Výběr SSD řešte jen zde!

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 21. 12. 2011 21:16

spíš přemýšlej, jak se ti mezi 113 hodinama běhu podařilo SSD 539x vypnout a zapnout...

zatím to vypadá, že jsi ty SSD optimalizace studoval tak dlouho, až jsi přeoptimalizoval...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Cheetah007 21. 12. 2011 21:35

Njn...te je to asi jedno a nevratný...ale bere se vypnutí i režim spánku i když jsem správně nastavil optim aby nebyla hibernace na disk nýbrž do paměti...stejně 5xx jsem to sotva zapínal to se mi nezdá....bud program píše hovadiny nebo kecá elektronika disku...nevím co si o tom myslet nemám jej ani půl roku
Cheetah007

Odeslat příspěvekod karlos00x 21. 12. 2011 21:51

mě nějak nesedi:
written 670GB
děleno
capacity 60GB
-----------------
rovná se 11 cyklů
co tedy znamená 271 cycles?

Za půl roku jsi ho běžel 113 hodin? ani ne hodinu denně?
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cheetah007 21. 12. 2011 22:11

Taky tomu nerozumím a přijde mi to jako kravina....no co,záruka je dva roky,chystám se přeinstalovat Win7 Starter,udělám to a jen vypnu index a defrag a budu disk normálně používat a na veškeré optimalizace které jsou stejně k ničemu se vykašlu spíš škodí jak vidím co z blbosti (doufám tedy) píše SSD Life.
Koneckonců výrobce na stránkách přímo píše že žádné optimalizace nejsou potřeba tak proč se s tím stále trápit a řešit to když jsou i důležitější věci ne?
http://www.corsair.com/support/faq/solid-state-drives
Cheetah007

Odeslat příspěvekod karlos00x 21. 12. 2011 22:25

nevim nakolik jsou specificky Startery, ale sedmicky obecne podle me pri instalaci na SSD (neplest s obnovou z backupu instalace na HDD) defrag vypne sam. Na zbytek se vybodni, to jsou postupy ktere plati u workstation s diskovymi poli.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cheetah007 21. 12. 2011 23:38

Dík taky jsem to psal že ty optimalizace nic moc nepřinesou...disk jsem si kupoval proto aby fungoval a snad v záruce vydrží....možná napíši na CZC zda je to na reklamaci nevím jak těm hodnotám z SSD Life bude servis přikládat důležitost....o životnosti SSD se toho zatím moc neví nepoužívají se právě dlouho.
Jinak startery defaultně po instalaci nastaví plán defragmentace takže jsem jej tehdy hned zrušil a pro jistotu zakázal defrag i ve službách....pak ještě nastavím hubernaci do paměti příkazem viz. články a vypnu index/search nepotřebuji to.
Je docela možné že SSDčku dalo za uši MeeGo 1.2 tedy linux který jsem asi měsíc používal....tam toho moc nastavit nejde a s config linuxu byt ty optim asi taky existují nejsem kamarád....příkazová řádka není pro mě už jsem z toho vypadnul.

trochu mimo už mockrát jsem přemýšlel že bych do netbooku vzhledem jen k 1GB RAMky která je tak akorát a sem tam to skřípne dal XP Home jenže ty nepodporují TRIM a aut. zarovnání bych musel také udělat ručně...nebyl by ale problém tak jednou týdně spustit Wiper od OCZ který optimalizaci prostoru na SSD udělá také ne?
Cheetah007

Odeslat příspěvekod skype 21. 12. 2011 23:48

S tvým SSD asi fakt je něco v nepořádku, protože na mém rok starém Vertexu 2 to vypadá takhle:
Obrázek
Odeslat příspěvekod Petr_S 22. 12. 2011 00:05

karlos00x, skype: Dlužno tedy podotknout, že SandForce je novější generace než Indilinx Barefoot.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cheetah007 22. 12. 2011 00:07

No díky....OCZ jsem se tehdy kvůli problémům s řadiči bál ale ted vím že s Corsairem se starým řadičem (na název si nevzpomenu) jsem asi udělal chybu...bud je opravdu na nic a nebo mu dává "kapky" ten HW v netbooku myslím ACHi řadič od intelu fakt nevím ale pokud to bude klesat i nadále půjde holt na reklamaci...přidám vytištěné screeny SMART hodnot,screeny z SSD Life a napíši že se občas kousne....koneckonců ani si nebudu vymýšlet minulý týden se mi to dva dny po sobě stalo......vypnul jsem klasicky netbook zavřením víka a šel se najíst...měl se hodit do spánku ale když jsem se vrátil ledky svítily a led HDD blikala jak šílená...třeba je opravdu špatný.
Jak se ti jeví ty S.M.A.R.T hodnoty z předchozí stránky?

