Zachrana dat z HDD

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod hellwet 25. 3. 2013 12:52

čaute asi tak pred rokom mi spadol nechcene notebook na zem a systém prestal bežať proste sa zasekol. Notebook to bol Asus N52DA v ktorom bol 500GB werbatim. No ale ako spadol, tak tým pádom som prišiel aj o fotky z dovoleniek a podobne dôležité veci. Kúpil som aj čítačku externých HDD a ani cez ňu windows nerozpoznal, že je v nej HDD.

P.S externý HDD som dostal už po tom páde čo bolo rok do zadu a od vtedy mi ten HDD na ktorom sú fotky leží zabalený v krabici. Keby niečo je zabalený v tom špeciálnom obale alebo ako to nazvať :D
hellwet
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 25. 3. 2013 12:54

Jediná teoretická šance je firma specializovaná na záchranu dat. A tím rozhodně nemyslím počítačový servis v každé vesnici nebo kamarád, co rozumí počítačům.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Matysek 25. 3. 2013 13:03

Ber to z te lepsi stranky, nyni jsi jiz plne pripraven na dulezity evolucni krok, ktery se nazyva zalohovani.

Na vydolovani dat potrebujes znalosti, vybaveni, prostredi a minimalne zacvik. Ano, existuje i SW typu testdisk, easeus, stejne tak existuji laborky, kde se daji vyndat plotny, ale nejsem si jisty, jestli necim z onoho prosteho seznamu disponujes.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod ka-spel 25. 3. 2013 13:06

Myslím, že evoluce bude spíš představovat koupě SSD pro přenosná zařízení.
Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 3. 2013 13:08

1) Verbatim, ne Werbatim
2) Urcite nebyl v notebooku, Verbatim disky nikdy nevyrabel => jedna se o externi disk. Proc nam lzes?
3) Zalohovat, zalohovat, zalohovat.

Zachrana dat z 500GB disku, pokud byl plny, bude drazsi, nez koupe noveho notebooku - na to se priprav.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Matysek 25. 3. 2013 13:17

ka-spel píše:Myslím, že evoluce bude spíš představovat koupě SSD pro přenosná zařízení.

Samozrejme a hlavni vyhoda bude snadna obvova dat, zejmena pokud nastane kombinace sibleho radice, ktery si pohraje s dynamickou tabulkou a chciple flash pameti. Chapu, ze proti tomu plotna ztelesnuje primo zlo.
Definice moderatora Zive? Zookeeper. Vyhledat zbloudilou ovecku, ustajit, vycesat, nakrmit a zalozit chudince nadaci. Ovecka prece nemuze 5 minut myslet. Vsichni mame povinnost oveckam uvarit, precist pohadku a prispet do nadace.
Matysek
Expert

Odeslat příspěvekod hellwet 25. 3. 2013 13:45

no neviem o aky disk sa jedna lebo momentalne nie som doma, tka to nemam ako zistit. K tomu zalohovaniu, ked sa mi to stalo, tak som kupoval novy notebook teda je to HP Envy 14 s ktorym mam tiez problemy ale to je uz ina tema a aj som ju tu vytvaral. K notebooku som dostal ext. HDD 1TB Samsung v ktorom mam uz zalohavny desktop PC a aj notebook teda ten HP
hellwet
Junior

Odeslat příspěvekod Bari007 25. 3. 2013 13:51

No SSD v tom určitě nemáš a jinak je to jedno. Nezáleží na tom, jestli je to disk od Western Digital, Seagate nebo někoho jiného.
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Python.p 25. 3. 2013 15:54

zajímavý taky je že HP Envy 14 se nás neprodává ani rok, cca půl roku co vím.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod hellwet 25. 3. 2013 17:29

no ale ja som ho kupoval cca pred pol rokom a vonal od novoty a kupoval som ho z obchodu. Nechcem robit tomu obchodu reklamu, tak zato nenapisem aky
hellwet
Junior

Odeslat příspěvekod Python.p 25. 3. 2013 17:41

hellwet píše:čaute asi tak pred rokom mi spadol nechcene notebook na zem....

hellwet píše: K tomu zalohovaniu, ked sa mi to stalo, tak som kupoval novy notebook teda je to HP Envy 14....

toto mě hlava nebere
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 3. 2013 17:45

Tady s tim tazatelem je toho spatne vic. Viz jeho jine thready na foru. Oficialni release date Envy tez neni vloni na jare, ale nekdy na podzim. Njn.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Bari007 25. 3. 2013 19:33

No tak zrovna DataRecovery by mohla být ta největší chyba, kterou bys mohl udělat. Jsou to známí podvodníci a nejeden člověk už se s nimi soudil ;) Byly o nich na netu i nějaké články, kde někdo zveřejnil jejich praktiky.

Když už tak http://www.datahelp.cz/ nebo http://www.data-labs.cz/
Bari007
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hellwet 26. 3. 2013 09:27

Python.p píše:
hellwet píše:čaute asi tak pred rokom mi spadol nechcene notebook na zem....

hellwet píše: K tomu zalohovaniu, ked sa mi to stalo, tak som kupoval novy notebook teda je to HP Envy 14....

toto mě hlava nebere

ja som to mal namysli s tym notebookom tak, ze som mal notebook Asus N52DA ten som predal pred rokom zhruba a potom kupil HP Envy 14 teda od dneska pred pol rokom som kupil uz to Envy po tom Envy som dostal externy HDD na ktorom je zalohovany desktop PC a notebook Envy. Chyba u toho HDD je v tom Asus, kde mi to ani neprecitala citacka HDD, ked som ju pripojil cez USB v desktop PC
hellwet
Junior

Další stránka