nefunkční SSD OCZ Vertex II

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Vrbik15 15. 6. 2012 18:57

Ahoj,

v jednom novějším počítači fungovalo SSD asi 4 měsíce bez problému, poté se do něho nepodařilo nabootovat, deska: ASUS P8H61 - MLE USB 3, G640, HD 6570 pasiv, počítač jede bez problému.. EFI bios nalezl jen mechaniku a disk jako by se vypařil, vyzkoušel jsem všechny SATA 6/3 porty a pořád nic, jiné napájecí větve, kabely a nic.. tak jsem ho připojil do dockovací stanice k USB a disk se vůbec neozval i když na něm po zapnutí pořád svítí červená dioda, z jiného počítače se mi do něj taky nepodařilo nabootovat zdá se, že je asi mrtvý... ještě než ho pošlu na reklamaci tak bych se chtěl zeptat, jestli bych z něj mohl dostat aspoň data přes nějakou linuxovou utilitku, nebo ho nějak násilně naformátovat...

předem děkuji za rady :-)
Lenovo T430s + 120 Corsair Force GT3
BlackBerry Q5 10.3.2.516, Note 8.0 CivZ_FlexNote KK 4.4.2
Vrbik15
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 15. 6. 2012 19:08

1) Reklamuj SSD.
2) Potřebná data obnov ze zálohy.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod r34ktor 15. 6. 2012 19:08

Z SSD se data dostávají dost špatně. Proto se všude doporučuje pravidelně zálohovat. Jestliže se disk nikde nehlásí, jsi v domácích podmínkách bez šance.
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 15. 6. 2012 19:09

vítej do klubu...

jediný, co můžeš z mrtvýho SSD dostat, jsou pořizovací náklady při reklamaci...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod Vrbik15 15. 6. 2012 19:24

perfektní no :-l zákazník má už náhradní 500 plotnu co se mi válela doma, pro jeho štěstí jsem si jeho zálohu nechal na domácím serveru, protože vím, že ty lidi to s tou zálohou moc nepřehánějí

ale děkuji aspoň v tom mám jasno... reklamovat se bude na alfě
Vrbik15
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 15. 6. 2012 19:28

Předvídavost! :tleskani
To by Ti měl zaplatit jako mimořádnou službu: dokumenty mají obvykle nesrovnatelně vyšší cenu než kus železa. ;-)
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vrbik15 15. 6. 2012 19:38

:-))

ale stejně mne štve to SSD, schválně jsem vybral spolehlivý a ověřený kus... musel jsem chytit asi nějakou špatnou sérii
Vrbik15
Junior

Odeslat příspěvekod Matysek 15. 6. 2012 19:40

Odesel 1 kus spotrebniho hardware, tak z toho nevyrabej dalsi seriovy oteplovaci problem.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod karlos00x 15. 6. 2012 19:52

ja dycky rikam, ze kdo nezalohuje ten si zaslouzi o data prijit, jinak zalohovat nikdy nezacne (ano priznavam, vlastni zkusenost)
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod jirimi 15. 6. 2012 19:59

Zdravim
me vydrzel ten samy typ disku asi 2 mesice a pak se odporoucel do kremikoveho nebe..tak jsem tam dal zpet klasicky hdd a jede doted. V praci mam ocz summit ssd a ten jede uz vic jak jeden rok bez nejmensich problemu.
jirimi
Junior

Odeslat příspěvekod karlos00x 15. 6. 2012 20:00

me taky kdysi chcipnul mobil po tydnu pouzivani. znamena to ze jsou mobily nespolehlive? btw SSD budu mit uz dva roky a furt skvele(a je to taky sandforce)
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 18. 6. 2012 14:33

Mne osobne Vertex II nekde jeste dodnes jede, urcite uz dele, nez Karlosovi. Prvni X25M tez jede, vsechna ma dalsi SSD taktez. A vsem lidem okolo, at uz je to z fora, prace, nebo osobniho okoli ... vsem vsechna SSD jedou. Vim jen o jedne dalsi mrtvole - tez novy model na starsi generaci SF a tez brick.

Zakladem je beztak na SSD mit jen programy a instalaci OS, data mit jinde (a nekolikrat zalohovana) ... tzn kdyby mi hned ted vsechny SSD umrely, vymenim je za jine kusy a jede se dal. Smutny bych byl z toho zkazeneho odpoledne, ktere bych musel travit fyzickou vymenou a navracenim zaloh.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Milanr1 18. 6. 2012 16:00

[OT]
KineCZek:
To si snad děláš PR-Dell, ne? :-D
1) Výměna SSD ve WKS = < 1 min. práce, v NB max. 2 min.
2) Obnova stavu OS ze zálohy = dvakrát klepnout myší; to by zvládl za pár sekund i totální BFU, kdybys mu poradil, kam má klepnout. ;-)
Začneš ve 12 hod. Co budeš dělat zbytek odpoledne?
V dnešním počasí navrhuji od 12,03 hod. vodní sporty. ;-)
[/OT]
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Vrbik15 12. 7. 2012 10:51

jen feedback

reklamace proběhla úspěšně vyjádření technika "nedetekuje se v biosu"

kupodivu domu nepřišel vertex II ale rovnou vertex III, takže reklamaci na alfacompu mohu jen doporučit nejspíš už jim nezbyly žádné vertex II kusy :-]
Vrbik15
Junior

Odeslat příspěvekod zivan 12. 7. 2012 11:22

Pokud mel zakaznik narok na vraceni puvodni kupni castky, tak s radosti nabidli Vertex 3 :D

Edit:
Jinak se hlasim jako jeden ze "stastlivcu", kterym po roce a pul umrel 80GB intel 34nm X25-M. Po instalaci do noveho notebooku fungoval cely den, kdy jsem na nej instaloval recovery, presouval data ze zalohy. Druhy den rano uz byl komplet mrtvy, jak tenhle Vertex. Stesti bylo, ze jsem mel z predchoziho dne kompletni image disku.
Motorola Edge 20; HP Elitebook 845 G8 (Ryzen 5650U, 32GB RAM, WD SN570 1TB, 14" fullHD IPS) + HP USB-C G5 Essential + 29" LG 29UM65 + 22" Eizo S2202W
zivan
Junior

Další stránka