CrystalDiskInfo 4.3.1 ukazuje tohle:
Obrázek
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Cheetah007 23. 12. 2011 08:13

Tak jsem psal na tech. podporu CZC a odepsali abych přinesl disk na reklamaci,jen jsem z nich nemohl dostat jak se k tomu v těchhle případech servis staví,uvidíme.....tento model již v nabídce nemají takže bud to uznají nabídnou výměnu za jiný a nebo (což mámv plánu nabídnou vrácení peněz...2.4k je nezabije a já budu mít klid a svatej pokoj.
Koupil jsem si SSDčko pro zrychlení netbooku a snížení spotřeby,to první bylo znát okamžitě ale spotřeba je jak jsem se dočetl u těchhle levných SSDček naprosto stejná takže trochu výkon oželím (ten dodaný hitachi 250GB šlapal výborně) apojed na klasické plotně....je rlativně rychlý a tichý tak co...navíc má i větší kapacitu.
Počkám ještě týden,teď jsem instaloval čisté startery a nebdu dělat vůbec žádné upravy kašlu na to a budu disk používat tzv. jako pasivní uživatel který PC technice nerozumí a jen ji používá...výrobce v manuálu ani na webu žádné rady jak se o SSD starat nedává tak co si z toho dělat hlavu....dělal jsem všemožné optimalizace a tweaky a bylo to naprosto k ničemu...spíš si myslím že to naopak disku uškodilo,TRIM podporuje,jede na 7čkách které jsou na ně připravené a napprsoto k ničemu...chvíli budu ssd takto normálně používat a pokud to zase klesne reklamuji.
V tomhle nejsem zdaleka sám,zahraniční i česá fóra se tím jen hemží...
http://www.hofyland.cz/?club&klub=35258 ... 302e0729b3 ten člověk je na tom o trochu hůř než já...jestli děal nějaké optim. netuším...
Cheetah007

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 23. 12. 2011 08:26

W7 se umí SSD disku přizpůsobit, ale pouze za předpokladu, že je instalován...

obnova systému z recovery oddílu není instalace...

vracet se z SSD k plotně je nemoudrý...

k plotně si kup rámeček a používej ho jako externí úložiště...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Cheetah007 23. 12. 2011 08:31

jasně ale já nedělám obnovu z recovery partition co byla (ted je ten 250GB v PC jako druhy) na puvodnim,nepodarilo se mi to nejak naklonovat,tak jsem stahnul (kde to nevim a nepamatuji se) instalacku Win7 kde je i starter a pri aktivaci pouzil product key co je na originalnim stitku vespod notebooku od MS.
Vim ze to není právě "čestné" ale co jsem měl dělat....licenci mám koupenou s netbookem,instalačku jsem ven nedostal,nepodporuje to flash paměti ale jen extrenni CD/DVD mechaniky a tu kvůli tomu za dvanáctstovek kupovat nebudu nejsem cvok,psal jsem i na podporu aceru zda by mi instalačku po poskytnutí kopie učtenky a SN PN netbooku poskyti ale bezvýsledně.
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Cheetah007 25. 12. 2011 15:15

Připadá mi že si ze mě SSD Life dělá tak trochu dobrej den.....pokaždé ukazuje něco jiného.
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Tohle ukazuje speedfan...celkem jsem se těch hodnot lekl......s diskem patrně vážně něco není v pořádku....
Obrázek
Obrázek
Cheetah007

Odeslat příspěvekod Petr_S 25. 12. 2011 16:30

Spíš se speedfanem není něco v pořádku.

Věřil bych programů, co se na to specializují, tedy Indilinx SSD Status, HD Sentinel a i ten SSD Life.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Cheetah007 25. 12. 2011 20:05

Jasně Speedfan si s SSD moc nerozumí...zdraví nezměří vůbec,ty ostatní tři co jsi jmenoval jsem zkoušel a všechny ukazují totožné údaje....navíc se mi dnes potvrdilo to čím jsem si nebyl tak jistý....zas to spadlo o procento dolů (co týden to jedno procento níž...).....jakmile czc otevře jedu okamžitě reklamovat,budu se snažit dohodnout na vrácení peněz a SSDčko již nechci ani vidět!!!
Obrázek

Uploaded with ImageShack.us
Cheetah007

Předchozí stránkaDalší stránka