Zdravím, řeším tu takový zapeklitý problém a už nevím, co zkoušet dále.
Situace: Jeden notebook začal po startu požadovat klíč k bitlockeru. Po jeho zadání jsem se dostal do nabídky pro obnovu, zřejmě zhavaroval systém. Ať jsem zkoušel cokoli, jakýkoli recovery pokus selhal. Při každém restartu se to cykluje, chce znovu klíč a recovery menu. Disk se však jeví jako funkční.
Když se nepovedlo resuscitovat systém, disk jsem z notebooku vytáhl (je to M.2 SATA) a dal do USB adaptéru, abych alespoň vytáhl důležitá data. Po vložení si to normálně vyžádalo Bitlocker klíč pro odemčení, ten jsem zadal...a pak nic viditelného. Ve správe Bitlockeru se disk jeví jako zamčený, ale vypnout to nejde, protože se už tím předchozím krokem už něco spustilo a jednotka není dostupná. Nicméně kontrolka disku bliká, i na počítači neustále hrabe, takže se něco asi děje. Jen jsem byl zvyklý, že ten stav nástroj pro Bitlocker zobrazoval. Nicméně už takto (skrytě) chroustá druhý den, což je asi moc dlouho. Nějaké nápady, zkušenosti? Nebo třeba tip na diagnostiku zabitlockerovaného disku, zda fakt není v háji více, než se tváří? Jak vlastně s jistotou zjistím, že to (ne)má cenu zkoušet?
Díky moc za jakýkoli námět, uživatelka NTB tam má důležité věci (ne, neptejte se, proč to nemá aspoň na OneDrive...).