Zmizelé cesty souborů

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 1. 1. 2011 01:05

Nechápu jak se to stalo, ale stalo. Na externím disku (NTFS) připojeném k routeru se nejspíš po zapnutí UPnP scanu ztratily nějaké soubory.

Pomocí Recuvy jsem je bez problémů našel, jsou v pořádku, ale nejdou obnovit - nemají název ani cestu a při obnovení mi Recuva píše odmítnutí přístupu. Nemáte někdo nějaký tip, jak to z toho dostat?

Není to nic extra důležitého, ale za pokus to stojí. Díky.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oooooooooo 1. 1. 2011 11:17

Použij raděj testdisc a jeho součast photorec - recuva konči na čemkoliv kde je sebemenší problem,stači třeba reserved mft když z pohledu recuvy je problem a je konec.
Stahni testdisk - umistni ho na normalni umistněni tim myslim ne proboha do napřiklada rootu C,podivej se ted na pripony a spust rovnou filtraci na připony
at usetřiš čas v photorecu při obnově.Co se týče nazvu, k photorecu - potažmo testdiku je doplnek který pracuje i s možností že se ti soubory obnovi s nazvem jhvdfjkdghjkfh.av stara se o to aby toto riziko eliminoval na minimalni možnou miru.
Možna je možnost jak to pořešit i ted s recuvu ale vzhledem k tomu co umí ona - co umi testdisk se s ni nezabývám,je ztrata času učit se s něčim jiným než s tim co umí vše co recuva ale spoustu věcí navíc a líp.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Kryštof Korb 1. 1. 2011 23:13

Díky, vyšlo to, ale ty názvy souborů jsou asi v háji, což mi zas tak nepomůže :) Každopádně díky, aspoň to můžu nějak prohlédnout.
near field | Úplně všechno o NFC.
Kryštof Korb
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod oooooooooo 2. 1. 2011 12:02

Photorec tedy testdisk ma ten doplněk pro rekonstrukci zblblých nazvů - bohužel ja použivam testdisk jen doplnkově když nemam možnost použit moje věci takže jsem zapomně kdo to do testdisku poskytoval jako doplněk a nejsem si stopro jist jestli doplněk je multiplatformní - jestli to nebyl jenom dopsaný script ve verzi testdisku pro linux,kdysi jsem ten doplněk použil když jsem narychlo někomu obnovoval fotky.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý