HDD 4-6 TB na hry a data

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod m.kv 16. 9. 2023 14:37

Byl jsem požádán o radu viz. název topicu
Neřešme prosím proč, to jsem sám nepochopil. Protože HDD nesleduji už delší dobu, tak se zkusím zeptat zde. Co by jste prosím doporučili? Odpověď SSD už jsem zkoušel, ta neprošla. :D

Díky
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 16. 9. 2023 15:21

4TB NV2.

BTW ono to SSD má dnes už dobře polovina her jako požadavek pro plynulý chod, tak až budeš řešit obligátní "sekání" ...

HDD jsem do zákaznické sestavy dával naposled někdy před dvěma lety.
Don't think you are. Know you are. (Morpheus)

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod m.kv 16. 9. 2023 20:58

Hele vím, že to myslíš dobře. Já se ani nedozvěděl co je to za PC. Nevím jaké hry na tom hraje a snažil se mu to vysvětlt. Jsem tomu člověku tak trochu zavázán, kvůli některým věcem, který jsou pro mě důležitý. Tak chci vyhovět jeho prosbě.
Co Seagate IronWolf CMR?
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod KineCZek 16. 9. 2023 21:23

Jj. Pokud to opravdu bytostně nutně musí být plotna, ohlídej alespoň CMR. IMO to SSD "nechce", protože má zažitý předsudek "malé a drahé".

| PC sestavy hracum i profesionalum na miru | Kontakt zde tlacitkem SZ, nebo na Facebooku |
KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod m.kv 16. 9. 2023 21:44

Jop. Díky.
m.kv
Ex-moderátor

Odeslat příspěvekod kazatop 14. 2. 2024 15:59

Přidávám se k dotazu, potřeboval bych do pc další odkládací disk, v podstatě na nedůležitý bordel, když dám na alze vyhledat 4tb, tak mi jich to nabízí 36. V pc mám už 2x m.2 po 2tb na všechny hry a důležitější věci. Který nejlevnější z nich vybrat? Sry, jsem neznalek, to CMR je u HDD dobře nebo špatně?
kazatop
Junior

Odeslat příspěvekod KineCZek 14. 2. 2024 16:50

CMR je dobré / chceš. SMR špatně = nechceš.

KineCZek
Odborník PC sestav a ULN

Odeslat příspěvekod Emil Pastelka 14. 2. 2024 21:13

SMR by na odkládací disk nemuselo být vyloženě špatné řešení. Za předpokladu, že se nebude často měnit obsah, je to víceméně bez problémů. Ovšem cenový rozdíl u 4TB je minimální, proto SMR nemá smysl řešit.
Jinak u Alzy je přímo kategorie 4TB HDD a ve výsledku je 13 položek, ne 36 :)
Doporučuji WD Red Plus 4TB - je tichý, nebudete o něm ani vědět.
Emil Pastelka
Junior