Výběr SSD řešte jen zde!

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jenda3 20. 2. 2020 08:27

Ahoj.
Mám v NB jednu volnou pozici na 2,5 disk tak bych tam rád něco hodil. Chtěl bych 500GB nebo 1T s cenou okolo +/- 2000 (s tím že pokud by byl 1T draží, ale cenově se vyplatil, tak jsem ochotný si připlatit).

Díval jsem se na https://www.czc.cz/crucial-mx500-2-5-50 ... 23/produkt

Nebo je ještě nějaká jiná lepší varianta?
jenda3
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 20. 2. 2020 08:41

jenda3:
Pro NB ideální, pokud je k dispozici SATA port.
Co je pro Tebe "lepší varianta"?
a/ dražší = kvalitnější;
b/ levnější = křáp.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jenda3 20. 2. 2020 08:51

a/ je jasná volba
jenda3
Junior

Odeslat příspěvekod Willietannehill 20. 2. 2020 17:16

Thanks
Willietannehill
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kajer 8. 3. 2020 10:40

KineCZek píše:Az bude overene, otestovane (osobne mnou), sam uvazim, zda jej budu, ci nebudu doporucovat. A v tom je prave ten rozdil.

Nekdo o HW cte a diva se na youtuby ... a nekdo HW opravdu testuje, nasazuje, ma zkusenost a na jejim zaklade konkretni produkt budto doporuci, nebo naopak nedoporuci.....
...kraceno...
Chci tim rict, ze ja si proste delam nazor sam, podle sve vlastni zkusenosti. A ta nikdy neni hned.

Tykalo se A-data XPG SX8200 PRO , nejak jsem rozuzleni bud prehledl nebo nenasel.

Kolega v praci sklada PC s tim, ze jako posledni bude kupovat CPU a ceka na vychvalovany ryzen...
Ze taky muze cekat do vanoc jsem mu rikal... pry nevadi...
Chce poradit se systemovym diskem. O PCIe 4.0 jsem mu rikal , a ze kdyz uz ceka na neco takto noveho tak je pak skoda tu sbernici nevyuzit na to neslysi...(asi uz je cena pro nej moc))
Takze plati stale podle toho jak sem obcas do vlakna nakouknu tyto? + treba jeste MX500 ?

Dotaz tedy je : je jedno kterej veme nebo je neco o chlup lepsi?
Doufam, ze se srovnavaci odkaz bude otevirat v poradku kdyz tak doplnim./
Diky.
kajer
Junior

Odeslat příspěvekod m.kv 20. 3. 2020 16:16

KineCZek píše:Ja bych dnes koupil obyc Kingstona dvoutisicovku, pak AData 8200 PRO a pak az S970 PRO.

Mozna EVO+ ... leda pokud by ovsem melo luxusni cenu.

Toho Kingstona myslíš A, nebo KC? Potřebuju něco obyč pro nenáročného uživatele do Legiona Y530. Ono 1TB plotna s 8GB RAM a třema antivirama ho donutili pustit chlup :D
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod eici 21. 5. 2020 12:48

ahoj
potrebujem poradiť 1TB disk na ukladanie internetov do x570. má zmysel riešiť ešte SATA ? alebo hľadať M.2 ?
eici
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 21. 5. 2020 12:48

WD Blue / SX 8200 Pro

-- 21. 5. 2020 13:49 --

kajer píše:
KineCZek píše:Az bude overene, otestovane (osobne mnou), sam uvazim, zda jej budu, ci nebudu doporucovat. A v tom je prave ten rozdil.

Nekdo o HW cte a diva se na youtuby ... a nekdo HW opravdu testuje, nasazuje, ma zkusenost a na jejim zaklade konkretni produkt budto doporuci, nebo naopak nedoporuci.....
...kraceno...
Chci tim rict, ze ja si proste delam nazor sam, podle sve vlastni zkusenosti. A ta nikdy neni hned.

Tykalo se A-data XPG SX8200 PRO , nejak jsem rozuzleni bud prehledl nebo nenasel.

Kolega v praci sklada PC s tim, ze jako posledni bude kupovat CPU a ceka na vychvalovany ryzen...
Ze taky muze cekat do vanoc jsem mu rikal... pry nevadi...
Chce poradit se systemovym diskem. O PCIe 4.0 jsem mu rikal , a ze kdyz uz ceka na neco takto noveho tak je pak skoda tu sbernici nevyuzit na to neslysi...(asi uz je cena pro nej moc))
Takze plati stale podle toho jak sem obcas do vlakna nakouknu tyto? + treba jeste MX500 ?

Dotaz tedy je : je jedno kterej veme nebo je neco o chlup lepsi?
Doufam, ze se srovnavaci odkaz bude otevirat v poradku kdyz tak doplnim./
Diky.

By mě zajímalo, co na tom dělá aby využil PCIe 4.0....
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod suram 28. 5. 2020 11:03

Dostal se mi do ruky cca 10 let starý notebook bez HDD (někdo ho odmontoval). Je to Acer TravelMate 2354LM.
https://www.czc.cz/acer-travelmate-2354lm-lx-t7105-069/31036/produkt
Myslíte, že by do něj šlo dát SSD kolem 250 GB? A jaký doporučíte? Chtěl bych na něm zkusit Win10. Musel bych tedy přikoupit i RAM, je tam jen 512 MB, byl tam původně WinXP dle samolepky.
Naposledy upravil suram dne 28. 5. 2020 11:17, celkově upraveno 4
suram
Junior

Odeslat příspěvekod polda 28. 5. 2020 11:07

Procesor je hroznej, notebook starej 19 let, zbytečně vyhozené peníze, RAM I …..to ještě někde seženeš? aspoň 4 GB ?
polda
Junior

Odeslat příspěvekod suram 28. 5. 2020 11:16

Takže myslíš ani na hraní dětem "na rozbití" ne?
suram
Junior

Odeslat příspěvekod A1rh- 28. 5. 2020 11:34

dost možná tam je ještě IDE / PATA HDD, bývají kolem 60-80 GB. Pár let zpět jsem měl P4 3,06 GHz s HT a 2GB RAM a ještě vcelku fungoval na internetu. Pokud bys do něj dal max. možnou RAM asi 2x 1GB DDR (ale 1GB DDR jsou většinou dost drahé) tak by mohl s nějakým linuxem ještě fungovat.
Na IDE HDD se koukni na Bazoš, ale taky už nebývají ok a když, tak jsou dražší.
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Junior

Odeslat příspěvekod Ondrej1 28. 5. 2020 11:43

To je podstatně starší než deset let, diskusní příspěvky na CZC jsou patnáct let staré. Tipnul bych si, že disk bude ještě IDE, takže SATA tam nepůjde (schválně koukni na konektor disku).

V souvislosti s haranténou jsem resuscituoval několik starých notebooků a moje zkušenost je, že smysl něco dělat má u notebooků, které mají 64bitový procesor, což tenhle není. Používá se třeba notebook z roku 2009 (3GB paměti, linux mint) a skypová výuka na tom běží jak z praku. Něco podobného jako tenhle Acer jsem zkoušel taky, dostal jsem na to ořezaný 32bitový linux, ale tím to končilo, slušné apky už pro to nebyly, tak to skončilo ve sběrném dvoře.
Ondrej1
Junior

Odeslat příspěvekod polda 28. 5. 2020 12:28

Vyřešeno :-)
polda
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 28. 5. 2020 13:18

Nez shanet nejaky stary, pomaly PATA HDD, tak bych radeji zkusil adapter misto DVD mechaniky na SATA disk a do toho bud SATA SSD nebo HDD. Ale stejne to bude tak na hooodne stare hry v DOSu nebo v tech puvodnich XP.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka