Výběr SSD řešte jen zde!

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod meda2016 10. 7. 2023 15:07

Používám právě PCEM2-N kvůli krátké PCIe x4. Ale ano, je to jak pírko i schladičem.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod octr 10. 7. 2023 18:23

Toho se nebojím, že by mi adaptér vypadával ze slotu základní desky. Ale měl jsem obavu, aby to nemělo nějakou nevýhodu nebo nekompatibilitu oproti standardnímu SATA SSD, který se připojuje přes standardní SATA kabel. Je to stará základní deska, snad si s tím BIOS desky poradí, když na to budu chtít provést čistou instalaci Win10 z DVD nebo z USB Flashdisku?
octr
osobne

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 7. 2023 18:26

Kolikrát se ještě zeptáš?
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod octr 10. 7. 2023 18:27

Dvakrát měř, jednou řež, praví staré dobré české přísloví. :-)
octr
osobne

Odeslat příspěvekod KineCZek 10. 7. 2023 18:40

: ))

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod 8vasa8 11. 7. 2023 14:39

Jaký byste vzali 4tb m.2 na data a hry?

(Na systém mám 2tb kc3000)

Díky
8vasa8
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 7. 2023 15:00

2ks 2TB NV2 vyjde nejlépe. Ale dva sloty fuč. 4TB se brutálně nevyplatí, Crucial nepřipadá v úvahu skrz nízké TBW a zbytek je ... kdybych opravdu musel, vzal bych FireCuda 530, nebo opět KC3000. Vlastním oba, spokojenost s oběma.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Vitalij28 11. 7. 2023 18:54

Zdravím, měl bych dotaz ohledně toho jaký ssd m.2 velikosti 2TB mohu koupit, aby mi fungoval na desce MAG B550 TOMAHAWK, jelikož mi není jasné dle specifikací desky ( https://cz.msi.com/Motherboard/MAG-B550 ... cification ), první slot se píše, že PCIe 4.0 podporuje, ale dle procesoru, ten mám AMD Ryzen™ 5 3600 a jako spíše laik, si nejsem jistý, zda by na tom jelo něco jako Kingston FURY Renegade NVMe 2TB. Děkuji za radu, nebo odkaz na nejlepší možný disk do prvního slotu, pokud možno cena/kvalita.
Vitalij28
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 7. 2023 19:53

Fungovat budou i gen 5 modely. Samozřejmě v limitech gen 3 řadiče ve Tvém R5 3600.

Osobně raději KC3000 než Fury. Nebo 970 Evo Plus.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Vitalij28 11. 7. 2023 21:54

Aha, a ten limit R5 třetí generace je jaký, aby to dávalo smysl, za ten Kington sa2000m8500g co tam nyní mám. Díky
Vitalij28
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod octr 11. 7. 2023 22:40

KineCZek píše:Bude to bootovat. Bez nevýhod.

Tak mi to přes ten adaptér nebootuje, BIOS ten disk v PCI-E x16 slotu vůbec nevidí, ale OS Win10 ho vidí.

Šoupnul jsem SSD s adaptérem do PCI-E x16 slotu, zapnul PC, inicializoval jsem nový SSD jako GPT, naformátoval na NTFS, pak přes program Macrium Reflect naklonoval systémový SATA SSD se systémem Win10 na nový SSD, vypnul PC, odpojil SATA SSD, zapnul PC a nebootuje, BIOS ho nevidí, tak jsem ještě u volby "Interrupt 19 Capture" změnil hodnotu z Disabled na Enabled, nepomohlo to, je to stejné. Když znovu zapojím SATA SSD, tak to z něj bootuje OK. Kde dělám chybu? Mám zkusit naklonovat systémový SATA SSD jiným programem? Ale BIOS normálně vidí DVD mechaniku i datový HDD i SATA SSD, nevidí nový SSD v PCI-E x16 slotu.
octr
osobne

Odeslat příspěvekod meda2016 12. 7. 2023 05:24

BIOS disk samozřejmě musí vidět, aby mohl bootovat.
Zkušenost s Fatal1ty B450 ITX/ac s AMD 2200G -- je to OK s WD Red 1TB na PCEM2-N v jediném slotu x16. (Není vložena grafika.)
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 7. 2023 06:25

Vypni CSM. Odpoj starý disk. Macrium boot do RECOVERY a volba fix Windows boot problems. 99 pomůže.

Pokud ne, Diskpart, clean nového disky. Instalační médium W11, ovšem double check, že startuješ uefi boot. Teď instalovat půjde.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod octr 12. 7. 2023 06:59

Uff, nevím ani, co je CSM a jak se vypíná. :-)
octr
osobne

Odeslat příspěvekod KineCZek 12. 7. 2023 07:02

Volba v BiOS -u.

Zkus manuál od desky. Vlastně zkus i najít a nahrát aktualizaci BIOSu.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Předchozí stránkaDalší stránka