jak rozdelit disk

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod urbi 19. 7. 2006 10:27

ahoj!
prines jsem si domu novy nb hp nx6125 a snazim se rozdelit disk (abych mel data oddelene od systemu a programu)...partition magic 8.0 my vsak hazi chybu:-/...jakou byste mi doporucili alternativu na rozdeleni neprazdneho disku?...a mam si udelat oddil na data radeji NTFS nebo FAT32-nekde jsem slysel, ze pri nake poruse disku je fat32 "obnovitelnejsi"...
diky
urbi
Junior

Odeslat příspěvekod .ParadoX. 19. 7. 2006 10:35

a jakou chybu haze PM? ;)
<? echo "hello world"; ?>
.ParadoX.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod urbi 19. 7. 2006 10:38

chybu "Too many errors, process halted" nebo neco takovyho nespecifikovanyho
urbi
Junior

Odeslat příspěvekod salko 19. 7. 2006 10:40

urbi píše:ahoj!
prines jsem si domu novy nb hp nx6125 a snazim se rozdelit disk (abych mel data oddelene od systemu a programu)...partition magic 8.0 my vsak hazi chybu:-/...jakou byste mi doporucili alternativu na rozdeleni neprazdneho disku?...a mam si udelat oddil na data radeji NTFS nebo FAT32-nekde jsem slysel, ze pri nake poruse disku je fat32 "obnovitelnejsi"...
diky

I navzdory niektorým jedincom budem opakovať svoje slová, že Partition Magic je nebezpečný nástroj a jeho používanie je hazard. Deliť disk môžeš aj pomocou Acronis Disk Director (nie je free).
Ako typ oddielu by som odporučil NTFS, je bezpečnejší. Bohužial po štandardnej konverzií pomocou príkazu 'convert' sa vytvorý NTFS s veľkosťou clustrov 512 bytes, takže treba opäť použiť niečo inteligentné na zmenu aspoň na 4096 bytes (pokiaľ sa jedná neprázdny disk). PM bude opäť bugový a nebezpečný, Acronis Disk Director to zvláda. Ešte odporúčam pred delením urobiť dôkladňu defragmentáciu, výrazne tým pomôžeš deleniu disku.
Nebudem klamať, že ADD mám oficiálne kúpený, ale tú verziu čo mám, tak funguje.
salko
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Weslo 19. 7. 2006 11:14

no já mám nejlepší zkušenosti s klasikou a to FDISKEM jinak typ sytému souborů určitě NTFS
Weslo RepRezent® vegetarián a odpůrce týrání zvířat ©
Weslo
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod freedom81 19. 7. 2006 11:21

NTFS je jasné. Já osobně doma i ve firmě používám Partion Magic a jsem s ním spokojen, zatím jsem s ním problémy nikdy neměl.
freedom81
Junior

Odeslat příspěvekod urbi 19. 7. 2006 11:49

freedom81 píše:NTFS je jasné. Já osobně doma i ve firmě používám Partion Magic a jsem s ním spokojen, zatím jsem s ním problémy nikdy neměl.i/quote]

a jakou verzi PM prosim te pouzivas? ja mam PM 8.0 jeste z dob kdy ho delal Powequest z roku tak 2002,3...ted mam za to ze PM spada pod Norton...no zkusim si obstarat asi neco novejsiho
urbi
Junior

Odeslat příspěvekod Lausien 19. 7. 2006 13:01

No, ja mam s Partition Magic smisene pocity. Kdyz jsem mel jeste vechny data a chtel jsem od Decka odebrat 4GB a dat je k Cecku, tak ve fazi, kdy dole procenta ukazovala 32% - 95% - 18% (tyto cisla asi jeste dlouho nezapomenu), tak se mi komp zasekl. Cely Decko bylo v kyblu.
Ale zase kdyz jsem pak videl, jak krasne to slo pri nove instalaci Windows, docela se mi to zalibilo. Nic mene, nyni mam na zalohu a na disky Acronis. :)
Acer Aspire 3820TG, Acer Aspire D150
Lausien
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod urbi 19. 7. 2006 17:51

kurna, tak uz to mam hotovy - ten ACRONIS DISK DIRECTION SUITE mi vazne pride o dost lepsi nez PM!!!....
urbi
Junior