Plus Xeon X3350 za stejných $316 jako Q9450:
http://media.corporate-ir.net/media_fil ... celist.pdf
Jenže to se těžko radí, když někdo chce stavět server a vybírá do něj herní komponenty...
Moderátor: Moderátoři Živě.cz
Eagle píše:EX38-DS5 + ECC paměti tě vyjdou levněji a bude to spolehlivější a tvým požadavkům plně vyhoví.
mmmnovak píše:ten server bude ve skutečnosti takový "domácí poloserver" na jedné straně pojedou ty server aplikace co jsem popsal na začátku vlákna a na druhou stranu budu asi na něm na virtuální mašině dělat ňáký věci, který by mi na mém pomalém desktop pc běžely pomalu ...(možná někdy budu třeba taha video z dv kamery ...)
puck píše:mmmnovak píše:ten server bude ve skutečnosti takový "domácí poloserver" na jedné straně pojedou ty server aplikace co jsem popsal na začátku vlákna a na druhou stranu budu asi na něm na virtuální mašině dělat ňáký věci, který by mi na mém pomalém desktop pc běžely pomalu ...(možná někdy budu třeba taha video z dv kamery ...)
na tieto ulohy pouzivam stary repasovany notebook za 4500 koruns externym usb diskom
puck píše:na tie domace veci, ktore spominas vykon procesora netreba. jedine ze by si doma prevadzkoval nejaky web pre tisice ludi.
ale uznavam, ze pentium 3 je dost slabe. ten repasovany book co mam ma intel pentium-m to je silnejsi procak. mne sa na tom riesenii paci, ze spotrebuje cca 10x menej elektriky, co pri 24h prevadzke uz nie je zanedbatelne
Eagle píše:Představa, že v dnešním PC světě něco vydrží pět let (fyzicky, natož morálně) je, řekl bych, naivní. Za rok tady bude Nehalem a ten bude v mnoha úlohách (hlavně serverových) mnohem rychlejší než jakýkoli dnešní stroj.
A k životnosti - po pár letech začnou vysychat kondenzátory, křemík bude stárnout a v CPU se začnou objevovat chyby. Vždyť životnost serverových (těch nejkvalitnějších) CPU je projektována na cca 5 let provozu. Takže nějaký desktopový quad-core s obrovskou spotřebou na tom bude ještě hůř.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků