Nezobrazuje se HDD

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod maara182 16. 3. 2013 01:49

Dobrý den,

snažil jsem se vytvořit bootovací flashku a najednou mi spadl pc a při spuštění mi to hlásilo chybu, kterou jsem vyřešil opravou windows, problém je ale v tom, že jedna část mého rozděleného disku, se nezobrazuje. Konkrétně je to disk, na kterém je nainstalovaný windows, zobrazuje se jen ta část, kde je samotný windows nainstalovaný a ta druhá, kde mám data, se mi nezobrazuje. Nemám vůbec tušení co se stalo a jak to napravit, prosím o radu.
maara182
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milanr1 16. 3. 2013 06:53

Fakt se domníváš, že tu někdo vlastní křišťálovou kouli, kterou se dívá na dálku do Tvého PC a diagnostikuje závady? :-)
Co s tím?
1) Sděl základní info:
viewtopic.php?f=956&t=1095450
2) Použij příslušný nástoj pro správu disků:
diskmgmt.msc
(za předpokladu, že nepoužíváš dětskou herní řadu OS W95-99).
3) Zkontroluj systémový log. Objev příčinu havárie.
Btw:
Příště zkus sdělit informace už v úvodním dotazu, ať to z Tebe nemusíme pracně dolovat.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod maara182 16. 3. 2013 08:17

Používám Windows 7 profesional x64. Ve diskmgmt.msc vidím, že má disk 250 gb, jak má mít, ale když se na něj podívám třeba přes tento počítač, tak vidím jen jednu z jeho rozdělených části, což je asi 50 gb. "Zkontroluj systémový log. Objev příčinu havárie" tohle nevím jak mám udělat.
maara182
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod gotzinger 16. 3. 2013 08:53

V tom diskmgmt.msc co má na sobě napsána ta oblast, kterou nevidíte? Nelze na ni kliknout a přiřadit písmeno disku?
gotzinger
Junior

Odeslat příspěvekod maara182 16. 3. 2013 09:07

Písmeno tam je C a ta druhá rozdělená část měla písmeno E a ta tam není, přiřadit tam to písmeno E nevím jak, když kliknu na disk pravým talčítkem , tak tam mám nabídku změnit písmeno, ne přidat. Já mám problém že v tom diskmgmt.msc vidím disk C s 250 gb, ale on má mít jen 50 gb a ten zbytek by měl být disk E. Jak sem říkal přes tento počítač má ve vlastnostech disk C svých 50 gb jak má mít.
maara182
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 16. 3. 2013 09:20

Důležitá data máš nepochybně zálohovaná, takže bych to riskl přes klasickou kontrolu disku s opravou chyb.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Honzax 16. 3. 2013 10:17

mno, tak nebudu te tu "trapit" jako ostatni opravdu zbytecnyma radama (vid kejki..)
ono je myslim vcelku jasne co se ti stalo. proste se tou "opravou windows" podarilo smazat tu cast s daty a rozdeleny disk spojit. Tedy laicky receno mas vsechny data v pr***
Kdyz pominu firemni recovery, zkus nektery nastroj na obnovu smazanych souboru, je jich docela dost, osobne mam dobre zkusenosti treba s filescavenger, nebo iCare, ale pohledej tady v poradne, je jich hodne a zrovna tyhle dva jsou placene.. Pokud jsi s tim nedelal nejake hodne psi kusy, tak aslespn cast dat zachranis...
Honzax
Junior

Odeslat příspěvekod maara182 16. 3. 2013 10:31

Ty data nejsou nenahraditelná, jen sem je nechtěl ztratit a chtěl zjistit jestli se to dá nějak opravit. Zachránim co se dá z druhého disku, přeinstaluji win a oba disku přeformátuji. To by mělo pomoct ne ?
maara182
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Bari007 16. 3. 2013 10:33

Nejdřív sem dej screen ze správce disku, ať opravdu vidíme, co tam je.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bari007 16. 3. 2013 11:00

Druhý diskový oddíl by tedy měl být vidět jako disk D.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod maara182 16. 3. 2013 11:09

Disk D vidět de, ale ten další disk by měl být rozdělený na disk C a E(disk 0), přes tento počítač má disk C těch 48,82 gb a jeho druhá část, která nejde vidět by měla mít ten zbytek. Na obrázku jde vidět, že na disku 0 je C a má 232,89 gb, což je jeho maximální kapacita.
maara182
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod kejki3 16. 3. 2013 12:44

Honzax píše:mno, tak nebudu te tu "trapit" jako ostatni opravdu zbytecnyma radama (vid kejki..)
ono je myslim vcelku jasne co se ti stalo. proste se tou "opravou windows" podarilo smazat tu cast s daty a rozdeleny disk spojit. Tedy laicky receno mas vsechny data v pr***
Kdyz pominu firemni recovery, zkus nektery nastroj na obnovu smazanych souboru, je jich docela dost, osobne mam dobre zkusenosti treba s filescavenger, nebo iCare, ale pohledej tady v poradne, je jich hodne a zrovna tyhle dva jsou placene.. Pokud jsi s tim nedelal nejake hodne psi kusy, tak aslespn cast dat zachranis...

Padla mu IMHO tabulka oddílů, nesmazal soubory, nemá fyzicky poškozený disk. Ale tak může nainstalovat některý z programů pro záchranu dat a kopírovat soubory, nebo obnovovat oddíly s ním.
„Ale proč? Aby to bylo v rozkladu? Aby se to totálně rozvrátilo. Proč?“
kejki3
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Bari007 16. 3. 2013 14:03

Na to by měl stačit testdisk s návodem ve FAQ viewtopic.php?f=940&t=1132029
Bari007
VIP uživatel