Výběr SSD řešte jen zde!

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod meda2016 15. 12. 2024 11:41

Vezmi ten první. Zpětně se tu vyjmenovává ještě Solidigm P44 Pro Series. Ale to už je cenová pecka a otázkou je ve všech případech ještě rozpoznání BIOSem.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 15. 12. 2024 12:50

NM790 je v realnem provozu az prekvapive energeticky efektivni. Za mne do ntb cena/efektivita nejlepsi volba. A rychlostne je take velmi dobry.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod r34ktor 17. 12. 2024 10:49

aaaa píše:Vidim ale cenu 3099 Kc.
Neni lepsi priplatit cca 150 Kc za KC3000?

Není. Disky jsou si velmi podobné, respektive Renegade je papírově o chlup lepší.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod xmajkl36 27. 1. 2025 19:17

hi guys

potreboval by som nejaky kvalitny DATA STORAGE disk a kedze mam este 3x volne sloty M.2 NVME tak rozmyslam nad>
1. WD Red SN700 NVMe 4 TB
2. Samsung 990 PRO 4TB Heatsink
3. Seagate FireCuda 530R 4 TB Heatsink
4. Kingston FURY Renegade NVMe 4TB Heatsink

alebo kupit klasicky WD Red Plus 4 TB?

co odporucate?

ps. nejde mi o rychlost disku ale skor aby tam bola max. spolahlivost aj po case
xmajkl36
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 1. 2025 19:19

Pro max spolehlivost kup CMR plotnu. SSD tak trvanlive a spolehlive jako CMR HDD nemuze nikdy byt - plyne to z fyzikalnich principu a konstrukcnich vlastnosti obou technologii.

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod xmajkl36 27. 1. 2025 19:31

yo..je mi jasne ze klasicky HDD s plotnami je 100% reliable ale predsa uz doba troska posunula techlologie tak ci uz nezacat uvazovat aj o NVME....ten WD RED SN770 dost pouzivaju v NAS systemoch tak ci to nerisknut :)
xmajkl36
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod KineCZek 27. 1. 2025 20:33

Protože má data to nejsou, riskuj volně. :))

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod foto1977 3. 2. 2025 23:18

Ahoj, sháním do svého mini PC druhý (datový) disk s kapacitou 2TB.
Nyní je v Alze akce na DAHUA C800A 2TB.
https://www.alza.cz/dahua-c800a-2tb-d8629935.htm
Tu značku neznám, ale ten disk tam má dobré hodnocení. Co si o něm myslíte?
Nebo máte tip na jiný 2TB SSD 2,5" s cenou okolo 2800 Kč?
Disk nebude systémový tak nemusí být nejrychlejší, spíše jde o životnost.
Předem díky za názory/doporučení...
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 3. 2. 2025 23:25

SN580

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod foto1977 3. 2. 2025 23:33

Díky za tip, ale já potřebuji velikost 2,5"...
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 2. 2025 08:13

Pokud nejde o vylozene prehistoricky stroj, mohl by mit 2x nvme. A nebo spousta miniPC miva pritomny, byt pro GPU nevyuzitelny, PCIe slot. Do nej lze vlozit nizka karticka s NVME diskem:

https://www.tsbohemia.cz/axagon-pcem2-1 ... er_d334856

Za podivani se to myslim stoji.

-

2,5" SSD jsou uz vyhynuly druh. Pomalejsi (a drazsi nez jejich NVME nastupci) SATA SSD dosahla maxima propustnosti sve sbernice (cca 550MB/s) uz pred mnoha lety, procez jsou davno bez vyvoje. Jednoduse neni kam dal se posouvat. A protoze jednim ze znaku pokroku/vyvoje je i zlevnovani novych modelu diky pouziti novejsi technologie, zustavaji SATA SSD navzdory sve pomalosti drazsi.

Za sebe, pokud nutne musis mit SATA SSD, doporucim Crucial MX500. Ano, vim. Cena ... presne o tom mluvim o par radku vyse.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod meda2016 4. 2. 2025 09:01

...nebo styl NUC?
EDIT: Můj zbytečný příspěvek měl obsahovat typy SSD ale uvědomil jsem si, jak výrobci zlevňují (=znehodnocují) produkty a že ruku do ohně dám jen za dvakrát dražší.
Je jednoduše nutné zálohovat důležitá data.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 2. 2025 09:46

A presne pro toto od tech naNUKu a podobnych nesmyslu ty lidi odrazuju. Staveny miniPC bude o parnik tissi a s deskou Aorus B650 ULTRA muze mit klidne 4x NVME slot. S Noctuou L9A AM5 s klidem uchladime 8700G a Chieftec IX-01B bude mit 22/20/7cm.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod foto1977 4. 2. 2025 11:50

KineCZek píše:Pokud nejde o vylozene prehistoricky stroj, mohl by mit 2x nvme. A nebo spousta miniPC miva pritomny, byt pro GPU nevyuzitelny, PCIe slot. Do nej lze vlozit nizka karticka s NVME diskem:

https://www.tsbohemia.cz/axagon-pcem2-1 ... er_d334856

Za podivani se to myslim stoji.

-

2,5" SSD jsou uz vyhynuly druh. Pomalejsi (a drazsi nez jejich NVME nastupci) SATA SSD dosahla maxima propustnosti sve sbernice (cca 550MB/s) uz pred mnoha lety, procez jsou davno bez vyvoje. Jednoduse neni kam dal se posouvat. A protoze jednim ze znaku pokroku/vyvoje je i zlevnovani novych modelu diky pouziti novejsi technologie, zustavaji SATA SSD navzdory sve pomalosti drazsi.

Za sebe, pokud nutne musis mit SATA SSD, doporucim Crucial MX500. Ano, vim. Cena ... presne o tom mluvim o par radku vyse.

Ahoj díky za názory, mám toto starší mini PC: DELL Optiplex 5080 MFF Intel Core i5-10500t 8GB RAM 256GB SSD

teď tam mám jako systémový ten původní 256GB M2 disk a ten my stačí, ale jako druhý datový tam mám teď 500GB SSD 2,5" a ten bych chtěl povýšit na 2TB.
Ta redukce co jsi posílal by mi tam šla?
foto1977
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 4. 2. 2025 12:06

MFF bohuzel, to je uvnitr komplet "moderni" proprietarni. Tam stacci, aby se pokazila jedna vec a cele to jde na smetak, protoze krom jedne desky se vsim je to uz jen disk, vetrak a platova krabice kolem.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Předchozí stránkaDalší stránka