Kolik dat zapíšeme v průměru na SSD disk za měsíc?

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod MASH 30. 7. 2012 23:03

vladimir píše:
SSD Lifu jsem si po tejdnu používání novýho SSD všimnul celkem ukrutnýho čísla
Tyhle románové, nic neříkající popisy... To číslo bylo jaké?

Je to uvedeno v topicu, který se tématu zajímá podrobně. Je tam i screenshot z HD Tune Pro. Takže stačí číst občas i něco jiného, než jen ty romány ;-)

czatlantis píše:kolik FF zapisuje jsem nezkoušel, ale otevři si about:config a přepni na false browser.cache.disk.enable .
V současné době rychlýho internetu fakt nevidím důvod proč by se mělo všechno cachovat na disk, stačí to co je v RAMce

Naprotsto souhlasím! Bohužel se ty hodnoty ukládají i přes zakázání cache (to jsem zkusil, jako první věc). Je ale zajímavé, že např. Chrome, nebo Opera takový objem dat nezapisují...
MASH
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vladimir 31. 7. 2012 07:10

Přispiváš do threadu, ketrý se zabývá SSDLive a sumárními zápisy za dobu života HDD. Tyto hodnoty nikde nevidím.

Neodpovíš? Taky se svět nezboří. :D
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod polohy 25. 10. 2012 19:45

UPDATE

Intel SSD 320 80GB OEM

Zapsáno 5592,8 GB.

Ze začátku jsem kolem něj chodil po špičkách, ale teď už s ním zacházím stejně bezohledně, jako s plotnovým.
Přílohy
ssd.PNG
polohy
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 26. 10. 2012 07:39

Díky za aktualizaci, zapracováno do tabulky na první straně.
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod Velcro 4. 11. 2012 20:21

Tak po mem poslednim problemu (viz. str.6-7) SSD OCZ Agility3, 120GB mi odesel pred mesicem a uz se nevratil, posledni stav zivotnosti byl 44% (porad to rapidne klesalo dolu)... a jednoho dne jen tak nenajel system... SSD nenaslo ani na jinym PC.

Po dobu co jsem cekal na vyrizeni reklamaci (skoro mesic) uz jsem tu znacku proklel a chtel jsem aby mi vratili penize abych si poridil jiny.. nevyslo a prisel mi stejny, novy.

Dneska znovu jsem na nem prvni den, trochu jsem blbnul s reinstalaci w7 (asi 3x), momentalne to ukazuje 460GB zapisu, zivotnost prozatim 100% a jsem zvedavy jestli to bude mit stejny prubeh s klesajici zivotnosti a nebo to byl nejaky vadny kus.. hm :-)
Velcro
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 4. 11. 2012 23:54

Velcro:
není to náhodou rukama? :-D
Jen usuzuji z poslední věty. ;-)
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kosto1992 5. 11. 2012 01:16

SSD Intel 520series 240GB, pouzivany v notebooku od marca 2012. Bezia na nom 3 OS (Win 7, Win 8, Linux Fedora), ani jeden nie je specialne optimalizovany, ale na data pouzivam druhy tocivy disk.
Přílohy
ssd.png
Hyundai Santa Fe, 2.2CRDi 142kw, 4WD, 8DCT
Dacia Duster II, 1.5dCi, 4WD
kosto1992
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod jannk 5. 11. 2012 09:18

Intel SSDSA2M160G2GC, v provozu od zari 2010 jako jediny disk v ntb a zatim 8.3TB, health 99%, odhad zivotnosti do kvetne 2021 (zapis tech cca 10G denne myslim odpovida memu pouzivani). Zajimave je, ze 'work time' se mi ukazuje jen 856h, pricemz ten ntb je zapnuty ~10h denne, tj 856h bezi kazde 2-3 mesice.
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 5. 11. 2012 10:32

intel s tím časem má celkem problémy...
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod vladimir 5. 11. 2012 11:10

kosto1992: prosím doplň zda hibernuješ

jannk: prosím doplň zda hibernuješ a jestli jsi nějak optimalizoval Windows.
Ten laptop je 10 hodin denně zapnutý nebo 10 hodin denně používaný?
Odhadem máš aktivovaný DIPM, to je v SATA řadiči integrovaný power management a disk se po nějaké době nečinnosti uspí. Doba v uspání se nezapočítává do power-on času.

Edit: opraven překlep
Naposledy upravil vladimir dne 5. 11. 2012 14:07, celkově upraveno 1
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod jannk 5. 11. 2012 11:22

Hibernoval jsem jen prvni rok, potom uz ne, 10h denne na tom ntb pracuji, cili nic rozhodne nema sanci se uspat.
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 5. 11. 2012 11:50

Podle mne k uspání dochází už po sekundách nečinnosti disku (to byly ty aféry s nekompatibilními disky, kterým se díky DCIM načítaly desetitisíce zapínacích cyklů...).

O optimalizaci windows se nezmiňuješ, tedy ti tam píšu "ne".

(tabulku aktualizuji večer).
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod jannk 5. 11. 2012 12:00

sorry, win mam optimalizovane 'standardne' jako W7 pro SSD - no defrag, no prefetch, defaultni trim. cili nic extra (podle me toho o moc vic ani nejde delat)
jannk
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 5. 11. 2012 12:20

Ale rádoby optimalizací je spousta (že to nemá význam, je druhá věc, to se právě snažím tímto threadem prokázat): dočasné soubory směřovat na jiné disky nebo na RAM-disky, vypnout TRIM (zvyšuje rychlost zápisů ale snižuje životnost disku zbytečnými zápisy), vypnout last access time u NTFS souborového systému, vypnout indexování...
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod braqela 5. 11. 2012 13:36

Už su v tabulce. Dostal jsem se k PC s windows, tak můžu připojit obrázky. Můj disk Intel je nyní starý 8 měsíců. Taktéž jsem okolo něho chodil po špičkách, ale Linux ho nehuntuje, tak jsem zrušil veškeré optimalizace a je v systému jako jediný i na data.
Adata je starý měsíc a je v počítači fungujícím jako prohlížeč internetu s optimalizacemi co si W7 udělaly samy. Jako jediný v systému.
Intel Linux.png

Adata W7.png
braqela
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka