Kopie externího disku

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Jorica 10. 3. 2013 17:46

Dobry den,
potkala mě nemilá událost, shořel mi pravděpodobně zdroj u ntb. Naštěstí se známému podařilo zkopírovat data z pevného disku na externí pevný disk. Já bych si zítra ráda data zkopírovala na svůj pracovní externí disk, abych ten půjčený mohla vrátit a prosím o radu jak. Poradíte nějaký vhodný SW? Sice jsem googlila, ale v tomto případě bych nerada experimentovala.

Jde mi taky o čas, protože se bude kopírovat velké množství dat a tak by pokus-omyl nebyl nejlepší způsob. Pak taky, abych zkopírovala opravdu vše. Jen u jedné konkrétní složky, kterou potřebuji hned, jsem použila při kopírovaní na flashdisk klasickou metodu CTRL+C a CTRL+V, ale co se týká počtu kopírovaných souborů, zkopírovala se jen asi desetina.

Šárka
Jorica
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jorica 10. 3. 2013 18:06

Ntb je momentálně na reklamaci, takže tohle neřeším, jde mi o data. Nemohu kopírovat složky po jedné :-( Jak jsem psala, zkopírovala jsem jednu složku, ale bohužel se nezkopírovaly všechny podsložky a není v mých silách u každé kontrolovat velikost původní a kopírované složky, proto se ptám na SW.
Jorica
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 10. 3. 2013 20:30

Problémem bude napájení obou disků současně, zejména, jestli to jsou 2,5" disky, které jsou napájené jen přes USB. Další věc je vypečené kopírování ve Windows, které chybové hlášky často nezobrazí, nebo zapíše jen do admin logu. A pomalé to přes USB2 bude vždycky.
Souborový manažer typu TotalComander by si to měl ohlídat. Ideální by bylo použití disků s rychlejším rozhraním - SATA, USB3.
Ty nezkopírované soubory šly dodatečně zkopírovat? Nejsou třeba vadné?
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jorica 10. 3. 2013 20:48

Děkuji za cenné rady. Ano, dodatečně zkopírovat šly, ale opět ne vše :-/ Musela bych opravdu kontrolovat, zda se vždy zkopírovaly i veškeré podsložky a to je nemyslitelné. U některých podsložek se objevilo hlášení, že k jejich kopírování je potřeba práva správce.
Jorica
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 10. 3. 2013 20:57

Tak tomu známému dej ten svůj pracovní externí disk, ať ti na něj data nahraje zase zpět. Bude to nejjistější řešení.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jorica 10. 3. 2013 21:00

Jj, budu muset. Tomu jsem se chtěla vyhnout, protože vím, jak je zaměstnaný a už tak jsem ho tím zdržovala v neděli. Netušila jsem, že zkopírovaná data na externím disku bude takový problém přemístit VŠECHNY jinam :-o
Jorica
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 10. 3. 2013 21:01

Problém to není. Problém je to pro tebe.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jorica 10. 3. 2013 21:06

Proto jsem položila dotaz tady, aby mi poradil někdo, pro koho to problém není ;-)
Jorica
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 10. 3. 2013 21:11

Těžko radit, v čem je problém, když obecně to problém není a my nic konkrétního stále nevíme ;) Proto stále jednoznačně doporučuji, abys to nechala na tom člověku, který ti dělal tu zálohu. Pokud má málo času, zkus ho nějak motivovat (finančně nebo i jinak...).
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cheeta 10. 3. 2013 21:17

Problém bude "někde tam venku" - při obyčejném kopírování se to nestává. Chca nechca, budeš muset angažovat znalejšího...
GA P35-DS3L, Core2Duo E8400, 2x2 GB, 2x 1TB RAID-0, WinFast DTV 1000S
Toshiba L300
cheeta
Junior