od Matysek 14. 8. 2012 03:56
Klidne si tam prihod i Fujitsu/HP/Plextor/cokoliv coz jsou preznacene C400. Jednak jak rikas a hlavne nesnesou dlohodobou zatez s vyssim zaplnenim, kde neporazis Intel 320 (sve udela i to, ze ma kde brat rezervy) lepsi, cimz Ti klesnou IOps. Druhak je v tom, ze jsou uzpusobene do SOHO tak, ze jim prilis nesvedci ani virtualizace to jest kdyz ho "rozkouskujes treba na 4 samostatne kusy - nevim jak to laicky rict lepe" a neprospiva tomu ani NTFS - UFS2 - Ext4 - ZFS (proste neco dalsiho), cimz kdybys mel rekneme 480GB (120 + 120 - 120 + 120) s vysokym poctem pozadavku/ukolu, pricemz se zacne projevovat degradace a zakonite vzroste odezva. Vcelku snadne se o tom presvedcit samostatne. Neni to spatne, jen s tim nikdo v navrhu nepocital a praxe az na vyjimky mluvi jednoznacne. Nemusi nezbytne dabataze, virtualizace, sw sifrovani, ale i treba video, respektive cokoliv, co zamestna radic natolik, ze zacne kolabovat pod narustem operaci, bude hazet chyby ve sve dynamicke tabulce a samozrejme bude sam sebe mnohem vice zatezovat (to jest jeho vnitrni logika). Kazdy vyrobce/builder si po svem pridava svou vlastni "ficuru", jak to jeste vice vyhnat vyse (obcas to vypada jako dynamicky kontrast u panelu) a zacne to delat borcus. Ne vzdy je vynikem jen radic, nebo jeho firmware/uprava v podani vyrobce X model Y s odlisnymi vlastnostmi. V kostce to znamena, ze enterprise SSD maji stabilne vyssi IOps pod dlohodbou zatezi s vyssim zaplnenim, nez obycejne value SOHO disky a zminovana Intel320 se prave procita svyma vlastnostma do "budget enterprise storage" - napr.: Krenn, nebo i Adaptec je pouzivaji a prodavaji pod vlastni znackou, byt jsou upravene. Nemuzes ani pomerit SF2281, SF2281 Driven ani od jedne znacky. HyperX != KC-100 i kdyz maji stejny radic. Stejne tak neni C400 to same, jako Crucial M4 nebo Intel510, protoze jsou to odlisne disky. Levne SOHO SSD degraduji rychleji a s mnohem intenzivnejsi tendenci, protoze po nic nikdo nechce vlastnosti, ktere maji serverove enterprise SSD (Pulsary, 710, Altima, ... atd). Nemuzes ocekavat u spotrebniho SSD za $100 s cislem 50000 IOps, ze to dokaze drzet po delsi casovy usek (obvykle se to meri 3x360 dle stupne zateze, zaplneni a rozlozeni), pricemz SSD v cene $2000 - 6000/kus s deklarovanymi a workloadem overenou hodnotou 20000 IOps (za povsimnuti stoji i hodnota % min over provisioning, se kterym radice pracuji mnohem efektivneji - i tohle je velka vykonostni slabina prave v zatezi a s vyssim zaplnenim), ktery to bude s mirnym poklesem (ke slovu prijde radic a jeho schopnost se vyrovnat se zatezi, dostupnou minimalni zalozni/interni kapacitou 12 - 28% nebo i vice) drzet po celou dobu tyrani. I tak bude mit svou hranici, jako vsechno ostatni. Proto se pro stabilni IOps porad pouzivaji SAS hybridni pole, prave kvuli degradaci a rozklada se i v SOHO zatez. Pri workloadu mi padala 50%/50%/360min 250GB 510tka k 1387IOps, 256GB M4 byla pod hranici 1100IOps, zatimco 320tka se drzela na hranici 3500IOps, pricemz aktualni 128GB C400 dokaze s hranici 3200IOps SPC-C s postupnou a mirnou degradaci, coz je slusne, tedy v porovnani s 74Marvellem. Stejne to mas s CPU 1155 nemuzes merit s 2011, slusne, dobre ale urceni a hranice kazde z variant lezi jinde. Na hry si take nekoupix Xeon E5 s RDIMM kombinaci, ale bude Ti stacit i7-2600k s OC, ktere ho v necem prejede. Coz je ten duvod, proc mu doporucuji radeji provarenou 320tku. Snad se uz chapeme, protoze nevim, jak bych to "laicky" vysvetlil. Chapu, ze treba ASU (Application Storage Unit), LV/LVol (Logical Volume) nemusi znat kazdy, ale povazuji vzite a bezne terminy za standard. A uz mi prosim nepiste PM - laicky to snad ted uz chape kazdy a technicky jsem to tu vysvetloval mnohokrat. Bavit se budu jen v technicke reci.
88SS9187 uz jsou dostupne s 19nm.
//edit: pocesteno CZtka ... s tim muzu zit. Je mi to totiz jedno. Mimochodem, poslali mi do PM print standardni CZetkove/SKackove odpovedi. Zklamu te, trollstinu neovladam, prece jen jsem Hordak nebyl.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.