AMD 690G - Asus M2A-VM HDMI - info/skusenosti s MB+chipsetom

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod tomino.ke 9. 11. 2007 13:30

1. dal by som si bioas 1001 - 1101 - 1201, pouzil ovladace z prilozeneho DVD abo tie majove z webu. Vse mi ide pod XP SP2 ok
2. vyskusal by som zapojit sluchatka, inak napisane - otestoval ci nie je problem v reprakoch
3. odinstaloval by som TV kartu a nainstaloval system bez nej - tak zamedzim konfliktom a otestujem si funkcnost dosky
4. bios - ci mam zapnute HD audio abo AC'97..
5. ak mam skrinku v prednym vyvodom audia, zapojim repraky i nan. Predny, zadny vystup i HDMI su nezavisle ne sebe regulovane/ovladane
5. skontrolujem si ovladace hlasitosti, ci mam na maxime, ci mam povolene a nemam nahodou mute
6. skusim pohybat jackom v zastrcke, mozno studeny spoj
7. v biose sa da vypnut HDMI..
8. najnovsi BIOS je 1501:P
9. zistil som, ze zvuk Ti ide.. tak v kazdom programe skontrolovat nastavenie zvukoveho vystupu. Najlepsie v nastaveniach control panel -> sound vybrat preferovany ako Realtek HD audio ouput (zadny vystup). Taktiez to skontrolovat v kazdom softe individualne. Tak napr. systemove zvuky mozes mat vyvedene do LCD reprakov a prehravat hudbu do hifi veze, video do TV (zadny, predny, HDMI vystup) .. myslim, ze vse bude ok:)
mam i TV kartu + USB repro + bluetooth a vzdy bol zvuk ok (spolu 6 audio zariadeni)
..este skontrolovat tu realtek ohavnost v systemovej liste - ikonka pri hodinach - ja to hned dal prec, tak neviem ci i nieco v tom nie je
tomino.ke
Junior

Odeslat příspěvekod baronett 9. 11. 2007 15:28

Diky za pomerne obsahly popis, co bys zkousel...
Ad 1) & 8) dnes jsem si stahnul BIOS 1001 a zkusim ho, taktez jsem stahnul 1501 (1101 a 1201 na webu ASUSu nejsou)
Ad 2) nezkousel jsem, zkusim, ale v bedynkach si myslim problem neni - viz dale
Ad 3) (& castecne 7)) vcera jsem mel v bedne jen to nejnutnejsi, bez TV karty a pridavne HDMI karty - stale stejny problem. HDMI jsem mel v BIOSu vypnute (ve spravci zarizeni tim padem nebyl ATI Func...), realtek driver jsem odinstaloval, znovu nainstaloval, nic...
Ad 4) zkousel jsem obe moznosti, nic se nestalo, jaky by mezi nimi mel byt rozdil, kdyby to fungovalo?
Ad 5) nezkousel jsem strcit bednicky do predniho audia, moje blbost, zkusim...
Ad 6) studeny spoj myslim neni, protoze v tej realtek ohavnosti je zkouska prostoroveho zvuku, a to v tech bednickach funguje - bud to tam zkousis nejakou psycho hudbou nebo bzucici vcelou a ono to, svete div se, ten dojem prostoru fakt dela :o)
Ad 7) jak jsem psal, HDMI kartu jsem mel venku a byla vypnuta i v BIOSu
Ad 8) vim, ked jsem kupoval komponenty (27/10), byl posledni 1404, ale to beru, mel jsem se podivat
Ad 9) to v nastaveniach kontrol panelu je presne tak, jak pises
v tej realtek ohavnosti jsem nic rozumneho nenasel, ale jeste to prolezu... stejne tak vsechna zarizeni...

Dochazi mi napady. Nekde je neco od prirody spatne a nevim, kde hledat... Nemyslel jsem si, ze se na nejake takove pi....ne takhle zaseknu... Asi to cele zrusim... Opet vykucham TV kartu i HDMI kartu (a vypnu v BIOSu) a zkusim cely system nainstalovat znovu... Ale presto si porad myslim, ze je to dobra deska... proste MUSIM vyhrat nad tou chladnou inteligenci :o) Hlavne je vydrzat!!!

Jeste 1x dik, kdyby te neco jeste napadlo, co delam za blbost, tak napis...

Btw., ktery BIOS povazujes za nejlepsi - pomer funkcnost, stabilita, vykon? Daji se nekde stahnout vsechny revize?
baronett
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod tomino.ke 9. 11. 2007 15:47

pokial ti ide zvuk ale neide ti len systemovy, tak preliest jedine vsetky nastavenia zvuku. V contol panely, v softe i vo volume control. Myslim, ze som mal kedysi podobny problem ako ty, mam dojem ze to bolo v tej realtek utilite, nieco trebalo zaskrtnut ci tak nejak. Tiez som par krat znovu instaloval.. Zial, ted uz mi ide system ok, babrat don nechcem:) Takze jedine hladat a hladat.. (prejst vsetky moznosti, napr. i vsetky properties.. =o/
Dalsia pomocka - jnapr. vo winampe v nastaveniach si vyber zvukovku.. wotestu a opakuj s inou volbou...
Mne najviac vyhovuje 1201 bios, s nim nemam ziaden problem (ani s 1101, stabilny je i 1001). co sa vykonnosti tyka, vraj je na tom lepsie ako 1301-1501.
http://www.anz.ru/files/1201.rar - ten poslali z asus support chlapikovi z ukrainy
ftp://ftp.asus.com/pub/ASUS/mb/socketAM2/M2A-VM%20HDMI/
p.s. viac by ma potesilo c-media codek, ale zial, realtek je najrozsirenejsi :(
p.s. raz som mal sockeA dosku. 2dni mi nesiel zvuk, kupil novu zvukovku.. Ked som ho podaroval, daky chalan nieco nastavil a zvuk uz isiel, zvukovka bola zbytocna:P
tomino.ke
Junior

Odeslat příspěvekod Z-E-N-I-T 9. 11. 2007 20:53

Přesně tenhle problém už dva dny řeším a nemůžu na to přijít. U mě to zase bylo tak, že když dám Ovládání hlasitosti 3D soundu hraje mi ta sample hudba, zapnu wmp a nic. Pak se mi nějakou náhodou po přeinstalování ovladačů povedlo zprovoznit wmp, ovšem nefungovalo ovládání hlasitosti ani v okně 3D sound ani v klasickém windowsáckem ovládání hlasitosti. Čili zvuk jel - nejel... protože když sem zapl jakoukoli aplikaci (half life 2) zvuk nejel!
Sem zoufalý!!!
Z-E-N-I-T
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lachty 9. 11. 2007 21:32

S timhle jsem mel ze zacatku taky problem. Myslim ze stacilo hodit nejake zaplaty pro WinXP SP2. Ted uz jede vse ok.

Kouknete sem: http://forum.zive.cz/viewtopic.php?t=20 ... &start=510
LG W2252TQ, Asus M2A-VM, AMD 4000 X2 2,1GHz@2,5GHz, 320 HDD, Sapphire ATI HD2600XT 256MB GDDR3, 2GB RAM 667@716 MHz, zdroj Fortron 400W
SE P990i 4GB
Lachty
Junior

Odeslat příspěvekod Z-E-N-I-T 9. 11. 2007 23:31

Zrovna sem to vyfičel, chci to tady baronettovi poradit a už si mě předběh... :wink: Tak tady je aspoň polopatický postup. 8)
Prostě stačí "Přidat či odebrat programy" -> zobrazit aktualizace -> smazat tuhle svini KB888111 a nainstalit nové kodeky Realteku http://www.svethardware.cz/download_list.jsp?opath=Ovlada%C4%8De%5CZvukov%C3%A9+karty+a+kodeky%5CRealtek. Ja nainstalil tohle http://www.svethardware.cz/support-download.jsp?doc=3B5DF5FCA634C45FC12572E7007704DF&l=Int.&os=WXP a šlape to!!! Konečně!
Z-E-N-I-T
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Lachty 10. 11. 2007 00:09

Ten tvuj postup je trochu jiny nez ten muj, me to prave jede v poho i s tou aktualizaci KB888111. Hodil jsme tam vsechny aktualizace pro jistotu a no problem. :wink:
LG W2252TQ, Asus M2A-VM, AMD 4000 X2 2,1GHz@2,5GHz, 320 HDD, Sapphire ATI HD2600XT 256MB GDDR3, 2GB RAM 667@716 MHz, zdroj Fortron 400W
SE P990i 4GB
Lachty
Junior

Odeslat příspěvekod ppetr 10. 11. 2007 00:18

jak jsem to tak letmo pročetl, tak jsem neziskal z teto desky nejlepsi dojem... a to jsem uvazoval o jeji koupi..

Koupili byste si ji znovu?
ppetr
Junior

Odeslat příspěvekod tombas 10. 11. 2007 00:28

já ANO, je to jedna z mála mATX s integrovanou grafikou a v podstatě všemi video výstupy vč. klasického DVI, který většině mATX schází.
tombas
Junior

Odeslat příspěvekod tomino.ke 10. 11. 2007 17:34

na 50-60% by som si ju kupil. I ked po poslednych biosoch by som mozno radsej skocil k inemu vyrobcovi abo radsej k nVidia chipsetu (7050). Ak by mi to neponahlalo, uz zacinaju prichadzat dosky s novymi AMD i nVidia chipsetmi.. vyssi vykon, nizsia spotreba, dalsie fajn vylepsenia (ked nic ine, optimalizovane na nove AM2+ procaky).. bezne dostupne by mali byt za cca 3-4mesiace.
Vzhladom na cenu tejto dosky.. cca 2000Sk, ani nie je moc dovod cakat, nie je to tak vela..
ppetr, v diskusii som mal velmi vela problemov s touto doskou. Len nedavno som prisiel na pricinu. Jeden blby driver. Odvtedy relativna spokojnost (stale som este nevyuzil DVI a TV vystupy). Taktovat netreba, na domace pouzitie ak bude i 45 ci 35W procak, je idealna! Niekomu vystaci i par rokov. .. a ak by bola i mATX skrinka..mnam!
mimo temu> na nonstop zapnutie kvoli netu velmi zvazujem o tejto doske - hned i s procakom, pasiv http://www.atcomp.sk/zbozi/intel-little ... p=z:107462 (chyba mi vsak tak malinka skrinka)

chalani, s tym zvukom ste ma dostali! Ja hned po instalaci WinXP SP2 instaloval najnovsi Autopatcher.. preto som sa asi na to nestazoval :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ale je fajn, ze ASUS o tom nikde neinformuje..teda aspon som to na ich webe ci v navode nevidel

p.s. este stastie, ze DDR2 sli tak dolu. Uz mi ani 2GB nestacia :-/ :mrgreen: :mrgreen:
tomino.ke
Junior

Odeslat příspěvekod pet52 10. 11. 2007 18:19

Z-E-N-I-T píše:Zrovna sem to vyfičel, chci to tady baronettovi poradit a už si mě předběh... :wink: Tak tady je aspoň polopatický postup. 8)
Prostě stačí "Přidat či odebrat programy" -> zobrazit aktualizace -> smazat tuhle svini tb]KB888111[/b] a nainstalit nové kodeky Realteku url]http://www.svethardware.cz/download_list.jsp?opath=Ovlada%C4%8De%5CZvukov%C3%A9+karty+a+kodeky%5CRealtek[/url]. Ja nainstalil tohle http://www.svethardware.cz/support-download.jsp?doc=3B5DF5FCA634C45FC12572E7007704DF&l=Int.&os=WXP a šlape to!!! Konečně!
pet52
Junior

Odeslat příspěvekod Lachty 11. 11. 2007 19:04

Me to jede v poho s R 178 mam uz stahnute i R 180, ale jeste jsem je neinstaloval, protoze mi jede zatim vsechno tak jak ma.
Hodil sis vsechny zaplaty pro WinXP SP2 pred instalaci audia driveru, jak jsem tady psal? Jak rikam ja mam KB888111 CSY normalne nainstalovanou a vse jede.

Kazdopadne bych hodil novy BIOS aspon 8001, ktery pouzivam ja je totiz nejrychlejsi. :wink:
SE P990i 4GB
Lachty
Junior

Odeslat příspěvekod DevAstor 12. 11. 2007 01:11

Toto je můj osobní názor.

(\_/)
    (°.°)           <=(čert s dvouma půllitrama)
   c(”)(”)
DevAstor
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod baronett 12. 11. 2007 12:03

Zdarec chlapi,
dik moc za podnetne pripominky, priznam se dobrovolne a bez nasili, ze mam cistou Win XP SP2 instalaci bez dalsich updatu (nemam pripojeni na net, zatim)... Takze uz mam stazeny roll-up (jeste ze mam net v praci:o) ) a vecer uvidim...
Toto by me asi jeste nejakou chvili nenapadlo...
Dik Baron
baronett
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod baronett 13. 11. 2007 16:10

tak porad nic...
Clovek si pripada skoro jako idiot... ale me to nezlomi, ja ten orisek rozlousknu... Teda je to spis orech!
Hlavné je vydržať!!!
Baron

PS: Ale s..e me to poradne...
baronett
Kolemjdoucí

Předchozí stránkaDalší stránka