WD Passport II 120 GB - problemy

Pevné disky, CD, DVD a BR mechaniky, USB flashdisky, paměťové karty a další

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod Tommy_O2 3. 3. 2007 10:57

Zdravim, vcera som doniesol domov dva kusky tohto disku:

http://www.alza.sk/externi-disk-2-5-wes ... d66508.htm

Vybalim, pripojim k notebooku (IBM R52), kontrolka sa rozsvietila, disk sa roztocil, ale stale v nom cvakalo a vobec sa neprihlasil. Vzal som ho teda k velkemu PC, vyskusal vsetky USB porty a nic. Tak som ho isiel vratit, ze nejde mi hned potvrdili.

Hned som teda rozbalil druhy disk, stalo sa presne to iste. Vecer mi priniesli z Bratislavy dalsie dva disky, ktore chceli vyskusat hned v obchode. Jeden z nich sa prihlasil, no nebol pristupny, neslo sa vobec neho dostat, druhy isiel v pohode. To znamena 3 zo 4 diskov boli nepouzitelne.

Kamarat ho dostal tento tyzden tiez a ide mu, ale napriklad ked mechanika roztaca CD alebo DVD, disk sa odpoji. Z toho je jasne, ze tu bude problem s napajanim. Cital som aj par zahranicnych for, kde sa ludia stazovali na tento problem a aj problem s chybnymi sektormi.

Kedze potrebujem tento disk na to, aby mi uchoval data, neviem ci mozem s Passportom v buducnosti pocitat. Ma tu niekto z vas tieto alebo podobne problemy?

Jeho vyhodou su male rozmery a nizka hmotnost, ale k comu to je, ked to poriadne nefunguje. Pokial mate nejaky iny napad, co kupit namiesto Passportu, budem rad. Vyhliadnuty mam snad len kusok od Seagate:

http://www.alza.sk/seagate-portable-120 ... d59719.htm

Bojim sa ale, ze s napajanim mozu byt podobne problemy. Diky za rady
Tommy
Tommy_O2
Junior

Odeslat příspěvekod Z@chi 3. 3. 2007 11:22

Tento disk jsem si chtel pristi tyden kupovat. Tak tetka nevim.
Taky by me zajimali reakce majitelu.
Z@chi
Junior

Odeslat příspěvekod Actus 3. 3. 2007 11:38

ahoj, ja ho mam
zo zaciatku isiel, ale potom mi zrazu prestal obcas ist na mojom notebooku - rozsvietila sa kontrolka, ale divne to v nom cvakalo(to iste co mas aj ty). na ostatnych pc siel. v obchode sme to vyskusali a dosli sme k zaveru ze k nemu treba pouzivat poriadny tieneny kabel.

tento disk ma naozaj problemy s napajanim, ale len ked pouzijes nekvalitne kable. mozno si mal zrovna smolu, alebo mas dosku, ktora nema dostatocne napajanie do usb. napr. na mojom notebooku mal ten disk stale problemy a siel len s original kablom, ale na druhom notebooku sa rozbehol aj s 3m dlhym tenuckym kablom. obidva notebooku boli znacky Acer.

inak k disku som si kupil poriadny kabel a odvtedy s nim nemam problem
Actus
Junior

Odeslat příspěvekod Actus 3. 3. 2007 11:39

este ma napadlo, mozno sa to da vyriesit kablom s dvomi USB na konci, ale ten som este nevidel osobitne v predaji
Actus
Junior

Odeslat příspěvekod balik123 3. 3. 2007 11:52

Zdravim,
mam tento disk jen jeho 60 GB variantu a nemuzu si stezovat...
Tady jsou nejake zkusenosti http://www.balik123.ic.cz/?page=externi_disky2

Co se tyce toho kabelu s dvouma USB (jeden slouzi na prenos dat druhy na napajeni) sam o sobe v prodji neni ale da se koupit nejaky ramecek na 2,5" disky a u nej je pribalenej... napr u tohoto http://www.okcomputers.cz/sweex-st010-2 ... x/d-56800/ zalezi zda se nekomu vyplati davat ty penize teoreticky jen za kabel...

Balik
PC: Intel, NVIDIA, WD (viz profil)
Notebook: Samsung ATIV Book 9 Plus
Mobil: Samsung Galaxy Note 3
Foto: Nikon 5100 + 18-105 VR + SB-700
balik123
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tommy_O2 3. 3. 2007 11:54

Ahoj, nevies nahodou aky kabel poskytuje samotny Western k tymto diskom (myslim ako prislusenstvo)? Co som mal vcera v ruke navod, tak tam o moznych problemoch s napajanim pisali... Ale tie dva disky nesli na troch pocitacoch, keby to bolo na jednom, tak nepoviem....
Tommy
Tommy_O2
Junior

Odeslat příspěvekod Tommy_O2 3. 3. 2007 12:18

Dobre, skusme to inak. K WD iny kabel zhanat nebudem, uz som si vyhliadol ten Seagate, nejaka mensia recenzia je tu:

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=2893

K nemu sa uz tento zdvojeny kabel dodava. Tym ale mozem zacat riesit svoj dalsi problem, pretoze IBM R52 ma len dva USB porty, keby malo tri, bolo by po probleme. USB hub to myslis nevyriesi, pretoze ten je vzdy napajany len z jednoho, nie?
Tommy
Tommy_O2
Junior

Odeslat příspěvekod Actus 3. 3. 2007 14:35

Tommy_O2 píše:Tym ale mozem zacat riesit svoj dalsi problem, pretoze IBM R52 ma len dva USB porty, keby malo tri, bolo by po probleme. USB hub to myslis nevyriesi, pretoze ten je vzdy napajany len z jednoho, nie?

zapoj do notebooku kabel, ktory napaja disk. Potom zapoj do hubu kabel ktorym idu data z disku. Zapoj hub do pc a potom zapoj do hubu druhe zariadenie. Mozno to pojde.

Ked som sa nudil, tak som skusal co vsetko znesie USBcko. Do hubu som zapojil 2 klavesnice, 2 mysi, webkameru. Potom som pripojil disk - ten sa neroztocill. Potom som to skusil naopak - najprv som do hubu pripojil disk a potom az ostatne zariadenia. Vsetko fungovalo.
Tak ako v stolnom pc, hardisk potrebuje najviac prudu ked sa roztaca. Z toho vypliva ze do hubu treba pripojit najprv disk a potom az ostatne zariadenia
Actus
Junior

Odeslat příspěvekod Tommy_O2 3. 3. 2007 17:31

Takze dalsia pekna skusenost. Teraz som bol u kamarata, co ho kupil tiez vcera a disk mi ide uplne v pohode. Takze u mna problem s napajanim nebol, tie disky boli proste nefunkcne. Ono to robilo vlastne u viacerych pocitacov. Nejak sa mi vidi, ze WD to nema moc u Passportov vychytane :?
Tommy
Tommy_O2
Junior

Odeslat příspěvekod Petr_S 3. 3. 2007 18:42

Mám dva Passporty 120GB, stříbrný a černý, a na mnoha počítačích fungují zcela bezchybně.

Jenom když jsem k jednomu počítači, kde už jeden byl, připojil druhý, tak jen cvakal a nedetekoval se, tedy vypadá, že to bude typické chování při problémech s napájením.
Petr_S
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Tommy_O2 3. 3. 2007 20:36

Ja si myslim, ze to tak nie je, pretoze tie nefunkcne disky nesli na troch pocitacoch, ale ten kamaratov (tiez vcera kupeny) ide aj jemu aj mne...
Tommy
Tommy_O2
Junior

Odeslat příspěvekod charliex 3. 3. 2007 20:48

Mám už 4 měsíce 160GB verzi a není s ní nejmenší problém. Rychlost dostatečná, přehřátí nehrozí, jen ten lesklý povrch už není co býval. Snad existovala i pogumovaná verze, ale nikde jsem jí nenašel. Když jede NB na baterii, zkrátí se doba výdrže asi o 1/2 hodiny.
charliex
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Actus 3. 3. 2007 20:57

tak to vyzera ze si mal proste smolu na zle kusy. aj ked tri disky, to uz je trochu moc
Actus
Junior

Odeslat příspěvekod mojmax 6. 3. 2007 16:48

asi jo, já mám taktéž 120 GB verzi Passport II a zatím bez problémů jak na PC tak notebooku...
mojmax
Junior

Odeslat příspěvekod JJoudys 18. 3. 2007 17:57

Mám ten samý disk a cvakal taky,ale pouze v PC v notebooku ne.Vyměnil jsem USB prodlužovák a mám pokoj.Asi to bude v kabelech.
JJoudys
Kolemjdoucí

Další stránka