Výběr SSD řešte jen zde!

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod KineCZek 17. 9. 2023 16:59

To zni rozumne.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod messy 6. 10. 2023 21:57

KineCZek píše:
//edit: SN770 cena/vykon best choice.

Je lepsi ako KC3000?
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce.
messy
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 6. 10. 2023 22:01

Ne

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Hlava 11. 10. 2023 09:41

Hlava píše:Základní deska ASRock B550M-ITX/ac
Nyní osazeno
- disk 1: SSD Samsung 970 PRO NVMe 500 GB

Ještě mě napadlo se kouknout do seznamu otestovaných SSD, a tam jsem KC3000 ani ty ostatní uváděné nenašel. Trochu váhám, jestli je to důležitá informace, být v seznamu podporovaných disků, či není?

Vyfiltroval jsem si disky 2 TB a pohledal jejich výsledky v CrystalDiskMark, z čehož mi vypadly v podstatě jen dva kousky, které mají lepší výsledky, než stávající 970 PRO.

Corsair 2TB PCIe4 x4 2280 CSSD-F2000GBMP600PRO
Solidigm 2TB PCIe4 x4 2280 P44 Pro(SSDPFKKW020X71)

Co teď? Je CrystalDiskMark aspoň nějak vypovídající?
Sáhnout přednostně po nich?
Hlava
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 11. 10. 2023 11:12

P44, pokud nevadi cena,. je vyborne SSD.

V dane desce ale mam otestovane i KC3000, jestli o to nejak jde.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Hlava 11. 10. 2023 11:32

Aha, to pak jo. Netuším, na kolik je problém v nějaké desce provozovat i oficiálně nepodporované SSD.
Hlava
Junior

Odeslat příspěvekod A1rh- 11. 10. 2023 16:09

ahoj,
jen tak pro zajímavost, dalo by se z tohoto obrázku poznat, proč CDI vyhodnocuje stav SSD jako špatný? nezdá se mi že by hodnoty zápisu byly tak extrémní. Jiný obr. aktuálně nemám
CrystalDiskInfo_20231011163715.png
V profilu nebo SZ promo Revolut 700Kč, SkipPay 500Kč, AliExpress US $19, Raiff. 300Kč ...
A1rh-
Junior

Odeslat příspěvekod r34ktor 11. 10. 2023 20:28

Tipuji, že je to důsledek vyčerpání limitu TBW disku (atribut 05 o hodnotě 120 znamená, že bylo využito 120% plánované životnosti).

Pokud disk nevykazuje chyby, je ho možné bez problémů používat dál.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Boris.Bestie 26. 10. 2023 14:39

Prosím Vás chtěl bych trochu polepšit své pc. Momentálně tam mám na systém: Kingston NV1 500GB a druhý disk na hry a podobné: ADATA LEGEND 800 1TB. Chtěl bych dát pryč to 500GB ssdčko a koupit 2TB. Otázkou je co vybrat a zda toho Legenda dát jako systémový a nové 2TB mít jako sekundární.
Navíc nevím co vybrat jestli má smysl k mojí sestavě hledat něco lepšího, dražšího, protože jsem stejně omezen na PCIE3 kvůli procesoru.
Sestava je: Ryzen 5 5500, deska asus tuf gaming b550plus, 32GB ram, grafika RX5500XT.
Hry moc nehraju jak je vidět z grafiky a když tak něco ve stylu Farming simulátoru, ale dost stahuju případně to video převádím přes Format factory.
Rozpočet nízký, ale co teda koukám protože se dívám po novém disku už delší dobu tak nějak to jde nahoru ty ceny. Má to nějaký důvod? Vánoce? Black Friday? Já jestli počkat nebo ne.

A chtěl bych se zeptat staré ssd bych pak chtěl dát do notebooku kde je jen 256GB takže upgrade na 500GB by byl jen dobrý. Pasovat by mělo, ale nevím když by na něm byl systém jestli ho nějak rozdělit nebo jen mít další složky na tom disku. Vím, že kdysi jsem měl hdd rozdělené na části s C (systém) a D (další běžné složky). Mám to taky pak udělat? Notebook má W11 Pro.
Boris.Bestie
Junior

Odeslat příspěvekod Mike-biker 27. 10. 2023 07:56

Mám dotaz ohledně výběru zálohovacího SSD disku pro MacBook Pro 2021 s procesorem M1 Max.
Původně jsem uvažoval o SSD SanDisk Extreme Portable V2 2TB.

Rád bych zkusil variantu s interním SSD NVMe 2TB a rámečkem.
https://www.datart.cz/ssd-verbatim-vi30 ... 49376.html - SSD
https://www.exasoft.cz/axagon-eem2-ug2- ... erm=235569 - Rámeček

Je mi jasné, že stejně propustnost je dána USB-C na MacBooku, které je jen 3.1, takže více jak 10GBit z toho nevyrazím.
Nebo máte nějaký lepší řešení? 2TB je minimum, nechci se do toho zbytečně vysypat, ale chci mít data v bezpečí.
Stávající zálohovací disk mám HDD WD My Passport Ultra a to je tragédie.
iPhone 15 Pro Max Natural Titan 256GB.
iPhone 13 Mini 128GB Red as reserved
MacBook Pro 16" 32GB RAM + 24GB GPU + 1TB SSD.
Mike-biker
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 10. 2023 09:58

Osobně bych zvážil KC3000, jde také o spolehlivost.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Mike-biker 27. 10. 2023 10:51

Díky za radu. Já se snažím samozřejmě nekupovat nic drahého, je to "jen" záloha, nebude tam frekvence jako u klasického interního SSD. Takže by mi vyhovovalo, aby to frčelo na těch 800-900 MB read and write a uchladilo se to.
Mám 1TB SSD v MacBooku, ten fičí na 5-7 GB/s, což je slušný a tento bych samozřejmě chtěl spolehlivý, ale rád bych se dostal co nejlevněji.
Ještě mám slevu 200 Kč u Datartu, kde je výběr asi tento:
https://www.datart.cz/interni-pevne-disky-s-kapacitou-2-tb/filter/o:3/v:989:23472
Mike-biker
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 10. 2023 11:03

SN770

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Mike-biker 27. 10. 2023 11:13

Takže Lexar, Kingston ne, raději připlatit a jít do WD? Ještě se zeptám, ten rámeček bude OK?
AXAGON EEM2-UG2?
Známý mi zase říkal jedině Samsung, ale asi ty bys šel do toho WD?
Mike-biker
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 10. 2023 13:35

UG2 používám. Samsung je v nabídce nedostupný, nebo předražený. Vybírám z odkazu dle přání. Pořadí u mne KC3000 a SN770.

DOPORUČENÍ dávám vždy na základě zkušeností.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Předchozí stránkaDalší stránka