Seagate Barracuda 7200.14 píská

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Leeroy Jenkins 13. 7. 2014 15:26

Zdravím, mám problém, když je disk nečinný tak píská , zdá se mi, že i při činnosti je disk hlučnější.

Disk je nový pár dní a i když je pod stolem, tak je slyšet.

Konfigurace:
Zdroj: Corsair CX430
Deska: GIGABYTE GA-B85M-D3H
Case: Zalman Z1
HDD: Seagate Barracuda 7200.14 - 1TB

Bál jsem se, že píská zdroj, ale vydává to HDD, zdroj je zatím opravdu tichý (ťuk ťuk). Mám ho pár dní, skládali PC v CZC a já na něm akorát instaloval Windows a další soft a příští víkend bych ho měl předat příbuznému.

Chtěl jsem koupit WD Blue 1TB na zkoušku, jestli to bude dělat, ale ten je prý obecně horší.
Není možné, že by Seagate pískal kvůli té konfiguraci třeba kvůli tomu zdroji? Vyzkoušet jiný zdroj možnost nemám, ani ten HDD jinde :/

Možná bych zkusil objednat nový kus Seagate.
Hezký den přeji!
Leeroy Jenkins
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 13. 7. 2014 17:20

Piskaji loziska, dostal jsi jeenoplotnovy 7200.14, u 1TB to je 50:50. Jednoplotnove se temer nedaji vyvazit a tak casto piskaji (zase mas plnou rychlost diky hustote zapisu).
Mas 3 moznosti:
1) reklamovat a doufat, ze ti daji jiny, ktery piskat nebude
2) koupit jiny (WD blue ma zase hodne hlasity seek, bacha na to). Idealne 2TB a vetsi (garantovana maximalni rychlost a nejmene dve plotny - tedy nbude zdaleka tak piskat)
3) koupit tlumic za 500kc
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Pecka 25. 7. 2014 13:24

Plánují 1TB disk pořídit a do rizika 50:50 se mi jít nechce, o 500 Kč za tlumič už vůbec ne...
Hybridní asi na tom nebudou líp? Pohyblivá část stejně bude mít ložiska :-(
Pecka
Junior

Odeslat příspěvekod cernakus 25. 7. 2014 13:35

Disk v necinnosti se stale toci. Aby se zcela vypnul, musi ta necinnost byt delsi (u systemoveho disku k tomu normalne ani nedojde). Loziska jsou fluidni, hridelka kmita coz vydava pri tech otackach vysokofrkvencni zvuk.

Pokud nechces 50:50, tak si priplat za 2TB. Tak velke plotny jeste nejsou, budou tam tedy dve.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 7. 2014 14:00

Jenze 2TB disk je VYRAZNE HLUCNEJSI sam o sobe, ma jiny motor (u .14 100%) a celkove jinou konstrukci (protoze 1plotny jsou thin).

Fyzicky jde o uplne jine disky. Osobne bych viceplotnu nechtel prave kvuli hlucnosti. Tech 50:50 se mi zda dost nepravdepodobnych, protoze jednoploten mi proslo pres prsty opravdu hodne a neplechu delala jen mala cast z nich, urcite ne polovina.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Pecka 25. 7. 2014 14:19

no a já si navíc říkal, že 500 GB by mi taky stačila :-)
Tak půjdu do rizika, no..
Pecka
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 7. 2014 14:41

500GB nechces, jsou nemalo pomalejsi a kdyz si vypocitas cena/kapacita, trefi Te. ;)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Milanr1 25. 7. 2014 14:43

KineCZek píše:jednoploten mi proslo pres prsty opravdu hodne a neplechu delala jen mala cast z nich

Asi jsi měl smůlu na kusy.
U nás v reálném provozu ze stovek ks ST1000DM003 s původním fw ani jeden nepíská.
Kdyby pískal, v první řadě hledám nový fw u výrobce.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod cernakus 25. 7. 2014 14:59

50:50 ze bude 1TB jednoplotna, ne na piskani obecne.
cernakus
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod KineCZek 25. 7. 2014 16:50

Ja mam jednoplotnove ted uz ze sta procent, od Bohemky. (slim)

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod cernakus 26. 7. 2014 08:25

taky jsem si posledni dobou vsiml zmeny toho pomeru. ale radsi reknu 50:50, nez aby mne pak nekdo neco vyycetl.

jednoplota pkproste je nachylnejsi k piskani. a tim nemyslim ten selest, ale fakt masakr na 16-19 kHz co seneda vydrzet (takove ja reklamuji)
cernakus
Mírně pokročilý