Ahoj, chtěl bych se poradit ohledně NASu, primárně pro zálohu fotek z telefonů. Mám doma ještě NUC s Linuxem, rámečkem na disky a 2,5Gbit USB síťovkou, ale už mě začíná unavovat pořád něco opravovat, tak bych rád přidal do sítě systém, který prostě jednou nastavím a bude fungovat dokud neumře disk. Tzn nechci už řešit Nextcloud a podobné řešení.
Dneska jsem Synology zařízení trochu studoval a pokud dobře chápu, tak DS = disk station, první číslo značí počet disků a poslední dvě čísla značí rok vydání - tj že třeba DS218 je na 2 disky a je z roku 2018 a pokud končí "J", tak je výkon víc než bída. Podle všeho poslední dostupný "levný" model je DS223, ale stačila by mi jednodisková verze.
Moje hlavní otázka tedy zní, mám jít do DS223, DS220+ a nebo čekat, jestli letos vydají nějaký nový jedno-diskový model? Chci co nejnovější model kvůli co nejlepšímu výkonu a co nejdelší podpoře. Disk v něm bude 6-8TB, internet mám Gigabit s veřejnou IP.
Ještě druhá otázka, jediná možnost 2,5Gb síťovky zatím je asi koupit USB variantu? Je to stabilně funkční takhle? NUC se mi občas nastartuje jen s Gigabitem (stačí vytáhnout a zastrčit kabel)
Díky za komentáře.