Nesouhlasí využité místo a součet položek na disku

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod vladimir 7. 2. 2013 14:12

I šedesátigigový oddíl bude Windowsům připadat příliš malý, mají nastavené, že bitová kopie smí zabírat maximálně 30 procent volného místa na oddílu.
Budeš muset naplánovat spouštění programu wbadmin (s příslušnými parametry) ručně, pak se na ten limit nebere ohled (psal nedávno oooooooooo).
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod slipknot27 7. 2. 2013 15:07

Ok tak aky velky ma byt ten oddiel??
slipknot27
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 7. 2. 2013 15:08

vladimir píše:... bitová kopie smí zabírat maximálně 30 procent volného místa na oddílu...

si to spočítej ;)
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod slipknot27 7. 2. 2013 15:13

Teraz zabera 37gb zo 60gb to znamena, ze idealne musi mat ta particia aspon 110gb? :shock:
slipknot27
Junior

Odeslat příspěvekod slipknot27 7. 2. 2013 21:17

KTO mi tu MAZE moje odpovede??? :grr:
slipknot27
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 7. 2. 2013 21:27

Jestli myslis ty dva "vysoce informacne hodnotne" smajlikootazniky, tak ty jsem (oba dva) smazal ja. A ani naznakem je nepovazuji ani za odpoved, ani za reakci (v)hodnou k ponechani ve foru.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod slipknot27 7. 2. 2013 22:02

Mna len zaujima preco by to malo byt cca 110gb ak dobre pocitam, ked zaloha systemu ma 40gb a windows nic nenamietal, ze by miesta bolo malo? Dokaze mi niekto odpovedat?
slipknot27
Junior

Odeslat příspěvekod vladimir 8. 2. 2013 08:17

Tak si to tak nastav a zkontroluj, jestli se (podle datumu změny souborů) záloha opravdu provádí. Pokud ti to bude fungovat, není co řešit. Je možné, že se windows k oddílům, na kterých se nacházejí pouze bitové kopie, chová jinak.

Na tak malém oddílu samozřejmě zůstane jenom jedna bitová kopie. Pokud je na oddílu místa podle mínění programátorů Microsoftu "dostatek", ponechává se i starší verze. V případě poškození (například zavirování) systému hrozí, pokud proběhne zazálohování, že nebudeš mít použitelnou zálohu.

Já to řeším tak, že čas od času připojím externí disk a spolu se zálohou dat zazálohuji i složku bitové kopie, takže pro případ vážných problémů mám starší zálohu uloženou mimo počítač.

Píšu o (podle názvosloví Microsoftu) bitové kopii, tedy háček u volby "Zahrnout bitovou kopii systému".
vladimir
Expert

Odeslat příspěvekod oooooooooo 8. 2. 2013 11:56

Jinak možna by bylo vhodne protože spousta dotazů se opakuje periodicky a zbytečně že kdo vladne anglicky ma řadu informaci tady Windows Storage Team - MSDN Blogs,popravdě řečeno kdo ne a nebyl schopen si doposud sám zjistit zaklady fungovani backupu ve win to nepochopí ani pokud se ve foru objeví stejne vysvětlení po milionté.
http://seven7.blog.zive.cz/
Spuštění Windows předchází pád.
oooooooooo
Pokročilý

Odeslat příspěvekod slipknot27 8. 2. 2013 14:39

Ok, rozhodol som sa ze 500gb je fakt malo a tak si idem do par dni kupit 2tb disk seagate. Kolko by mala mat teda idealne particia na zalohu gb? Ked budem mat tych 2000gb bude mi v podstate jedno ci bude mat 100gb alebo 200 :-)
slipknot27
Junior

Odeslat příspěvekod hellwet 10. 3. 2013 13:59

čaute momentálne mám s SSD tiež podobný problém ako zakladateľ témy disk je to ale Intel 330 120GB. Na SSD mám windows pár programov ale nie tých, ktoré zaberajú 2GB zaberajú pár MB a Battlefield 3. Včera 9.3 som mal na SSD 27GB a dneska zrazu 11GB. Prečo mi disk z ničoho nič "zjedol" tých 16GB kde sa stratili?
hellwet
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 10. 3. 2013 14:42

S ignorantama se nějak roztrhl pytel... To je tak těžké zkusit si něco najít sám? Hned ve vedlejším tématu se řeší to stejné viewtopic.php?f=940&t=1187740
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hellwet 10. 3. 2013 17:20

no ale tam som si tiez cital a potom som precital spravu od kejki3 kde daval link sem na toto tema
hellwet
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 10. 3. 2013 17:42

kernel_panic [passed] píše:pagefile.sys
hiberfil.sys

win+r > cmd
vssadmin list shadowstorage

indexy neřeš, jejich objem je marginální...

Co tohle?
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hellwet 11. 3. 2013 13:50

vyskusal som to a nejde to proste sa zobrazi cmd tabulka potom vypne ked to urobim cez win +r
hellwet
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka