od kapitan_marciano 4. 11. 2014 23:28
Taková zvláštní věc se mi stala, do 2 roky starého PC (Fujitsu W420, i7 3770, Q77) jsem přidal SSD Intel 520 120GB, cca 3 týdny žádný problém a dnes mi hlásili, že při pokusu o zkopírování souboru ze serveru na plochu PC zamrzlo, při pokusu o restart Win7 Pro zamrzly u animace loga, na několikátý pokus PC nabootovalo (po cca 10ti minutách) a vše bylo hrozně pomalé, SSD Toolbox ani crystal disk info nefungoval, stejnětak SW pro vytvoření image disku - očividně problém se SSD.
Po chvíli jsem zjistil, že to způsoboval původní HDD z toho PC (viz. foto), který jsem po výměně za SSD zformátoval a něco málo se na něj zálohovalo - v PC nadále zůstával.
Co je zajímavé, tak když jsem HDD zapojil do jiného PC - skládačka s MB Intel DQ67OW + SSD intel 330, tak se to chovalo úplně stejně... Hned od začátku. Zkoušel jsem i různé SATA porty, nastavení BIOSu, žádná změna...
Podotýkám, že HDD jsem kompletně zformátoval, žádný systémový oddíl na něm nezůstal... SSD Intel 520 i 330 jsem testoval v toolboxu a žádný problém s nimi nebyl, SMART také OK.
Setkal jste se s tím někdo ? Zajímalo by mne, kde může být problém... Jestli nějaký custom FW v tom WD... Ale příjde mi zvláštní, že se to u prvního PC (Fujitsu) neprojevilo hned...
- Přílohy
-