Vzhkledem k tomu že den co den tady vidím přispěvky jak obnovit data,zmizel mně disk,oddíl atd,udělal jsem manual obrazkový krok za krokem.I když někdy mam naladu lidi navádět na dalku jsou schopni ve třech krocích udělat 4 chyby.První manual je hotov - obsahuje 16 - kroků - 16 obrazků ted pravě dodělam popisky k nim.Stručný popis jde o situacii kdy na oddílu X mate data a oddíl nahle nevidí průzkumník,sprava disků ho ukazuje maximalně jako nealokovamé misto a jedina volba je vytvořit oddíl,naformatovat a by by DATA.
Ukazuji jak za 30 vteřin startovat do totožneho stavu se všemi daty a bez 10 hodinoveho kejklení s getdataback atd.Tento přiklad je zcela totožný i pokud by šlo o to že oddíl už není vidět dokonce nejen v prukumnikovi a ve spravci disků se hlasi jako bez filesystemu ale i pokud by se ve spravě disků nehlasil vůbec.Stejný postup jde použit i pokud by nejen oddíl ale celý disk pro windows neexistoval - takže nebootnete,nenaformatujerte - diskmanagment se kterým pracuje windows by prostě neměl kam instalačku nasazet.
V tom připadě testdisk použijete jako součast live cd.Vzhledem k tomu že bych musel v připadě bootovacího cd postup točit z obrazovky a jako další manual možna pastnu složitější problemy s testdiskem,tak se mně do toho nechtělo.
Všimněte si par věcí - v okamžiku kdy pro win neexituje oddíl - tesdisk pohodlně dane soubory vidí - volbu Vám ukažu na daném screenu a oddíl se kterým windows bez ztraty dat nehnou obnoví se všemi daty na jeden klik na vteřinu.
Existují i jine metody ale tuto považuji za primitivní a thready o X přispěvcích z nichž polovina je opravdu mimo mísu,reklamuj atd druhá polovina dotyčný bohužel nechape filozofii testdisku považuji za zbytečne.
Manual je hotov postupně ho uploaduji na imageshack až upravím screeny - dam k nim komentař s šipkama.