Samsung F3 - (SATA2 na SATA3)

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod fanky-k1 10. 3. 2013 15:08

Zdravím všechny,chtěl bych se zeptat zda nemá někdo zkušenosti s update FW na HDD.

Mám takovýto problém.

Koupil jsem si novou desku GA-970A-D3 jenž obsahuje 6x SATA3 6Gb/s port, SATA2 žádný. Mám na to zapojené 1x HDD Seagate ten je přes SATA3 kabel a jede v pohodě, DVD-RW přes SATA2 kabel a taky jede v pohodě a další HDD Samsung Spinpoint F3 ( HD103SJ ) a ten je přes SATA2 kabel a nejde mě detekovat, ani ve win7 ani v biosu. Na mé druhé GA-MA770T-UD3P jede v pohodě.
Bios na desce sem nahrál nejnovější F12c a nic, nejelo to ani předtím (na starším biosu)

Dočetl jsem se, že tyto disky s starším FW mají problém se SATA3, tak jsem si našel nový FW zde: http://knowledge.seagate.com/articles/en_US/FAQ/223631en
Ale nevím, proč mi to nejde. Když to dám na čistou flašku tak mě to napíše "Odpojit všechna media" a když to dám na ulitku "hpflash1" na dos a spustím to přes to, tak mě to napíše, že "chybí flashspi" což chápu.

Už si nevím rady, tak Vás chci poprosit, jestli by se nezkusil někdo na to podívat, moc díky :)
Naposledy upravil fanky-k1 dne 10. 3. 2013 17:08, celkově upraveno 1
fanky-k1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 10. 3. 2013 16:52

to nechapu. pises ze deska nema SATA2 porty a o kus dal pises ze pres nej mas DVD-RW.
Dale nechapu proc neco hledas na strankach seagate kdyz ten ti funguje a nefunguje ti samsung.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod fanky-k1 10. 3. 2013 17:13

karlos00x píše:to nechapu. pises ze deska nema SATA2 porty a o kus dal pises ze pres nej mas DVD-RW.
Dale nechapu proc neco hledas na strankach seagate kdyz ten ti funguje a nefunguje ti samsung.

Ano deska nemá porty SATA2 jen SATA3. Pozor! DVD-RW mám přes SATA2 kabel do SATA3 portu!
No pokuď vím tak Samsung s HDD spadl pod Seagate a jediná podpora je tudiž tam.
fanky-k1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stests 10. 3. 2013 17:44

A flešuješ to na té desce co to jede OK ?
GA-MA770T-UD3P
stests
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 10. 3. 2013 17:54

U starších Samsungů platilo, že přepnutí musíš udělat na desce, která ho vidí. Byl s tím dost opruz.
Kabely jsou stejné, je to jen marketing.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fanky-k1 10. 3. 2013 18:58

stests píše:A flešuješ to na té desce co to jede OK ?
GA-MA770T-UD3P

Ano zkoušel jsem to. Nechal jsem tam samotně zapojený ten dotyčný HDD, i s ostatníma HDD, ale pořád stejný výsledek.

Já si myslím že to půjde, ale přijít na způsob jak to flashnout. Nějaký flash program.

_____________________________________________________________________________________
-- 10. 3. 2013 19:00 --

kejki3 píše:U starších Samsungů platilo, že přepnutí musíš udělat na desce, která ho vidí. Byl s tím dost opruz.
Kabely jsou stejné, je to jen marketing.

Byl zakoupen 2.2.2010
To mi povídej, hraju si stím už druhý den.
fanky-k1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stests 10. 3. 2013 19:13

Jaký máš operační systém na bootovacím USB ?
stests
Junior

Odeslat příspěvekod fanky-k1 10. 3. 2013 19:31

stests píše:Jaký máš operační systém na bootovacím USB ?

Zkoušel jsem to na FAT a FAT32 normálně i přes HP USB Disk Storage Format Tool.
fanky-k1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stests 10. 3. 2013 19:51

Já se neptal na souborový systím, ale jakou verzi operačního systému - tedy Dosu tam máš. Občas je ta utilita tvrdohlavá, ideální je DOS 6.2
stests
Junior

Odeslat příspěvekod fanky-k1 10. 3. 2013 19:59

stests píše:Já se neptal na souborový systím, ale jakou verzi operačního systému - tedy Dosu tam máš. Občas je ta utilita tvrdohlavá, ideální je DOS 6.2

Tak to se omlouvám, nepochopil jsem to.
Použil jsem co byl u verze 2.2.3 takže netuším.
Takže myslíš že mám zkusit použít HP USB Disk Storage Format Tool s DOS 6.2 ? Nebo máš lepší radu ? :) díky moc
fanky-k1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod stests 10. 3. 2013 20:07

ta utilita je fakt vybíravá, už jsem s tím jednou zápasil a nakonec jsem obešel i více PC než jsem našel takový, se kterým to jelo..
stests
Junior

Odeslat příspěvekod fanky-k1 10. 3. 2013 20:10

Nemáš to prosímtě po ruce s čím si to dělal ? :) Koukám po tom dosu a sem s toho vykulený.
fanky-k1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod pupeck 10. 3. 2013 21:11

F3 prodej .. dopadnes jako ja :grr: Jedu na Gigabyte 990X.. Mrkni na to.. Pred mesicem byl jeste OK Obrázek
pupeck
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fanky-k1 10. 3. 2013 21:27

Hm slušný, no zkouším ho teď nacpat do přenosnýho, tak uvidím. Ale asi máš pravdu, nejlepší ho bude prodat a koupit si SATA3.

A tobě se na tý 990X ukázal, nebo si musel dat mový FW?
fanky-k1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod cheeta 10. 3. 2013 21:34

"DVD-RW mám přes SATA2 kabel do SATA3 portu!" Co se tady jeden nedozví... A DOS 6.2? Vážně? Pánové, když o tom nic nevím, mlčím!
GA P35-DS3L, Core2Duo E8400, 2x2 GB, 2x 1TB RAID-0, WinFast DTV 1000S
Toshiba L300
cheeta
Junior

Další stránka