Ahoj,
sháním HDD do PC. Zatím mám 2TB WD Green + 120 SSD.
Od HDD očekávám
spolehlivost, kapacitu 1 - 3TB, výkon (budou na něm programy, které nemusí být na ssd a dále bych na něm rád stříhal video /převážně hobby, sem tam nějaká ta zakázka/ a také záloha důležitých dat /fotky, dokumenty/) a rozumnou cenu 2 - 3,5K (raději bych se však držel v nižší hladině). Ticho v klidu požaduji, ale při práci mi "hrabání" nevadí.
Přemýšlím, jestli vzít znovu WD Green s tím, že si výkonnostně nepomůžu nebo jít do WD Black, který vyhrál test pevných disků zde:
http://pctuning.tyden.cz/hardware/disky-cd-dvd-br/31637-to-nej-pro-vase-data-velky-test-2tb-pevnych-disku?start=22. Ovšem bych musel vzít 1TB edici, ale zase bych měl 5 let záruku a výkon.
U disků Green nevím který zvolit (nemám zkušenost), protože na CZC je jich víc (WD Green EZRX 2TB / WD AV-GP (EURX) 2TB / WD Caviar Green RX 3TB / WD AV-GP (EURX) 3TB - nevím, jestli se liší EURX 3TB a 2TB krom kapacity).
Další možností jsou disky Seagate. Z disků Seagate mám zkušenost s tímto: Seagate Medalist 3210. Vydržel docela dlouho, ale už je to 17 let. Proto vážně netuším, který zvolit (před 2 lety doporučujete Barracudy .14, ale nevím, jestli Seagate nepodnikl něco s revizí jako teď gigabyte).
Díky moc