vladimir píše:braqela: ten druhý disk je v provozu přesně měsíc? U těchto extrémně krátkých dob provozu záleží doslova na každém dnu, jinak průměr uletí na nesmyslné hodnoty. (Vychází mi nová maximální hodnota přepisů za měsíc, 230GB za měsíc na 32GB disku=7,2přepisu za měsíc)
Hibernuješ na něj?
(Aktualizace tabulky až večer.)
Ten Adata jsem dal jen pro ilustraci, protože ho nelze považovat v pravém smyslu za pracovní. Není můj, ale vyšetřil jsem, že je koupený 19.10.2012. Nehibernuje se na něj a neswapuje. Je v plečce na pouze net, pošta, takže teď v podstatě po aktualizacích, vyzkoušení W8 je na něm zapisovaná jenom režie W7, FF a nějaké sem tam vyzkoušení co se stáhne. Proto je vzaný Adata a v této velikosti, protože se nepředpokládá nějaký zápis. Takže co je tam zapsané tak to je několik různých instalací woken, vyzkoušení kdejaké blbiny, však co tu budu vykládat, bo myslím, že u svého prvního SSD jsme si prošli tímto stádiem všichni a u tohoto uživatele to není jiné.
Ale proč jsem vstoupil do toho vlákna. Hlavně proto, že se začíná ukazovat neopodstatněnost úzkostlivé obavy o životnost disku. Pořád sice ještě tu nemáme nasbíraných dost dat, ale já myslím, že pokud s nimi budeme zacházet jak dosud, tak morální životnosti 5 let dosáhneme bez problémů, že?