Výběr SSD řešte jen zde!

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod WoCZek 27. 7. 2012 20:35

Ne, kvůli ceně. Čísla neříkají nic, to je jen pro hlupáky. Změnil jsem názor, volba padla na Crucial M4.
Avatar společnosti RIM neznamená, že jsem s ní nějakým způsobem spjat.
WoCZek
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 28. 7. 2012 09:10

V CZC 120GB Kingston HyperX 3K za 2599 Kč. Poslední dobou je akčních nabídek nějak moc.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kosumberak 28. 7. 2012 10:13

Dobrý den, chtěl bych se prosím zeptat jestli je velký rozdíl oproti Intel 320 a 330? jedná se mi o verzi 120GB. 330 má rychlejší sata, tak nevím, jestli ta rychlost opravdu půjde znát? na 320 je na alfe akce, tak mě láká... ale jestli je 330 lepší, tak si vemu tu a oželím 2 roky záruky navíc.. děkuji za odpověď

edit: popř. ještě tento... http://www.czc.cz/kingston-hyperx-3k-120gb/106672/produkt

který z těch 3 vzít? kingsto, 320 (5 let), 330 ( 3 roky) ... mám dell E6420 s podporou sata3
kosumberak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 28. 7. 2012 10:52

Já bych bral 320 případně 520 (který sám mám).
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kosumberak 28. 7. 2012 10:55

taky se pro něj přikláním..ale bojím se té rychlosti a staršímu SATA:. vím, že se na ty čísla nemá koukat..ale i tak.. :-) logicky SATA3 propustí více než sata2 :)
kosumberak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 28. 7. 2012 11:04

Přemýšlel jsi někdy nad tím, kdy ty rychlosti využiješ? Používáš víc SSD disků, mezi kterými kopíruješ data? Nebo jde jen o ten pocit hustokrutosti, když máš 550 MB/s místo 250 MB/s?
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mmmjack 28. 7. 2012 12:29

Rozdil sata2 a 3 sam normalne nepoznas...ovsem rozdil zaruky 2 let je urcite mnohem lepsi pro 320...
mmmjack
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LammerOutsider 28. 7. 2012 13:07

Jaky mate nazor na OCZ agility 3 ? Kapacita 120GB, cena pod 2500... je to dobra koupe? Dik :-)
LammerOutsider
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 28. 7. 2012 15:32

Jako kdyz ve vlne protestu vysypes valnik starych bramobor na namesti ... nadseny dav se rozebere. Stari a jakost nezajima, nadseni je cena. Takovy trhak se rychle rozkrikne.
Ja bych rekl, ze poznam rozdil mezi SATA3 a SATA2 SSD na C602/DC LSI2208 docela rychle - staci takova drobnost, jak vice disku, nebo cache. 768MB/s BUS ma SATA3 ... ve finale potrebujes pro SATA3 stabilni radic, coz je prvni orisetk a za druhe chces plny 5GT/s x8 PCIe, coz je druhy problem. O kvalite a kompatabilite radicu se toho napsalo dost a vsechny jsou nejak priskrcene, takze ani te magicke rychlosti nedosahnes. Za druhe si k tomu povi LV/FS a vnitrni logika a desing disku - to jest, jak naklada s emulaci bloku. Cim ten "super skvely SSD" je v podstate lemra s peknou nalepkou a letacek. To jest jako male rypnuti, ale zpet k dotazu.

Intel520 (Latitude ji basti docela dobre vcetne hibernace - u MDD/GOV verze nelze aplikovat pokrocile cryptograficke fce) bude stejna (CAP), ale spotrebou zaostavat za standardni 320tkou. E6420 ma problemy s Driven base SSD u hibernace - vyjimkou je KC-100. Pouzite nativni jsou Samsungy 470 (vcetne FIPS MZ-xPAxxxx). Samsung 470 by tedy byl to nejlepsi volbou. Premalovana C400 v nem funguje dobre.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod kosumberak 28. 7. 2012 18:58

Děkuji za odpověď. 320 jsem objednal protože je na Alfe dobrá akce za 2500 s 5ti letou zárukou. Pokud hibernaci nepoužívám (pouze uspání), nebudu mít s tou 320 problém? Objednal jsem ji na zaklade toho, že 320 plno lidí chválí, tak snad sem neudělal chybu....nebo tu objednávku mám zrušit? 520 je už drahá (není v akci).. pak je tam ještě ta 330.. je novější..ale má 3 letou záruku.. co mysliš Matysku?
edit: ještě se zeptám, jaké ma e6420 ty konkretní problémy? v čem spočívají? abych měl představu.
kosumberak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 28. 7. 2012 19:45

Nekompatibilní diskový řadič Intelu.
Na šetřící režimy zapomeň, pokud nezapojíš SSD do lepšího řadiče.
Btw:
proč chceš cpát supermoderní SSD do tak beznadějně zastaralého křápu? :-/
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kosumberak 28. 7. 2012 19:49

v čem je můj dell latitude e6420 zastaralý?
http://www.czc.cz/dell-latitude-e6420-c ... 16/produkt

bavíme se opravdu o stejném modelu?
kosumberak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 28. 7. 2012 19:53

Omlouvám se, můj omyl. Tenhle parádní profi NB si opravdu zaslouží SSD.
Ohavnost výrobce, když neumístí SSD do NB řady business. :-(
Nicméně i zde
Milanr1 píše:Na šetřící režimy zapomeň
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kosumberak 28. 7. 2012 19:56

No on ho tam umístí (volitelně), ale za tak přemrštěnou cenu... :-) Takže mi 320 půjde v tomto ntb bez problémů? Nebo stále platí to, co psal matýsek, že nepůjde hibernace atd..?
edit: odeslal jsem příspěvek a nevšiml jsem si, že si odepsal..jaké šetřící režimy nepůjdou? Vlastně ani nevím, jaké šetřící režimy máš na mysli? :) takže zřejmě mám asi objednávku zrušit a vzít něco jiného?
kosumberak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 28. 7. 2012 20:44

Jiný NB na bázi jiného řadiče?
Nejlépe pořídit NB přímo s SSD, pak za kompatibilitu ručí výrobce.
IMHO se nejedná o přemrštěnou cenu.
Nebo jiný typ SSD?
Milan
Milanr1
Pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka