8GB microsd karta . Win vidi pouze 128MB a chce formatovat.

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod sinco 3. 4. 2017 22:41

Mam pametovou kartu ktera ma 8GB , kingston. Telefon kleknul, nefunguje dotyk a ta karta byla v nem. Chtel jsem vytahnoutr data z teto karty. Vypnul jsem telefon, vytahnul kartu a vlozil do ctecky v notasu. Jenze os win 10 vidi pouze 121MB a chce kartu formatovat. Pro obnovu dat ji asi budu muset sformatovat ale co tech 121MB. To je asi spatny. Zatim jsem nic nedelal a shanim info co dal. Naformatovat a pak obnovit data. Ale zde nevim co dal. Prosim co s tim delat a jak zachranit data. Diky
sinco
Junior

Odeslat příspěvekod D1rty 4. 4. 2017 00:20

Ja mam to iste s USB 2GB USB ukazuje ze ma 97MB. Aj jed to sformatujem tak ma stale 97MB. Raz som to rusim riesil a musel som to formatovat z bootovacieho hirensu tusim.
D1rty
Junior

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 4. 4. 2017 09:15

Premaz ji programem diskpart.

diskpart
list disk
sel disk XX <-- BACHA!
clean <--BACHA!!!
create partition primary
exit
Miroslav Pragl
Expert

Odeslat příspěvekod H4CK1 4. 4. 2017 10:25

Podívej se na ni přes Správce disků ve Windows. Určitě má více oddílů. Windows má krásnou vlastnost, že ukazuje jen ten první.
H4CK1
Junior

Odeslat příspěvekod sinco 6. 4. 2017 22:48

Prohlidl jsem ji pres Mini tool partition vizard a je videt jen jeden oddil o velikosti 121MB. Nic jineho.
sinco
Junior

Odeslat příspěvekod meda2016 7. 4. 2017 04:26

Pomocí Mini Tool Partition lze poškodit při nepozornosti vlastní systémový disk!
Formátování paměťové karty je to poslední, co můžete udělat:
SDFormater - umí formátovat a "opravit" velikost karet s MS typy souborových systémů.
= Doporučuji zkusit:::
DiskInternals Linux Reader - čte na souborových formátech Linux ext2, 3, 4 atd. a umožňuje (ne vždy) kopírovat soubory z nich.
https://www.diskinternals.com/linux-reader/
Telefon může data samozřejmě zapisovat i nějak jinak, obzvláště kontakty a SMS.
Ideálně vložit kartu do podobného telefonu. Chce to trochu zkušeností, jinak bude víc škody než užitku.

*/ Windows má tu krásnou vlastnost, že toho moc nenabízí - Výsledek obchodní politiky arogance a programátorské polovičatosti. Důsledek je ale potěšující, veřejně nejbohatší Gates.
meda2016
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Miroslav Pragl 7. 4. 2017 10:25

a ten diskpart jsi zkusil ?!?! Nepouzivej klikaci nastroje, ale ZASADNE diskpart, zejména u removable flashek/karet, kde Windows ocekavaji JEDINOU partition!

MP
Miroslav Pragl
Expert