Popis reklamace píše:1. Posledních půl roku pozoruji problémy s bootováním, kdy často čekám i několik minut, než začne nabíhat OS. 2. Po resetech / potvrzeních opakovaně cca opět po 14 dnech vyhazuje při bootu hlášku fTPM/PSP NV corrupted or fTPM/PSP NV inf. changed, ačkoli ale nic neměním. 3. Přestala fungovat aktualizace BIOSu - při natažení dat po restartu nenaběhne, musím vypnout elektřinu a po zapnutí naběhne stará verze. 4. Asi 1x měsíčně mi OS W11 poslední build i po čisté instalaci hodí BSOD bez zjevného důvodu a info v logu WIndows. #. Deska vykazuje různé prapodivné problémy. Mám ještě jednu stejnou stené revize v jiném PC o kromě RAM totožné HW konfiguraci, kde funguje vše zcela bez problémů.
No jo, jenže nová deska zlobí podobně, resp. dělá mi toto: https://youtu.be/kuYdbIVFUb0
Ne však vždy. Třeba 2x se PC zapne bez problémů, pak 3x nezapne a udělá toto z videa, pak jednou zapne, 4x nezapne atd. Nešel aktualizovat BIOS z flashky, vždy po načtení a restartu viz video; totéž při aktualizaci BIOSu z aplikace. BIOS se podařilo nahrát až napřímo z USB - GIGABYTE.bin. Problém to však nevyřešilo, děje se pořád totéž. Zkoušel jsem to se dvěma různými grafickými kartami, i jsem použil RAM z manželčina PC s identickou konfigurací s deskou rev. 1.2, kde to funguje. Nevím si rady a nechápu to. Čím to může být? Zdroj? Fakt nechápu.
Díky za zkušenou radu vedoucí k vyřešení problému.