Samsung F3 - (SATA2 na SATA3)

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod pupeck 10. 3. 2013 21:40

Neukazal (pri startu delal chr,, chr,, chr:), FW jsem prehral na stary desce. Ted ho dusim v ramecku a delam zalohu... 50 GB neprecte (teplota 52C).. budu rad kdyz zachranim 500GB...
pupeck
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fanky-k1 10. 3. 2013 21:42

cheeta píše:"DVD-RW mám přes SATA2 kabel do SATA3 portu!" Co se tady jeden nedozví... A DOS 6.2? Vážně? Pánové, když o tom nic nevím, mlčím!

Co je na tom špatný, psal jsem to aby to bylo pochopeno ne? Na blbou otázku, blbá odpověď.
A ty mě můžeš poradit? díky

-- 10. 3. 2013 21:44 --

pupeck píše:Neukazal (pri startu delal chr,, chr,, chr:), FW jsem prehral na stary desce. Ted ho dusim v ramecku a delam zalohu... 50 GB neprecte (teplota 52C).. budu rad kdyz zachranim 500GB...

Teď sem ho nacpal do My Book Essential (USB 3.0) a jede, takže tam asi zůstane. Asi lepší než dopadnout jak ty a koupit si další a SATA3, abych využil aspoň tu rychlost. Ikdyž já sem takový, že to prostě musím rozlousknout :-)
fanky-k1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod karlos00x 11. 3. 2013 09:17

lol. jakou rychlost? jakej sata3 kabel?
- ten disk dost pravdepodobne neprekona rychlostni parametry prvniho SATA.
- kabel je proste kabel. a je mu jedno jestli 1,2 nebo 3. Je to jen 7 dratku obalenych plastem.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Odeslat příspěvekod fanky-k1 11. 3. 2013 13:22

karlos00x píše:lol. jakou rychlost? jakej sata3 kabel?
- ten disk dost pravdepodobne neprekona rychlostni parametry prvniho SATA.
- kabel je proste kabel. a je mu jedno jestli 1,2 nebo 3. Je to jen 7 dratku obalenych plastem.

Dva příspěvky a dva uplně o ničem, děláš jen chytráka a neporadíš. Jestli máš komplexy tak se běž projít ven!
Jestli tě můžu poprosit, vyhni se tomuto tématu obloukem a nepřispívej, děkuji ti.
fanky-k1
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 11. 3. 2013 19:50

Naopak, poukazuje na nesmyslnost očekávání vyšší rychlosti plotnového disku na základě charakteristiky portu. A ty kabely jsou stejné.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod karlos00x 12. 3. 2013 08:34

Oba me prispevky byly, ale naprosto fakticky spravne.
- mozna dnes uz par vyjimecnych kousku desktopovych disk atakuje rychlosti prvniho sata(cca 140MB/s). tudiz je irelevantni resit zda to das do SATA2 nebo SATA3 radice.
- SATA kabel je stejnej pres vsechny tri verze. je to jen kabel (nejsem si jisty jestli to souvisi s nejakou specifikaci, ale mam dojem, ze s nastupem SATA2 se masoveji zacaly objevovat na koncovkach plechove pojistky proti vysunuti)
- tvuj dotaz byl naprosto zmatecny, pletes pate pres devate. Ani se zvysenou snahou o vycitovani(dulezita vlastnost pro komunikaci se zenama) a pouziti kristalove koule jsem nebyl schopen pochopit, ze tebou zminovane verze sata se mohou tykat kabelu...

za dobrotu na zebrotu.
Upgrade který má smysl: SSD. Zažijete svižný počítač.
karlos00x
Pokročilý

Předchozí stránka