asus m2a-vm

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod tibika 18. 8. 2010 23:15

No máš tam nastavenú (v BIOSE, dokonca je to tušim default) takú hlúposť menom Quick Boot, plus predpokladám je tam ešte volovina typu Full Screen Logo, takže z POSTu nevidíš prakticky nič. Skrátka spusti PC a okamžite začni mlátiť do klávesy Del.

Ale hlavne over, či vôbec potrebuješ meniť nastavenia BIOSu.
tibika
Pokročilý

Odeslat příspěvekod idosperk 19. 8. 2010 07:56

mam známeho ten mi s tim poradi
Desktop: AMD ATHLON X3 450, AMD HD 5750 formula 1gb, RAM 2x2GB 1333MHZ
Notebook: Asus K53S(i3,GT540M)
idosperk
Junior

Odeslat příspěvekod Milanr1 19. 8. 2010 12:44

To je nejdůležitější nastavení BIOSu spolu s jeho automatickou zálohou (kromě zaheslování):
tibika píše: hlúposť menom Quick Boot, plus predpokladám je tam ešte volovina typu Full Screen Logo

Bez toho je BIOS prakticky nepoužitelný :-/
Jinak by se v něm BFU mohl hrabat a dokonce :shock:
tibika píše:meniť nastavenia BIOSu.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod idosperk 19. 8. 2010 17:43

Jeden známý mi říkal že když tu kartu tam vložím tak se ta integrovaná vypne automaticky.
Desktop: AMD ATHLON X3 450, AMD HD 5750 formula 1gb, RAM 2x2GB 1333MHZ
Notebook: Asus K53S(i3,GT540M)
idosperk
Junior

Odeslat příspěvekod tibika 19. 8. 2010 17:45

a ja som tvrdil niečo iné?
tibika píše:Ak sa po vložení samostatnej grafiky do slotu automaticky nevypne integrovaná (dosť obvyklé, že je to automatické, skúšal si?) [...]
tibika
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 9. 9. 2011 19:05

Krátce popíšu problém. Připojím k pc třeba flasku, ... funguje pohoda, ... dám ji odebrat, win ji odeberou napíšou že je odebraná, pohoda... ale kouknu na flasku a vidím že pořád svítí. U jiných počítačů je po odojení to USB bez napájení a tahle deska tam pořád cpe napájení. Co s tím? díky
Beyerdynamic DT 990, Audinst HUD mx1, wasapi, foobar2000

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tibika 9. 9. 2011 19:16

Vista a W7 sa v tomto oproti XP chovajú inak, takže je to skôr vec OS než dosky. Ale nie je to problém - flashka je rovnako dobre pripravená na odobratie.

Analogicky pri externých HDD nenastane po bezpečnom odobratí spindown.
tibika
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 9. 9. 2011 19:27

No právě mám trochu obavu z toho připojení ext. disku... takže ho to v pohodě zaparkuje/vypne?
Nevím jestli je to specifikum w7, ale setkal jsem se s tím pouze na tomto pc.

Sám Chaplin se inkognito účastnil soutěže o svého nejlepšího dvojníka a skončil až třetí.
Lucky-x
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod skype 9. 9. 2011 19:34

A ty si myslíš, že když vypínáš PC, tak OS posílá nějaký příkaz na vypnutí HDD? ;)
Odeslat příspěvekod tibika 9. 9. 2011 19:35

Nemal by s tým byť problém. Inak niektoré externé disky (s ext. napájaním) to majú ošetrené pomocou firmveru, takže po odobratí aj vo W7 nasleduje spindown.

Dá sa ale spolahnúť na to, že moderné HDD pri nečinnosti automaticky parkujú hlavičky, takže nie je riziko poškodenia pri náhlom vypnutí bez spindownu. Hlavné, aby sa nepristupovalo k dátam v danom okamžiku, čo ti zabezpečí samotné "Bezpečně odebrat" a spindown netreba.
tibika
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 9. 9. 2011 19:41

No stejně bych měl lepší pocit když by tam to napájení nebylo :D ... ale asi je to opravdu jedno jestli napájení vypne pc nebo jestli to vytáhnu. Pravda je že přístup na zarizeni uz mozny neni a to je dulezite no.

Lucky-x
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Lucky-x 19. 9. 2011 21:42

Takže pokračování... :-) podrobný popis problému viz výše. Krátce, po bezpečném odebrání usb zařízení mi na něm zůstává napájení. Což jsme si vysvětlili, že by mohlo být v pořádku. Ale já se stále domnívám že není. podívejte do správce zařízení:
Obrázek
Uploaded with ImageShack.us

Tohle mi to napíš když to zařízení dám bezpečně odebrat. Takže si myslím že to opravdu moc v pohodě není. To vyjmutí na jiných pc (deskách) zajišťuje PC (deska) ale tady prostě ne... Co s tím. Je nějaké řešení? díky za tipy!

podobný problém zde: (http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=46&t=71985) ale vysvětlení není...

Lucky-x
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milanr1 19. 9. 2011 22:13

Ač se Ti to nezdá, je to v naprostém pořádku.
Opačný případ by nastal, kdybys vyrval externí zařízení z PC bez odpojení.
Milan
Milanr1
Pokročilý

Odeslat příspěvekod Lucky-x 19. 9. 2011 22:39

A proč je u toho zařízení tedy vykřičník? To jen protože už nelze dál používat?

Lucky-x
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka