Výběr SSD řešte jen zde!

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 23. 6. 2015 20:29

v kompatibilitě, Plextory a Lenova jdou celkem dohromady :)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Matysek 23. 6. 2015 20:43

Lenovo zere celkem vsechno, takze je to trochu jedno - asi jedina dobra vec na Lenovo. Az na jiste konfigurace, ale to jsou vendor locky a tez nejde cekat plna integrace.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod karlos00x 24. 6. 2015 09:09

Matysku, ja myslim, ze si rozumime, ale proste kdyz to ma svy kupce... ja taky nechapu jak si nekdo muze koupit pruhlednou osvetlenou PC case nebo montovat pi.ovinky na auto a jeste mu vybrat vyfuk.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod toldanovu 24. 6. 2015 09:25

Python.p píše:Co je pro tebe běžné použití ?

office, Netbeans, občas virtualizace a LR

Matysek píše:Na Grand Prix du Canada startuje monopost F1 ...

právě o to mi jde, ať s postupem času mi nedegraduje na úroveň plotnového disku ...

V původním noťasu jsem byl spokojen s m4, tak právě proto se ptám, zda zvolit mx200 nebo jakou jinou alternativu?
toldanovu
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod still_wolf 24. 6. 2015 17:50

Ahoj,
omlouvám se, jsem naprostý laik. Po přečtení několika stránek zpět bych jsem se rád ujistil. V rámci stolního PC s Asus P8Z77-V LK je vhodný Crusial MX200 250GB? Nebo je už vhodné něco jiného?
Možná bych byl schopný zainvestovat i do Intel 535 240GB. Ale ta cena je už dost a určitě v rámci 5let záruky budou mít nějaká omezení (opotřebování atd.).

Děkuji
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 24. 6. 2015 22:25

Kazdy consumer SSD degraduje, ale tady bude skok pres cache. Kup si Intel 530 za podobnou cenu a budes spokojeny. To plati na misto te 535
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod kajer 25. 6. 2015 03:02

Javor55 píše:Tak jsem se rozhodl pro mSATA. Vyplati se připlatit za Samsung 850 EVO (MZ-M5E120BW) nebo stačí Patriot Pyro M3 (PP120GSM3SSDR).

No ja do E531 dal v r.2013 klasicky EVO840 250GB a do dneska no problem ... viz Obrázek
Loni zacatkem roku byl jeste problem sehnat u nas za rozumny peniz neco do slotu M.2 tak mi dovezli http://www.amazon.com/gp/product/B00LNF ... ge_o01_s00
No a letos jsem tam strcil http://www.czc.cz/adata-premier-pro-sp9 ... 45/produkt
Rozdily v rychlosti jsem shledal snad jen pri copy .iso - vsechna ostatni prace by snad byla meritelna jen stopkami . boot je stejny jak m.2 tak sata. pocitove vse okamzite, ale na tom se asi podepisuje i i73632QM a jeho 8(real4) jadra chvilemi vytizena ke 100%.
Fotky nedelam, ale video a zpracovani/prevody je ted rychlosti nekde jinde.

Nevim co mas za slot zda mSATA nebo jako u mne M.2, ale over si to at pak nemusis menit.
kajer
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 25. 6. 2015 09:15

Vo co gou? Ten lysohlávkový gui mi nejde rozkliknout (mobil)...

Ještě že bootem se měří výkon ssd ;)
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod still_wolf 25. 6. 2015 09:20

To Matysek:
A jaký rozdíl je mezi MX200 a 530? To co vyčtu z google, tak je toto:
MX200:
+Papírově rychlejší
+Cena
-Nepřijde mi takový profík, ale využil bych to?
-záruka 3 roky, v té době ale bude nová technologie a snad i levnější

intel 530
+Vypadá profesionálněji
+5 let záruka (za 3 roky bude zastaralý)
-o 1000Kč dražší, resp. o 1/3
-papírově nižší rychlosti

Omlouvám se, asi Vás zatěžuji základy. Ale opravdu bych rád věděl, jestli ony peníze a tím způsobené další problémy mi za to stojí.

Děkuji
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 25. 6. 2015 12:31

To zalezi na kazdym soudruhovi... To mas jako Passat vs Logan.
V zasade to porovnani hodne ovlivnuje zda-li je to vydaj nebo investice, pokud investice tak je to hodinovy prijem za praci na tom stroji.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod still_wolf 25. 6. 2015 14:07

Pro mě je to spíše výdaj. Sice na dotyčném zařízení budu i pracovat. Ale onu kapacitu řeším spíše z důvodu soukromého.
Jinak asi půjdu do Adata SP920 256GB, doporučeného KineCZek. Prý je to přeznačená Crucial/Micron M550.
still_wolf
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 6. 2015 14:25

To mi vazne musis psat PM kvuli veci, kterou uz verejne resis jinde? :oboze Ty se mi snad zdas... :roll:
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod kajer 25. 6. 2015 14:39

Python.p píše:... nejde rozkliknout (mobil)..._...že bootem se měří výkon ssd ;)

To nebylo mysleno jako merici test, jen ze u E531 je jedno jestli nabiha syst. z toho nebo onoho rozhrani, jako ze nekde m.2 slot sidi na rychlosti i kdyz by to melo byt naopak -m.2rychlejsi...
srovnani Sam. vs Adata - crystaldisk/as ssd bych tu v podstate screen mohl hodit ale asi zbytecne.

a pise na system + bezne programy tzn. ze u tri ruznych SSD je chovani systemu stejne u obou slotu

a at si skutecne overi zda ma v E530 mSATA jinak...

a v podstate jsem myslel ze zpracovani je +/- rychlostne stejne co se tyka videi, co se tyka fotek nevim asi bude zalezet na velikosti a v cem-na cem to dela

no a disk at samozrejme vybira z pohledu co preferuje - testu je kdyz se trochu hleda vsude dost

Jo a ptal jsem se a za tvuj mobil fakt nemuzu ;-)
kajer
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 25. 6. 2015 14:45

To sice ano a v poradku, jenze stejne (128Gb 20nm MLC) jako mela 128 - 256GB M550 to neni, protoze tam byla LPDDR2 cache 2:1 s 64Gb 20nm MLC, az vetsi 512 - 1TB nesli 1:1 LPDDR2 a 128Gb NAND. Nekde sem to par mesicu zpatky taky psal. Nevim a neresim to.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod still_wolf 25. 6. 2015 15:02

KineCZek:
Více názorů dokáže dojít k lepšímu výsledků. Jinak bych šel do MX200 a ADATA by zůstala mnou zcela bez všimnutí. Rozumím a omlouvám se.

Mockrát Vám všem děkuji za pomoc a omlouvám se za zdržení či blbé otázky :-)
still_wolf
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka