Moderátor: Moderátoři Živě.cz
Emil Pastelka píše:Ve chvíli, kdy je disk GPT, jej BIOS nevidí, pokud je boot nastaven na režim Legacy. Pomůže změna na UEFI.
dovahkiin píše:Kouknul jsem do systémových informací a je tam napsáno UEFI
dovahkiin píše:V Run boxu zadal diskpart, poté list disk, select disk 2 (ten co jsem chtěl, neměl u sebe hvězdičku ve sloupci gpt navíc se dal poznat podlea velikosti), clean a poté convert gpt.
Napsalo mi to že to bylo úspěšné ale prestal se všude zobrazovat.
Emil Pastelka píše:dovahkiin píše:Kouknul jsem do systémových informací a je tam napsáno UEFI
Nevím kam jste koukal, ale nápis UEFI někde v informacích není "nastavte boot do režimu UEFI".
Jděte tedy přímo do nastavení BIOSu (či UEFI) a podívejte se, jak je nastaveno "boot options".
AdamNo píše:dovahkiin píše:V Run boxu zadal diskpart, poté list disk, select disk 2 (ten co jsem chtěl, neměl u sebe hvězdičku ve sloupci gpt navíc se dal poznat podlea velikosti), clean a poté convert gpt.
Napsalo mi to že to bylo úspěšné ale prestal se všude zobrazovat.
Taky jsem měl stejný problém, kdy SSD disk nebyl vidět v BIOSu.
Řešení:
Nabootovat z flash disku Windows 11 instalačku.
Při výběru, kam nainstalovat Windows: stisknout SHIFT+ F10
diskpart
list disk
select disk ČÍSLO_DISKU
clean
exit
Zavřít příkazovou řádku
Kliknout na Refresh
Následně vybrat disk a nainstalovat W11.
r34ktor píše:Jaká je konfigurace HW PC, na kterém to zkoušíš zprovoznit (CPU, model desky, verze BIOSu, verze OS)?
Pokud je SSD v BOXu, tak ho Správce zařízení vidí, nebo nevidí? Pokud ho vložíš přímo do desky, detekuje ho BIOS?
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků