Mrtvý SSD disk Vertex 2 120GB

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod I.Indigo 21. 8. 2011 16:03

Asi mi odešel SSD disk Vertex 2 120 GB, nejdříve občas modrá smrt a potom už nenaběhl vůbec. V BIOSU není vidět. Data mám zálohovaná, jen pár posledních jsem nestihl. Je nějaká možnost data získat zpět nebo ten disk částečně rozjet předtím, než ho půjdu reklamovat?
I.Indigo
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 21. 8. 2011 17:40

za zkousku nic nedas. zkus ho v jinem stroji jako nesystemovy disk, muzes zkusit pripojit pres USB... obcas se nejaka takova nahoda chytne.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod I.Indigo 21. 8. 2011 17:53

Zkusil jsem ho hodit do boxu a přes usb připojit ve WIN 7 na jiném stroji, ale nenainstaloval se ani ovladač. Začal se instalovat ale neúspěšně.

Krám jeden. To mi byl čert dlužen :-)
I.Indigo
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 21. 8. 2011 21:41

vítej do klubu...

SSD je ryze systémová a aplikační záležitost, tudíž z něho není co zálohovat a když, tak snad jedině kompletní imaging systémovýho oddílu...

a pokud jsi na něm přece jen nějaká data měl, tak už aspoň víš, co příště vylepšit...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod I.Indigo 21. 8. 2011 22:14

Je možné, že je vina na straně notebooku, že ten disk odešel? Předtím jsem tam měl klasický disk a situace byla podobná..občas bluescreen a pak pád systému...jenže tehdy disk šlo obnovit ale ten SSD je úplně tuhý.
I.Indigo
Junior

Odeslat příspěvekod milsimr 21. 8. 2011 22:20

Možné to je, pokud kravne řadič na desce. Neumím si ale představit, co by to muselo být za závadu, že komplet ten disk zmrvil.
Administrátor fóra Živě.cz.
milsimr
Administrátor

Odeslat příspěvekod kevin a perry 22. 8. 2011 08:33

Taky mi chcípnul jeden Vertex2 60Gb v notebooku a to nebyl ze serie vyrobených 34nm trechnologii...
:(
GA Z68MX-UD2H-B3|Core i5 2500K@4,2Ghz default Vcore(@5Ghz, 1,41vcore) +Noctua NH-C14|4GB DDR3 Corsair 1600Mhz VengeanceLP|nVidia GTX 560 Ti + GELID rev.2 ICY VISION | 2x OCZ Vertex2 60GB SSD :) |Enermax MODU II 82+ 625W|LIAN LI PC A04 black
kevin a perry
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pucmeloudek 22. 8. 2011 09:00

a pokud jsi na něm přece jen nějaká data měl, tak už aspoň víš, co příště vylepšit...

Jako ze by si prilepil kobercovkou na dekl noutbuku jeste jeden disk a pichnul ho do usb? nebo ze by pro jistotu nemel na ntb zadny data? nejak tomu nerozumim...
pucmeloudek
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 22. 8. 2011 09:33

1) byznys notebooky nemaji problem mit dva disky.
2) byznys clovek stejne pojede vetsinu v nejakym tom oblacku - at uz google apps, OWA, VPN...
no a študák ta jednodenni data nejak prezije a pokud nezalohuje doma nejakym syncem tak je trouba.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod pucmeloudek 22. 8. 2011 09:43

takze, pokud chce mit clovek rychly notebook, musi mit jinymi slovy bud tunovou drahou dvoudiskovou masinu nebo "jet v oblacku"? Dobra predstava, takova obvykla, prakticka a ze zivota. "zalohovat doma" nejakym syncem totiz nemuze, nebot na disku dle predrecnika (na ktereho jsem reagoval) pry nikdo zadna data nema a tudiz ani nema co zalohovat...
pucmeloudek
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 22. 8. 2011 10:08

slovo "notebook" se v tomto vlákně objevuje až po mým příspěvku...

nesnaž se být natvrdlej...když prostě nemáš možnost dalšího disku, tak jednoduše další disk nepoužiješ...

že je takovej notebook principielně téměř nepoužitelnej (což je i bez ohledu na počet disků), je věc jiná...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod pucmeloudek 22. 8. 2011 10:44

Ja jenom mam moc rad chytraky, ktery misto rady zacnou mentorovat, a tak elementarni vec, ze existuji 1diskove notebooky (kterych se dneska tusim prodava o dost vic, nez desktopu) je ani nenapadne. Jaka se souvislost takovych odpovedi s s dotazem "Je nějaká možnost data získat zpět nebo ten disk částečně rozjet předtím, než ho půjdu reklamovat?" (krome honeni vlastniho dokonalyho ega, ktery ma kazdy bit dat zalohovany v nejblizsi sekunde na 50 mistech po svete), mi unika.
pucmeloudek
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 22. 8. 2011 10:50

to ti uniká dost elementární věc...

jsem od přírody altruista, moc bych si přál, aby měl každej taky tak dokonalý ego a každej bit zálohovanej do vteřiny na padesáti místech po světě...

to dá přece rozum...

pořád tady ale nevidím, jak dostat ta data zpět...dokonce ani od tebe po všech těch analýzách...
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod pucmeloudek 22. 8. 2011 10:55

To bude krasnej svet. A ty zisky datacenter a potazmo jejich akcionaru... Uz se taky tesim. Do ty doby nezbyva, nez tazatelum prilepovat kobercovkou nebo vterinakem ty plotnovy disky na dekl, nebo je aspon na vhodnost takoveho pocinani s laskou upozornovat pomoci vtipnych hadanek.
pucmeloudek
Junior

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 22. 8. 2011 10:58

když nebude hned krásnej, bude do té doby aspoň vtipnej...

vidíš, taky můžeš přidat ruku k dílu...
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Další stránka