Výběr SSD řešte jen zde!

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Python.p 2. 11. 2016 09:36

hekrhy píše:Zdravím, mám jeden rychlý dotaz. Chcípl mi skoro 6let starý SSD (Corsair F60, čest jeho památce) a potřebuji nutně náhradu. Vzal bych asi něco s velikostí okolo 250GB, cena max. 2000,-
Mám adepty ADATA SSD SU800 256GB nebo Kingston SSDNow UV400 240GB. Více se mi líbí ten ADATA. Je ok? Nebo má někdo ještě jiný tip?

Pokud AData tak SP920, pokud tlačí cena tak ta UV bude v pohodě. Transcendt 370s to zvládne taky.

-- 2. 11. 2016 10:37 --

K8 píše:Dobrý den,
potřebuji 250GB M.2 SSD a neumím se rozhodnout, jestli Transcend MSA370 nebo Intel 600p M.2 - Transcend je MLC, ale má pomalejší čtení, zatímco Intel je TLC, ale má čtení až 1500MB/s - bude to systémový disk pro práci s Autocadem. Je nějaký závažný důvod, proč nevzít ten Intel, přeci jen ta rychlost čtení si myslím, že převáží to že je TLC.

Do PC? Nebo do NTB?
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod K8 2. 11. 2016 09:53

Python.p píše:
K8 píše:Dobrý den,
potřebuji 250GB M.2 SSD a neumím se rozhodnout, jestli Transcend MSA370 nebo Intel 600p M.2 - Transcend je MLC, ale má pomalejší čtení, zatímco Intel je TLC, ale má čtení až 1500MB/s - bude to systémový disk pro práci s Autocadem. Je nějaký závažný důvod, proč nevzít ten Intel, přeci jen ta rychlost čtení si myslím, že převáží to že je TLC.
Do PC? Nebo do NTB?

Bude to PC - MB Gigabyte Z170-Gaming K3 s M.2 slotem
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 2. 11. 2016 10:05

K8 píše:přeci jen ta rychlost čtení si myslím, že převáží to že je TLC.

rychlost cteni neprevazi vubec nic. rychlost cteni je ten nejmene podstatny parametr u SSD. marketingove se krutocisla dobre prodavaji, ale kupujete snad auto podle teoreticke maximalni rychlosti v idealnich podminkach?
Naposledy upravil karlos00x dne 2. 11. 2016 10:16, celkově upraveno 1
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 2. 11. 2016 10:09

Tak pak je otázka proč m.2 ?

Pohledej si pojem ThermalThrotling
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod Sasar 2. 11. 2016 10:21

Kompatibilitu. M.2 (AHCI) nepřináší kýžený výsledek a M.2 (NVME) mají do bezproblémovosti hodně daleko.
Sasar
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 2. 11. 2016 10:36

Přesně o tom mluvím. Čekal jsem jestli o tom tazatel ví...

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod K8 2. 11. 2016 10:50

O tom vím, jen u toho systémového disku jsem si myslel, že rychlost čtení bude mít docela velký vliv na práci, když nainstalovaný systém a aplikace se z něj jen čtou. Takže počet zápisů je malý a tedy menší životnost TLC není až tak na závadu.
K8
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 2. 11. 2016 10:53

Tak to není, ono je to prostě složitější.

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod hekrhy 2. 11. 2016 10:58

Python.p píše:
hekrhy píše:Zdravím, mám jeden rychlý dotaz. Chcípl mi skoro 6let starý SSD (Corsair F60, čest jeho památce) a potřebuji nutně náhradu. Vzal bych asi něco s velikostí okolo 250GB, cena max. 2000,-
Mám adepty ADATA SSD SU800 256GB nebo Kingston SSDNow UV400 240GB. Více se mi líbí ten ADATA. Je ok? Nebo má někdo ještě jiný tip?

Pokud AData tak SP920, pokud tlačí cena tak ta UV bude v pohodě. Transcendt 370s to zvládne taky.

Díky, vzal jsem teda toho Kingstona, snad bude sloužit dobře. Cena mě až tak netlačí, jen prostě ten komp je na takovou tu jednoduchou domácí činnost - net, filmy, jen vyjímečně hry. Takže nepotřebuji žádné dělo a vrážet do toho moc peněz.
hekrhy
Junior

Odeslat příspěvekod worrapS 2. 11. 2016 19:06

Ahoj, mám rychlý dotaz: je Transcend 370S 256GB stále nejlepší volbou z levných SSD (pro takové to domácí počítačování), nebo už je dnes něco výhodnějšího? Sledoval jsem tohle vlákno naposled tak před rokem..
Pracovat s počítači je docela otrava. Vůbec, pracovat je otrava. Možná to nakonec s těmi počítači nebude až tak zlé.
worrapS
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 2. 11. 2016 19:45

Stále je to obyčejný funknčí disk co si na nic nehraje... Pokud tlačí peníze, dá se spokojit i s UV400.

Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod hannys85 4. 11. 2016 21:10

Ahoj, chtěl bych svoje současné 512 GB SSD Crucial MX100 dát bráchovi do notebooku, aby se mu konečně zrychlil. Já už mám tento systémový disk skoro celý plný, proto se dívám po 960 GB- 1 TB variantě. Samozřejmě, nejlepší by byla co nejnižší cena, ale co si teď tady čtu, tak se nestačím divit, že SSD disky, které se nyní prodávají jsou z většiny horší než SSD předchozích generací. Nechci se spálit, protože už se z nedostatku času o komponenty nezajímám jako dříve, proto pěkně prosím o radu s jakou značkou (respektive modelem) se nespálím. Děkuji moc za rady..
hannys85
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 5. 11. 2016 10:24

Savage, KC400, pokud kryptuješ tak Sh!tsung EVO/PRO. V téhle velikosti relativně bez problémů.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod hannys85 5. 11. 2016 10:40

Děkuji moc za radu. Koukám se, že jsou to samé dražší kousky :-(
hannys85
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 5. 11. 2016 10:57

Z levných UV400 nebo Adata SP920 či transcend 370S ;)

Jinak, jsem zastánce hesla, nejsem tak bohatej abych kupoval levné věci.
Python.p
Je to rebel!

Předchozí stránkaDalší stránka