Hledám majitele disku a desky K7N2 delta seagate

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod basty 26. 11. 2006 15:02

Zdravim Hledám majitele disku Seagate 320 SATA2 7200.10 a desku MSI K7N2 delta. potreboval bych poradit s kompatibilitou techto zařízení, nejak mi to blbe a potřeboval bych vedet, jestli to dela i jinym lidem.
basty
Junior

Odeslat příspěvekod metla23 26. 11. 2006 15:08

Serial ATA Interface K7N2 DELTA/ILSR

• Support 2 serial ATA + 1 ATA133
- RAID O or 1 are supported
- RAID function works w/ATA133 + SATA H/D or 2 SATA H/D
• Connect up to 2 Serial ATA devices and 1 ATA133 device

Doska SATA2 oficialne nepodporuje.
X2 4000+,Asus M2A VM HDMI,2x1GB Ram, X1650PRO,BFG PhysX Ageia,Asus Xonar D2,M-Audio Jamlab, Amplitube 2,dualboot XP/PClinuxos
metla23
Junior

Odeslat příspěvekod basty 26. 11. 2006 15:22

no prave, a ty to mas? me to prave jaksi blbne, tak nevim jestli je spatnej disk nebo co?
basty
Junior

Odeslat příspěvekod Master Awast 26. 11. 2006 15:29

To znamená, že máš pravděpodobně přejumprovaný disk na SATA2, takže si ho přesunutím jumpru (vzadu na disku) přehoď na SATA1...
I´m walking the golden path... at least I hope!?
Master Awast
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod basty 26. 11. 2006 15:36

hmm to nepomaha, on je tam prave ten debilni radic promise, a nejde ten disk videt v boisu.
basty
Junior

Odeslat příspěvekod Tonda-B 26. 11. 2006 15:59

Pokud je disk najumperovaný SATA a BIOS ho přesto nevidí:

- vadné připojení datovým kabelem (nebo napájecím)

- chybné nastavení BIOSu

- připojení k nesprávnému SATA konektoru desky

Ten řadič Promise asi debilní nebude.

Chtělo by to prohlídnout si návod.
Tonda-B
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod digiman (novy) 26. 11. 2006 23:23

dneska jsem instaloval tohle a no problemo problem bude v tom že musíš nastavit jako raid a inicializovat ten disk jinak jako sata1 běhá jak švícary
digiman (novy)
Junior

Odeslat příspěvekod xroot 1. 12. 2006 17:32

No pokud to pas pripojene pres externi radic (neni v cipsetu) tak ho ani v biosu neuvidis. Uvidis ho v biosu toho radice, ale to neni bios pocitace
xroot
Junior

Odeslat příspěvekod Jack_spk 21. 1. 2007 23:37

digiman (novy) píše:dneska jsem instaloval tohle a no problemo problem bude v tom že musíš nastavit jako raid a inicializovat ten disk jinak jako sata1 běhá jak švícaryv/quote]

Prosim Ta ako si ho tam dostal. Kamos má rovnakú kombináciu ako kolega hore ale nemôžem mu poradiť ako tam ten HDD "dostať". HDD ma nastaveny na SATA1 (t.j. 150) ale nikde nevie najsť v Biose ako povoliť ten neštastný Fastrak. Skúšal som mu poradiť nech stláča kombináciu CTRL+F (aspon tak si pamatam, že sa dalo dostať do Fastraku a následne CTRL+Y inicializovať HDD) - ale problem je v tom, že sa nemôže dostať do BIOSu Fastraku.

Pls poraď mi ako si sa k tomu dopracoval aby to behalo korektne.
Jack_spk
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Jack_spk 21. 1. 2007 23:38

digiman (novy) píše:dneska jsem instaloval tohle a no problemo problem bude v tom že musíš nastavit jako raid a inicializovat ten disk jinak jako sata1 běhá jak švícaryv/quote]

Prosim Ta ako si ho tam dostal. Kamos má rovnakú kombináciu ako kolega hore ale nemôžem mu poradiť ako tam ten HDD "dostať". HDD ma nastaveny na SATA1 (t.j. 150) ale nikde nevie najsť v Biose ako povoliť ten neštastný Fastrak. Skúšal som mu poradiť nech stláča kombináciu CTRL+F (aspon tak si pamatam, že sa dalo dostať do Fastraku a následne CTRL+Y inicializovať HDD) - ale problem je v tom, že sa nemôže dostať do BIOSu Fastraku.

Pls poraď mi ako si sa k tomu dopracoval aby to behalo korektne.
Jack_spk
Kolemjdoucí