:36

Raz ked som mal vela casu a vela filmov na CD, vytlacil som si na samolepku popisy. A pracne, rucne som ich strihal a lepil na slimy. Dodal som k tomu aj cislovanie a bolo to vcelku citatelne a prehladne. Akurat, ze mi to trvalo cely den :)
koenzim
Junior

Odeslat příspěvekod ppetr 3. 3. 2008 11:05

A co treba zavest si system- mit v pc nejaky program, kde je cislo media a vypsan jeho obsah? Pote by stacilo vsechna media ocislovat. Kdyz by nastala potreba neco najit, jednoduse by se v tomto programu pouzilo vyhledavani a program by vyhodil cislo pozadovaneho media. Jeho nasledne nalezeni by nezabralo moc casu. Takovy program ovsem neznam, znate nekdo? Idealni by bylo i kdyby obsah media nacetl automaticky...

Co se tyce ulozeni medii, musim rict ze me osobne vyhovuji nejvice klasicke papirove obaly. Jsou levne a media se daji jednoduse vyndat bez poskrabani. Navic nezaberou moc mista.
ppetr
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 3. 3. 2008 11:15

Co nevidím, nenajdu, takže klasické krabičky a ty jsou v krabicích z IKEA, aby se na ně neprášilo. O tom systému hledání jsem také uvažoval, jsou i hotové programy, ale nemám ten volný den. :D
Jen instalačkya ovladače mám v papírových obálkách, protože ty nepotřebuju moc často.
Taky se chystám to překopírovat na DVD, kvůli místu, ale až bude všechna práce hotová...
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod smindo 3. 3. 2008 11:23

JA pouzivam toto:

http://www.argos.co.uk/static/Product/p ... searchtext>DVD+BOX.htm

Je to uplne super mam ho ale v ciernej farbe.Vsetko je perfektne rozmiestene.(cislovanie,popisky)Ak ho naplnim tak potom sa da kupit dasli a ten len polozin na vrch.Bolo to tak dizajnovane.Kedze to pouzivam iba na filmy a zalohujem si iba svoje oblubene filmy si myslim ze 80 je az az!!!
smindo
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jackal 3. 3. 2008 11:24

Já balím do papíru a pak do krabice. :wink: Jak prosté. :wink:
NB: ACER Aspire 7741G, Intel® Core™ i5-430M 2.27GHz/2.53GHz, Radeon HD 5650, 4GB DDR3 RAM, 500GB HDD, Windows 7 64bit Home Premium, Avast! Internet Security 5
Telefon: HTC HD7, Dell Streak Mini, CoPilot Live 8.2.0.406 - Evropa 2010/03 (17.12.2010), Navigon 2.6.1 - Europe
Jackal
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kejki3 3. 3. 2008 11:30

Používáte někdo něco takového? http://download.chip.eu/cz/Seznam-DVD-5.30_939927.html
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod aumirek 3. 3. 2008 11:43

koenzim píše:Raz ked som mal vela casu a vela filmov na CD, vytlacil som si na samolepku popisy. A pracne, rucne som ich strihal a lepil na slimy. Dodal som k tomu aj cislovanie a bolo to vcelku citatelne a prehladne. Akurat, ze mi to trvalo cely den :)

no nevím proč tak pracně je jednoduchej levnej a českej program co ti ten obal na slim vytiskne a je to opravdu dobře čitelné a to již špatně vidím
aumirek
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 3. 3. 2008 11:52

Aumirku, název toho programu si necháš pro sebe, že jo?
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod aumirek 3. 3. 2008 12:21

kejki3 píše:Aumirku, název toho programu si necháš pro sebe, že jo? /quote]

nenechám tady je po stažení je možnost vytisknout asi 10 obalu po zaplacení malinké částky ho aktivují.My vyhovuje protože je max jednoduchej mužeš vytvořit svuj přebal na jakoukoliv krabičku nebo i CD většinou stáhnu origoš přebal z internetu a vložím ho tam

http://www.cd-popisovac.cz/
aumirek
Junior

Další stránka