USB-"Odstraňte ochranu proti zápisu"

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod samarit 29. 12. 2024 09:37

Prosím o radu jak odemknout flashku z obrázku. Vyzkoušel jsem všechny metody, které jsem vygooglil, ale vše marné.

Obrázek
Raději se 2x zeptám, než abych udělal něco špatně. Vím, že tak budu pár minut za pitomce, ale je to lepší než zůstávat pitomcem trvale. Děkuji všem, co mi ochotně pomáhají. :-)
samarit
Junior

Odeslat příspěvekod Wikan 29. 12. 2024 11:14

Pokud nic nezabralo, tak je nejspíš mrtvá.
Wikan
Moderátor

Odeslat příspěvekod r34ktor 29. 12. 2024 15:06

https://forums.sandisk.com/t/my-sandisk ... -do/223571
https://support-en.sandisk.com/app/answ ... a_id/39716

Pokud nic nezabere, tak je flash na odpis. V záruce ji reklamuj, bez záruky zlikviduj (pokud nechceš, aby se tvoje data dostala někomu do rukou, tak fyzicky kladivem).
Knowledge is power
Greinerův poznatek o zhroucení: Důvod, proč se počítač zhroutil, je vždy za hranicí tvých znalostí.
r34ktor
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sodrak 30. 12. 2024 08:51

Ak nepotrebujete zachrániť uložené data, tak pomocou softvéru MiniTool Partition Wizard odstráňte všetky oddiely a nakoniec ju naformátujte.
Sodrak
Junior

Odeslat příspěvekod Pytlík 30. 12. 2024 17:33

To pomůže pouze zdánlivě. Velmi často se stává, že flashka má vadnou buňku (nebo celou oblast -to je jedno) a jakmile se pokusí do této oblasti zapsat, dopadne to popisovaným způsobem. Flashka je prostě na odpis a nějaké formátování, popř. pokusy o vyřazení poškozené oblasti, nestojí za tu námahu a výsledek je nejistý. Ostatně, flashky nejsou tak drahé, aby to stálo za takové úsilí.
Pytlík
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Sodrak 1. 1. 2025 11:28

Mne sa to stáva, keď omylom pripojím FLASH disk k TV a ten si ho okamžite naformátuje svojím divným formátom. V počítači je potom táto FLASH nečitateľná a chránená proti zápisu. Rozchodím ju jedine týmto spôsobom. FLASH po naformátovaní funguje bez problémov už mnoho rokov - teda dovtedy pokiaľ ju opäť omylom nestrčím do TV.
Sodrak
Junior