Externí USB3 HDD - obnova dat

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod neumi_nic 14. 3. 2013 18:35

Zdravím

Dostal jsem od účetní do rukou, měsíc starý 2,5" externí hdd USB3 verbatim. Normálně šel, nyní po zapojení nahlásí ve windows že chce naformátovat. Když ho připojim k pc, kde mám ubuntu (85% takových případů šlo zachránit protože ubuntu disk normálně viděl) tak ten ho ani nevidí. Zkoušel jsem stáhnout testdisk přes win7, ten vidí onen 500gb disk, ale né žadné oddíly. Můžete poradit, jestli je ještě nějaká cesta, jak dostat z disku data? díky
neumi_nic
Junior

Odeslat příspěvekod neumi_nic 14. 3. 2013 20:13

bohužel, to důležité je na tom HDD. Shodou okolností umřel v PC kde má program HDD , tak bylo v poho, protože měla dva dny starou kopii na externím HDD, ale zjistila, že ten je asi taky KO.
neumi_nic
Junior

Odeslat příspěvekod kejki3 14. 3. 2013 20:23

Přečíst návod Testdisku, nebo zkusit náhled z některého komerčního programu, třeba GetDataBack.
A zkontroluj zdroj, když ta paní likviduje disky takhle rychle.
A existují jazykové korektory, které člověka upozorní na většinu chyb v textu.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod neumi_nic 14. 3. 2013 20:52

testdisk právě tu jednotku vidí, ale nevidí partition a to ani při "deeo search". Aktuálně zkouším Ontrack Easy Recovery a zdá se, že s tim diskem něco dělá "Scaning for FIles - zbývá 6h".
neumi_nic
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 14. 3. 2013 20:53

Udělal sis doufám před těmi pokusy bitovou kopii disku? protože pokud ne, tak je dost velká pravděpodobnost, že po těch pokusech už se k datům nedostane opravdu nikdo.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mmmjack 15. 3. 2013 14:07

Mam dobrou zkusenost se Seagate file recovery, kdyz nikdo tak aspon on nejaka data z polomrtvych disku vytahl.
mmmjack
Mírně pokročilý