Nelze nalézt HDD

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod tottop 9. 3. 2013 10:49

Zdravím, při instalaci microsoft office se mi v půlce vybil notebook a od té doby se mi při zapnutí nechce nabootovat windows. Vyndal jsem hdd a dal do jiného pc jako druhý disk. V biosu se načte, ale když se k němu snažím dostat přes windows, tak marně. Už jsem prohledal všechny fóra a nikde nic. Taky mě už napadlo spustit instalaci windows a tam ho přeformátovat, ale pouze se zobrazí jako disk, ale nic s ním nelze dělat. Mám na něm data, která bych velmi nerad ztratil. Máte někdo nějaký nápad? V nejhorším případě bych zašel do specializovaný firmy pro obnovu dat a nechal disk i naformátovat. Děkuju za odpovědi.
tottop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod alfah4ns 9. 3. 2013 10:52

při startu mačkat F8 a "poslední známá funkční konfigurace" nepomáhá?

jinak k datům by ses mohl dostat přes nějakou distribuci linuxu, stačí spustit live verzi z USB, netřeba instalovat.

Pozn. proč máš důležitá data pouze na jednom disku a ne na dalších 2 místech?
.
alfah4ns
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod tottop 9. 3. 2013 12:39

Poslední známa funkční konfigurace vůbec nefunguje, to jsem zkusil hned jako první.

Teď jsem zkusil ubuntu sputit jen z flash bez instalace a taky se mi ten disk neobjevil. Nemusí se nikde přidávat jako u windows, ne?

Hned jsem si objednal externí pevnej disk. Měl jsem to v plánu už dávno...:(

Jinak když jsem zkoušel instalovat windows, tak se mi obejvil, ale nešlo s ním vůbec nic dělat.
tottop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 9. 3. 2013 13:02

Pokud to není vidět ani z live systému a data chceš získat zpět, svěř to odborníkům - http://www.datahelp.cz/ nebo http://www.data-labs.cz/.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod kejki3 9. 3. 2013 21:04

Neukazuje se ti náhodou velikost 0? Nebo co má za vlastnosti?

-- 9. 3. 2013 21:06 --

Neukazuje se ti náhodou velikost 0? Nebo co má za vlastnosti? A nedívej se přes Tento počítač, ale přes Správu disků.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tottop 9. 3. 2013 21:11

Ukazuje se mi správná velikost - 500GB

-- 9. 3. 2013 22:17 --

Podíval bych se na něj pře správce disků, ale tam se nezobrazí. Zobrazí se jen v biosu anebo při instalaci windows, ale tam s ním nejde vůbec nic dělat...
tottop
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 10. 3. 2013 09:45

Pak to předej odborníkům.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel