AMD 690G - Asus M2A-VM HDMI - info/skusenosti s MB+chipsetom

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod homomorfismus 28. 10. 2007 13:39

no já na ní taky koukal, byla by to pro mě ideální volba, ale potřeboval bych DVI výstup. láká mě MicroStar K9AGM3-FD, ale nic jsem o ní nenašel. nemáte s ní někdo nějaké zkušenosti?
homomorfismus
Junior

Odeslat příspěvekod Lachty 28. 10. 2007 14:53

Chci si tam hodit zpet ten stary BIOS 8001, ale z WinXP me to tam nepusti a disketovku v novem PC nemam. Nakonec jsme to vyresil tak, ze jsem vlozit CD od ASUSu a restartoval PC. Spustil ASUS EZ Flash 2 utility a nahral tam bios, ktery byl na CD (0402) a pote ve WinXP jsem updatoval na 0801.
Jo a chtel jsem jim tam napsat, at udelaji v BIOSu vic moznosti nastaveni pro Q-fan ne jen zapnout a vypnout (po koupi noveho zdroje to jde regulovat uz pomoci SpeedFan, takze uz je to v klidu). Registrovany tam jsem, ale psat mi tam vubec nejde maji to nejake cudne. Mozna, ze to pujde pres IE...
LG W2252TQ, Asus M2A-VM, AMD 4000 X2 2,1GHz@2,5GHz, 320 HDD, Sapphire ATI HD2600XT 256MB GDDR3, 2GB RAM 667@716 MHz, zdroj Fortron 400W
SE P990i 4GB
Lachty
Junior

Odeslat příspěvekod egze 31. 10. 2007 20:58

otazka trosku offtopic: ako na tom strasnom zvukovom kodeku rozbeham taku vec ako som mal na audigy ze mi hralo stereo z winampu nielen v prednych reprakoch ale aj zadnych? nemyslim nastavit front na oba vystupy v nastaveniach ale aby sa zachovalo 5.1
egze
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod digiking 2. 11. 2007 20:35

NOVY BIOS 1501: nastesti zrusili ten update pres WIN, takze to vypada slibne :)

2007/10/31 M2A-VM BIOS 1501 Do not use EZ-Flash to flash BIOS if your BIOS version is prior to 0701.

1. Update AGESA code to version 3.1.3.0
2. Fixed system will lost 256/512MB when using Integrated VGA or PCI-E VGA under 4GB configuration
3. Update CPU microcode to support new processors
4. Enhance VGA compatibility
5. Fixed cannot raise CPU Vcore for AM2 6000+ processor
6. Fixed CPU Vcore cannot drop after activating Cool'n'Quiet with AM2 6000+ CPU
7. Update VBIOS for built in VGA
8. Finetune motherboard temperature safety range for PCProbeII.
9. Fixed execute awdflash.exe and system hang on when entering wrong file name or no file name.
10.Enhance SATA Blu-ray compatibility
digiking
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 2. 11. 2007 21:08

Tak ten nový bios chlapi pořádně vyzkoušejte a jestli bude OK, tak bych do něj taky šel. :wink:
tombas
Junior

Odeslat příspěvekod digiking 2. 11. 2007 21:42

:) ja bych se toho nebal, uz jsem upgradoval 2x, jednou v kvetnu a pak na 0901 a nikde zadny problem jsem nezaznamenal...
digiking
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 2. 11. 2007 22:11

Já mám trochu strach, zvlášť potom, co jsem tady všechno četl o nových verzích biosu. Navíc tahle 1501 je taky beta verze. Jde o to, že nemám s počítačem žádný problém a vše funguje tak jak má. Podle starého a osvědčeného zákona, že co funguje, do toho se nemá šťourat, bych si nerad nadělal nějaké problémy. Pro mě by byl zajímavý jedině bios, který by umožnil manuálně nastavit latenci pamětí.
tombas
Junior

Odeslat příspěvekod Lachty 3. 11. 2007 00:02

Ja uz mam 1501 a jede mi v poho. Pokud mate verzi 1401, tak si urcite updatnete. :wink:
LG W2252TQ, Asus M2A-VM, AMD 4000 X2 2,1GHz@2,5GHz, 320 HDD, Sapphire ATI HD2600XT 256MB GDDR3, 2GB RAM 667@716 MHz, zdroj Fortron 400W
SE P990i 4GB
Lachty
Junior

Odeslat příspěvekod tomino.ke 3. 11. 2007 01:44

1501
1. Overclocking not stable ( X2 4000+ Brisbane, default voltage: 0801- 265MHz max, stable; 1501- 205MHz max, and non stable).
2. Memory bandwidth (with X2 4000+ Brisbane) 20% slower than 0801
ASUS really ***** !!! :(
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id= ... uage=en-us

idem s 1101 na 220MHz.. a ak by to niekoho zaujimalo, asi som vyriesil blackscreem :mrgreen:
..teda, ak to len nie je hra osudu :-/
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

p.s. komu ide ok 1101, nech nemeni za novsi bios kym nebudu vykonnostne aspon prblizne rovnake.. teda vl. kto ma ok komp, ruky prec od updatov..zatial

Well after much fustration with this POS motherboard, ive decided to buy a good motherboard from another manufactorer. I just want to say, for the record, FUCK YOU ASUS and your shitty support, and yeh and your terrible unstable motherboard. I suggest all you who have trouble due the same. Fuck this company!!!!
http://vip.asus.com/forum/view.aspx?id= ... uage=en-us
Inak skoda, HDMI verzia papierovo vypada super.. nemat tie skusenosti, kupil bych si ju opat :)
tomino.ke
Junior

Odeslat příspěvekod pet52 3. 11. 2007 08:24

Škoda,že nemôžem stretnúť toho vola,čo ma na túto dosku nahovoril..... :twisted:

Stále nemôžem spustiť zvuk.Nejde mi odinštalovať ten sk...ený High Definition Audio Driver.Zruší inštaláciu aj odinštal.Pritom montáž na čistý disk.

Mne 1001 rev chodí ako tak,zaliaľ nepadá.Asi ju nechám tam.
pet52
Junior

Odeslat příspěvekod tomino.ke 3. 11. 2007 13:16

strana 19:
zibi píše:
digimut píše:Po bezoroblémové instalaci Win XP Home na sestavu s touto deskou jsem začal instalovat dodané ovladače, ale u ovladače HD audio nastal problém a ani s drivery (nezkoušel sem vše) ze stránek ASUS se mi nedaří rozchodit zvuk. Nechapu. Nemá někdo radu jak na to? Díkya/quote]
Pro ty, kteří mají stejný problém jako v citovaném příspěvku výše (tento problém jsem měl také): postup je jednoduchý (uvádím zde finální postup dle digimuta).
Týká se: pokud byly instalovány drivery z CD, ale po ukončení instalace byla oznámena chyba, že drivery pro zvuk nebyly nainstalovány. Zvuk nefunguje.
Řešení:
- je nutno odtranit pomocí "Přidat/odebrat programy" ovladač "High Definition Audio Driver Package - KB888111"
- poté stáhnout a nainstalovat aktuální audio driver z webu výrobce (http://www.asus.com)
- restartovat PC a mělo by to fachat)/quote]

skus tento tip na riesenie, mozno pomoze i tebe
tomino.ke
Junior

Odeslat příspěvekod ondra1 3. 11. 2007 13:39

Také vlastním tuto desku, můžete mi někdo napsat podrobný postup aktualizace Bios? Ještě jsem to nikdy nedělal a nechci to zkazit. Nyní mám: Zpráva Award BIOSu ASUS M2A-VM ACPI BIOS Revision 0804
ondra1
Junior

Odeslat příspěvekod tomino.ke 3. 11. 2007 15:45

bud cez windows - pomocou ASUSupdate - je to bezproblemov. Abo si nahras dany bin subor na flashdisk/disketu. pojdes do biosu -> Tools menu ->ASUS EZ Flash 2.
ten skontroluje vsetku dostupne jednotky. Vyberes dany bin subor, odklepnes.. za par sekund sa restartne a vse je ok. No problemo. Tak to aspon robim ja.
manula str. 2-36 - 2-40
tomino.ke
Junior

Odeslat příspěvekod pet52 3. 11. 2007 17:00

2 tomino ke :

Veľmi odborne ideš na mňa.Až tak zbehlý nie som.Ale tie sk.. registre rozhasím až sa budú červenať.( do riti aj z českou klávesnicou ) ani písať nevidím.Poskúšam čo si poradil,možno vydá .Odinštal mi odmieta a aj inštal. Napíše vraj chyba a k tomu pridá !! .
V pridať a odobrať programy nemám ani spomenuté HD Audio Driver.Tak nemám čo odobrať.Ani realtek a nič čo by sa podobalo.
pet52
Junior

Odeslat příspěvekod tomino.ke 3. 11. 2007 17:35

to nebol moj navod, len som Ti ho znovunasiel. Co sa mna tyka, zvuk mi nainstalovalo v pohode. Predny, zadny, cez HDMI (snad ide), bluetooth i usb repraciky.. u mna no problemo. Zial, viac neviem pomoct.
tomino.ke
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka