SSD na hry - snížení časů pro načítání

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Paleandr 1. 4. 2020 10:43

Ahoj všem,

jdu za vámi pro radu. Rád bych koupil SSD, které bude z 80% sloužit na instalace a spouštění her. Jde mi o to zrychlit načítání. Dnešní hry které mají nad 50 GB, můj stávající HDD načítá velmi pomalu a na SSD mi to bohužel nevleze. Předpokládaná velikost disku je cca 1 TB, při dobré ceně bych asi zvážil i 2TB (jestli to má smysl).

Mám tuto základní desku:
MSI Z97 GAMING 5 - Základní deska MSI Z97 GAMING 5, s1150, Intel Z97, 4xDDR3, VGA, GbLAN, ATX

A v ní už připojené tyto dva disky:
HDD - Seagate Momentus 1TB (Samsung SpinPoint M8)(HN-M101MBB)
SSD - Transcend SSD370S 256GB (TS256GSSD370S)

Poradíte mi prosím co koupit? Dostal jsem od Kineczka doporučení na Crucial MX500 v 1TB verzi pár týdnů zpět. Je to pro tento účel dostačující SSD nebo se najde něco lepšího? Děkuji všem předem.
Paleandr
Junior

Odeslat příspěvekod Kaulik 1. 4. 2020 10:58

MX500 úplně v pohodě.. nebo WD Blue, popřípadě na toto využití klidně i QVO.. vyber jaký chceš.

U 2TB disku, bych volil stejně.
R7-5800x + NH-D14 | ASUS ROG STRIX B550-A GAMING | RAM 48GB@3200 | RX 6750 XT | RM550x | FD R4 | Transcend SSD370S 256GB | NVMe SSD EVO970 500GB
Kaulik
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod cardillaVILLA 1. 4. 2020 11:04

Provozuji 1TB MX500 na hry a bez problémů.
cardillaVILLA
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 1. 4. 2020 12:34

MX500 a WD Blue jsou špičkové consumer SATA disky, mám doma oba a spokojenost.

Osobně mám raději MX500, protože má kovové tělo. Po rozebrání (čtyři šrouby) lze doplnit thermalpady a ano, má to vliv. Blue má tělo z plastu.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Python.p 2. 4. 2020 10:01

QVO ne :-!
Pozor! Tento příspěvek může obsahovat stopy: ironie, mléka, čokolády, sarkazmu, oříšků a cynizmu...

Forum, není vyhledávač s lidským rozhraním !

Delidy a další věci okolo PC najdete na webu v profilu.
Python.p
Je to rebel!