Rozdeleni HDD.

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod roman55 15. 1. 2017 14:26

Dobry den mam problem s HDD je rozdelen na dve casti prvni je plna C a D je temer prazdna potreboval bych rozsirit C. Dekuji.
roman55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caderom 15. 1. 2017 15:15

Tvůj problém lze vyřešit například pomocí programu Easeus Partition Master Free. Samotná Windows přes Správu disků umí zmenšovat a zvětšovat oddíly, ale pokud vím, neumí přesouvat jejich začátky.

Tip: Pro soubory, které musí být z nějakého důvodu dostupné z C, ale bylo by lepší, aby byly na D, lze vytvořit "junction" - http://www.sevenforums.com/tutorials/27 ... ndows.html.
Caderom
Pokročilý

Odeslat příspěvekod roman55 15. 1. 2017 15:37

Mnohokrat dekuji za odpoved ale vzhledem k tomu ze o PC vim pouze to kde ho zapnu a vypnu tak tahle napoveda mi vubec nic nerika pokud by bylo mozne se s kymkoliv spojit po telefonu pripadne na Skype a sdilet obrazovku ze by me dotycna osoba navedla jak to udelat byl bych velice vdecny. Dekuji Roman.
roman55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caderom 15. 1. 2017 16:20

Ten EaseUS je na použití velmi jednoduchý, stačí umět (trochu) anglicky. Stáhnout se dá tady: http://www.easeus.com/download/epmf-download.html

Stáhni si to, nainstaluj, otevři, prozkoumej a v případě dotazů se ozvi.
Caderom
Pokročilý

Odeslat příspěvekod roman55 15. 1. 2017 16:54

Dobry vecer uz jsem to nainstaloval ale zrejmne sem to cele zkur.. polamal nejakym zahadnym zpusobem sem ten disk rozdelil tet uz na 3 kusy !!! A nevim jak to C spojit s tim novym ?
roman55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Python.p 15. 1. 2017 16:57

Dej to do ruky někomu kdo aspoň tuší...

Nebo ti to třeba přijde Caderom opravit, když ti tak dobře poradil.
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!

Odeslat příspěvekod roman55 15. 1. 2017 17:00

Hmm tak takovyho kdo alespon tusi ve svem okoli bohuzel neznam.
roman55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod worrapS 15. 1. 2017 17:11

1. přečti si návod
2. když se ti to nepovede opravit, zkus tady podrobněji popsat tvůj problém, hodit nějaké screenshoty atd.
Pracovat s počítači je docela otrava. Vůbec, pracovat je otrava. Možná to nakonec s těmi počítači nebude až tak zlé.
worrapS
Junior

Odeslat příspěvekod roman55 15. 1. 2017 17:15

tet zrovna resim ten screenshot ale nevim jak ho sem poslat mam ho na plose ale nedokazu ho vlozit sem omlouvam se ale proste temto vecem nerozumim.

-- 15. 1. 2017 18:31 --

obrazovka.jpg
no neco sem zas udelal ale nevim jestli to bude videt

-- 15. 1. 2017 18:33 --

problem je asi v tom ze ta slozka nema jmeno a pokud chci sloucit soubory tak se mi vubec nezobrazi
roman55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caderom 15. 1. 2017 17:53

Základem je jako u všeho dvakrát měř, jednou řež. Proto se operace neprovádí ihned, ale musí se potvrdit, přičemž každá naplánovaná operace se okamžitě projeví v rozložení disku v seznamu i grafickém znázornění, aby to člověk mohl "podruhé změřit".

Ty jsi nechal oddíl D zmenšit, ale je třeba ještě posunout jeho začátek (opět přes změnu velikosti disku) o nově vzniklé prázdné místo (které je teď na konci disku), aby se C mohlo následně rozšířit (oddíl nemůže být složen z více částí umístěných různě po disku). Zkus naplánovat ten posun, ale před potvrzením operace sem dej screenshot pro kontrolu.
Caderom
Pokročilý

Odeslat příspěvekod roman55 15. 1. 2017 18:04

Omlouvam se ale vubec nerozumim tomu co mi v tom druhem odstavci pisete. Jak naplanovat posun? Navod jsem si 3x precetl a stejne nevim co s tim.

-- 15. 1. 2017 19:06 --

Nevim jak mam presunout tu prazdnou cast za to C ?
roman55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caderom 15. 1. 2017 18:07

Resize/move partition pro oddíl D -> musíš prohotit hodnoty v kolonkách Unallocated Space After a Unallocated Space Before. V After bude nula MB a v Before bude tolik MB, o kolik chceš zvětšit oddíl C.
Caderom
Pokročilý

Odeslat příspěvekod kernel_panic [passed] 15. 1. 2017 18:08

oddíl D musíš posunout tak, aby nepřidělený místo (unallocated) bylo mezi oddílem C a oddílem D, poté teprve bude možný zvětšovat oddíl C...

a mezi náma, z jakýho přesně důvodu potřebuješ pro oddíl s windows 325 GB prostoru? na systém stačí 20 GB, pro opravdový čuníky 50 GB, 325 GB je vhodný leda tak pro člověka, kterej chce o veškerá data přijít při kolapsu systému, čemuž jsi svým aktuálním počínáním na velmi dobré cestě...
k bití internetovejch nihilistů jsem už příliš starej, ale za ty roky mně narostl krunýř, o kterej se vždy báječně rozplácnete; takže, mám zůstat čelem nebo?
kernel_panic [passed]
Přeborník Živě roku 2008

Odeslat příspěvekod roman55 15. 1. 2017 18:19

Ok vysvetlim jen mi prosim napiste jak vlozit obrazek ja vubec netum jak jsem ho tam poprve dostal. Ten duvod je tohle ( obrazek ) vubec nevim co s tim porad mi to hlasi nedostatek pameti takze jsem usoudil ze je potreba neco zmenit puvodne jsem chtel koupit vetsi HDD ale pak me napadlo jestli nejde nejakym zpusobem rozsirit tu pamet. Diky tomu D ze je tam spousta prazdneho mista.

-- 15. 1. 2017 19:35 --

Omlouvam se ze se opakuji ale pocitacum absolutne nerozumim a proto jsem prisel jsem na tohle forum aby mi lide kteri tomu rozumi pripadne je to jejich konicek aby mi nejak pomohly tenhle problem vyresit.

-- 15. 1. 2017 19:39 --

Přílohy
obrazovka3.jpg
melo by to byt takhle nejak ?
Screenshot_19.jpg
roman55
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Caderom 15. 1. 2017 18:45

Pro první krok ano. Je třeba počítat s tím, že posun oddílu bude trvat dlouho, protože se musí posunout všechna data v oddílu.

Jinak, kernel_panic [passed] naráží na to, že osobní data (dokumenty) je vhodné mít uložené na D. Podívej se, kde a kolik prostoru ti zabírají dokumenty (pravé tlačítko myši na Documents a dále Properties, následně se zobrazí okno s umísteními pro dokumenty i celkové zabrané místo). Možná nebude třeba oddíl vůbec posouvat a místo získáš přesunem dokumentů na D. A pokud ukládáš soubory na plochu, tak přesunout i ty. Lze přesunout i celá plocha.
Caderom
Pokročilý

Další stránka