Výběr SSD řešte jen zde!

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod jirin_cz 4. 7. 2012 19:50

Zdravím,
chci přesedlat taky na SSD, mám tento notebook: http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-sl51 ... 194134.htm . Velikost bych si představoval kolem 120GB. Notebook používám hlavně na programování, občas grafické aplikace + bych tam měl i nějakou hudbu, tu nerad tahám an externím disku.

Prolistoval jsem asi posledních deset stran diskuse a výběr mi to nějak moc neusnadnilo. Dost je tu vychvalovaný Crucial M4, nicméně já o téhle značce slyším poprvé, chtěl jsem vybírat z mě známějších značek v oblasti pamětových karet všeho druhu, jako je Kingston, Corsair apod. Je opravdu Crucial M4 tak dobrý? Také bych chtěl vědět jaký je rozdíl oproti tomu normálknímu a 7mm, do notebooku by mi měli pasovat oba ne, tak k čemu ej ten 7mm?

CO byste mi doporučili. Cenovou hladinu mám níže položenou 3-4 000 a ten 4k je opravdu strop. Chci tu cenu za transfer kit.
jirin_cz
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 4. 7. 2012 20:15

Znamejsi?
Pak tedy Micron (rekneme s logem Crucial), nebo Samsung ... jsou asi nejpouzivanejsi v celem spektru prave kvuli pomeru cena/spotreba/vykon.
Jsou to mass consumer SSD. Ve spotrebe a SA je lepsi Intel 320. Muzes-li si ho dovolit, neni treba vahat.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod karlos00x 4. 7. 2012 20:58

nechci te zklamat Píďo, ale tvoje pripominka je naproto totalni nesmysl.
V oblasti SSD nejsi v oblasti pametovych karet a pameti. I vetsina modelu tech "znamych" je jen poskladano z dilu od jinych (stejnych) vyrobcu. Jsou to monteri vic nez vyrobci.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod axe205 5. 7. 2012 09:41

Mohu se zeptat, nemá někdo zkušenost s ssd Patriot Torqx? Popřípadě, lze doporučit jiný levný ssd do kapacity 32GB? Extra výkony nepotřebuji. Scháním něco levného do HTPC, kde největší hluk dělá plotnový disk. Předem díky za nápady a rady.
axe205
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 7. 7. 2012 02:56

Slusne a prijatelne jsou prumyslove/OEM Wintec, ale patrne budes mit obtize ho zakoupit, coz ostatne plati i Micron/Samsung.

V teto cenove skupine je to jedno, co vezmes. Proste si vem cena/kapacita a dal se tim nezbyvej. Jestli to bude A-Data, Intel, cokoliv je uz jedno. TRIM dnes umi vsechny a nekompatibilita s radicem se resi primarne u laptopu (hibernace).
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod yorg 14. 7. 2012 11:18

Dotaz hodný spíše do věštírny, ale předpokládám, že když dlouhodobě sledujete situaci okolo SSD, tak byste mohli mít lepší odhad než já.

Intel chystá výrazné snížení cen svých SSD - jak je pravděpodobné, že to strhne lavinu snížení cen i u ostatních výrobců?

Po 3 letech budu mít o dovolené v srpnu čas na "profylaktickou" reinstalaci domácího PC (přechod z 32 na 64 bit) a tak tam chci dát vedle dalších 4 GB RAM i Crucial m4 256GB.

Vyplatí se počkat na podzim až ceny spadnou nebo bude případná sleva bude jen v řádu jednotek procent a cena tak zůstane stále někde kolem 5000 (a v tom případě nemá smysl čekat)?

A ještě podotázka - na který řadič doporučujete SSD připojit? (ASUS P7P55D-E)
Přílohy
Výstřižek.PNG
Výstřižek.PNG (14.73 ) Zobrazeno 10338 krát
yorg
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 14. 7. 2012 11:43

ja cekal pred rokem az bude 2TB disk konecne za 1500,-. A vyplatilo se mi to takze asi tak.

objednal bych proste v tydnu pred dovolenou to co bude vyhodne a dal neresit.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Petr_S 14. 7. 2012 12:16

yorg: Na Intel.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod yorg 14. 7. 2012 12:30

Petr_S: dík.
yorg
Junior

Odeslat příspěvekod testicko 14. 7. 2012 17:31

Prosim o radu. Vybiram levny SSD disk jen na system + nejake zakladni programy. Kapacita 60GB

cena kolem 1600kc.

ktery z nasledujicich mam vybrat?
: http://www.alza.cz/verbatim-ssd-2-5-64g ... 305050.htm
: http://www.alza.cz/adata-s510-60gb-d294211.htm
: http://www.alza.cz/ocz-agility-3-series ... 237875.htm
Intel Core i5 750 - 3.4Ghz ~ CM Hyper 212 ~ Asus P7P55D ~ 8Gb ram DDRIII Kingston ~ Asus GTX650Ti DC2T ~ Asus Xonar DG ~ SSD Vertex 3 60GB ~ HDD 500GB Seagate ~ Fractal define R3 ~ Noctua ~ Corsair CX430 ~ LG IPS235P

CS:Global offensive ' SteelSeries
testicko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karlos00x 14. 7. 2012 17:51

karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod MDP 14. 7. 2012 18:38

http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 2AN35T14PC momentálně bezkonkurenční nabídka (kdyby to změnili tak Intel 320 80GB retail balení za 2200 s DPH)
MDP
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 14. 7. 2012 20:22

tak to je bezkonkurencni
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Python.p 15. 7. 2012 17:01

:shock: už to přišlo : http://www.zive.cz/bleskovky/intel-chys ... fault.aspx ale o něco dříve
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 15. 7. 2012 21:03

V Alze je zase Kingston SSDNow V+200 120GB za 2222 Kč.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka