Zvažuji koupi dalšího SSD, jedno již mám (na systém - Samsung SSD 840 Pro - 256GB) a klasický HDD na data.
To menší SSDčko si buď nechám na systém a k němu bych chtěl větší SSD na data, kolem 500 GB, nebo použiju těch 500 GB na všechno a ta 256 půjde do světa, nebo jako další disk (do šuplíku/externě) a ten plotňák půjde také do boxu - dělá kravál a Vbox je tam strašně pomalý

takže mi bude sloužit jako disk na zálohy.
U SSD mi jde především o spolehlivost, cenu moc "neřeším", ale zas nechci zbytečně utrácet, strop je cca 7 tisíc a velikost by měla být kolem 500GB.
Zaujalo mě od Samsungu 850 Pro 512 GB, které má 10 let záruku, tak by snad mělo těch 10 let vydržet? Ale zas zvažuji, že se dá pořídit jiné SSD, které bude jen 5 let záruka, ale za míň a za nějaký ten rok bych pak upgradoval na vyšší kapacitu.
Využití, krom serfování, mejlů, filmy, a dalších běžných aktivit, na PC dělám hlavně grafiku/maluji (není problém vytvořit i soubor, který má i několik GB - zvláště v Photoshopu) - GIMP, nebo Photoshop ve virtualboxu - takže pro HDD je to záhul.
Stávající SSD Samsung SSD 840 Pro - 256GB jsem nijak neoptimalizoval, ani nezarovnával, prostě nic, jen jsem tam nahrál systém (Ubuntu), trim tam myslím zapnutý byl v defaultu a zarovnání nevím, myslím, že jsem se na to díval a bylo asi taky OK (ale moc tomu zas nerozumím).
Moje sestava:
GIGABYTE GA-Z87X-D3H - Intel Z87, Intel Core i7-4770K, CRUCIAL Ballistix Tactical 32GB (4x8GB) DDR3 1600 LP, MSI R9 270X GAMING 2G,
Samsung SSD 840 Pro Series - 256GB, - zde mám systém, Seagate Constellation ES.3 - 1TB - zde data
OS: Ubuntu 14 (pravděpodobně přejdu na Fedoru 23, nebo nahodím až vjde nové Ubuntu 16.0)
FS používám ext4, zavažuji btrfs, nebo jiný - pokud se někdo vyzná, nechám si poradit

Takže konečná otázka, jaké spolehlivé SSD byste mi doporučili, kolem 500 GB (cena kolem 7tis.), dle výše uvedené činnosti - grafika, virtualbox/Linux?
Taky, zda je pak lepší nechat si to 256 na systém a těch 500 na data, nebo spíš jen těch 500 na všechno?
Díky moc za rady.