Odešl mi disk WD300 30 GB ATA100 a disk sem předtím nikdy nekupoval tak bych potřeboval poradit , jaký je rozdíl mezi ATA100 a ostatními disky SATA atd . Který disk můžu koupit aby mi tam šel a v současnosti poměr cena je nejlepší ? Díky za rady
HP Pavilion dv9000z CTO Notebook; Screen: 17" WXGA+ (1440 x 900) Brightview standard. Processor: Mobile AMD Turion 64 X2 dual-core processor(2,2) Graphics: NVIDIA GeForce Go 7600 discrete graphics with 256MB dedicated DDR2 VRAM
Málo informací. Jinak nejlepší cenu za GB teď mají asi tak 250GB disky, pak už ta cena zase stoupá. Pokud máš SATA na desce, kup si sata (nebo sata II) disk, je to rychlejší a rozdíl v ceně je minimální. Ale bacha, u starších desek se muselo nastavovat bootování z sata pomoci diskety s drivery... Jinak mezi znackami jsou minimalni rozdily, ale asi bych vybiral mezi WD a Seagatem a urcite bych vynechal Samsung...
Neviem prečo si napísal, že Samsung v žiadnom prípade nie, ja som mal vo svojom PC už WD, Maxtor a Seagate ale všetky odišli. Posledne som si kúpil Samsung 80 GB SATA II (súrne som potreboval HDD a iný nemali). Som zatiaľ prekvapený. Je jednoznačne najtichší zo všetkých čo som mal. Vôbec ho nepočuť. Uvidím ako sa osvedčí.......
Stiskněte Start – spustit, vepište regedit a stiskněte Enter.
Najděte klíč HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Atapi\Parameters
Klikněte pravým tlačítkem a zvolte Nový – hodnota DWORD.
Název hodnoty upravte na EnableBigLba (přesně takto !!!), poté na hodnotu klikněte pravým tlačítkem a dejte změnit. Do pole hodnota zadejte 1.
To by mělo asi pomoct , jen to nemám jak zkusit nedělal sem můj komp. Takže i tak díky
HP Pavilion dv9000z CTO Notebook; Screen: 17" WXGA+ (1440 x 900) Brightview standard. Processor: Mobile AMD Turion 64 X2 dual-core processor(2,2) Graphics: NVIDIA GeForce Go 7600 discrete graphics with 256MB dedicated DDR2 VRAM
Ak kontrolu inputu navrhli tak , aby sa nesprávne inputy vyfiltrovali , niektorý objaviteľský idiot vypracuje systém , pomocou ktorého sa nesprávne inputy vyhnú kontrole