Soutěž Fóra Živě.cz o desku MSI s procesorem Intel

Vše o základních deskách

Moderátor: Moderátoři Živě.cz

Odeslat příspěvekod J-o-U 3. 6. 2011 09:08

Věnoval bych ji někomu kdo ji opravdu potřebuje o<:)
J-o-U
Junior

Odeslat příspěvekod Ceeper 3. 6. 2011 09:40

Hmm, co takhle umelecke foto sebe a zminovane desky? :-D
Nic neumim, v ničem se nevyznám, ale do všeho se neomylně nacpu :)
Ceeper
Junior

Odeslat příspěvekod meki333 3. 6. 2011 10:55

Napsat recenzi na to, jak se bude taktovat, testovat, připojovat a odpojovat nemá smysl, tech je na internetu hromada a každej den se někde najde další... Přetaktovat procesor, paměť, grafiku? To dneska ve widlích zvládne každá 11 letá holka. Na Facebook přece potřebuje maximální výkon, aby náhodou nepřišla o nějaké kamarády...

Teď vážně (i když předchozí odstavec sem vážně myslel). Já bych otestoval vliv okolního prostředí na provoz PC.

1. Zkompletovanou desku (bez skříně kvůli rozměrům) bych za provozu vystavil chladu (popřípadě mrazu) - klasicky bych ji foukl do chlaďáku (mrazáku) a měřil teplotu na procáku (kde bych nechal klasickej box chladič). Odečty bych dělal max/iddle zátěž. Tím bych zjistil co se stane, až zde nastane doba ledová (lednová? : :-)) ).

2. Zkusíme druhý extrém a to je trouba (trouba na pečení, ostatní trouby ať zkouší někdo jiný...). Opět zkompletovaná deska s box chladičem by putovala pěkně na podnose do trouby. teplotu můžu nastavovat od 50°C do 250°C (to by samozřejmě deska nevydržela...). A testy by byly: kolik může být maximální teplota okolí v iddle, než začne procesor vkládat prázné instrukce (throttlovat) a kolik je max teplota okolí v max zatížení. Tím bych zjistil co se stane s deskou a procákem při globálním oteplování ;-) .

3. Poslední test, který bych provedl by byl pracovně nazván Katrina :D Vzal bych pořádnej fukar (vysavač, kompresor...) a do zkompletovaného PC (už ve skříni) bych buď vháněl, nebo odsával vzduch. O5 bych pozoroval teploty a zjišťoval, odkud je nejpelší desku a procák ofukovat (odsávat) na dosažení nejlepších teplot.

A to jak se dá toto kombo přetaktovat bych stáhl z internetu 8-D .
meki333
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mike.M 3. 6. 2011 11:44

po bodu 2 bys bod 3 asi nedal. :-D
Zivot je kurevsky tezky.
Mike.M
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Akly 3. 6. 2011 11:54

Po obdržení desky bych ji předal redakci serveru zive.cz, kde jsou vybaveni na to, aby ji pořádně otestovali jak uznají za vhodné :-) Možná by se dostalo i na pitvu... ;-)
Akly
Junior

Odeslat příspěvekod gunshot 3. 6. 2011 12:21

Osadil bych ji daným procesorem, 1GB RAMkou, grafickou kartou ATI Rage 2C PCI, HighPoint IDE řadičem do PCI, připojil 500MB disk na IDE, připojil 20x rychlostní CD-ROM na IDE a připojil minimálně 1200W ATX zdroj, protože to tahle deska určo vyžaduje.
Po radostném spuštění mého nového stroje bych nabootoval MS-DOS 6.22 (který již byl na harddisku předinstalovaný), pokusil bych se rozjet ovladače zvuku integrované moderní zvukové karty Realtek, nainstaloval bych DOOMa a zapařil na obtížnost Nightmare.
gunshot
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod thoomasnovotny 3. 6. 2011 12:31

Kdyby se mi dostala deska s procesorem domů, určitě bych neváhal a mé komponenty bych daroval do dětského domova poblíž Znojma:
AMD Athlon II X4 640
ATI Radeon HD5670 512mb
základní deska MSI- 770-g45
4GB DDR3 RAM- DualChannel
500GB Seagate 7200.12

Tu i5 bych potom zkusil hodit na 5 GHZ.
Ještě tu máme Pentium 4HT, které 2 roky jede na 4.4GHZ s deskou MSI p3 Neo :)
thoomasnovotny
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod m.lumix 3. 6. 2011 13:03

Čistě a jednoduše. Nelítostný souboj s mým stávajícím hardwarem, (hyper :twisted: super) kancelářskou sestavou obsahující celeron. O to větší by byl skok na I5. Takže bych desce a procesoru dal co proto !!! :!: :!: :!:
m.lumix
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod malcolmX 3. 6. 2011 13:09

Ja bych na to sel od lesa, tzn. v duchu moderni doby a pozadavku skutecnych odborniku (vysledovano mj. v diskuzich a forech na zive.cz):

1] Da se k tomu pripojit iPod?
2] Kolik to ma USB3 portu?
3] Jak moc je ta deska s procesorem sexy?
malcolmX
Junior

Odeslat příspěvekod commar 3. 6. 2011 13:42

Dobrý den, já byl desku s procesorem osadil alespoň 8GB RAM,
přidal nějaký SSD disk (asi 120GB) na systém, ten použil Win7 64bit,
zapojil dva 1000GB SATAIII disky do RAID pole, použil bych nějakou levnější skříň (protože mě s tím těžko někdo finančně pomůže) a zdroj kvalitnější.DVD mechanika, klávesnice a myš, běžné typy. Grafiku nevím, dám si poradit.
Sepsal bych, natočil a nafotil amatérskou recenzi ze stavby a instalace PC.
Testy bych nedělal, neb je neumím a myslím že redakce to umí nejlíp, nehledě na to, že jich je všude plno.
Určitě bych vyzkoušel pár věcí, třeba SRT nebo SuperCharger, Virtu nevím jestli bych využil.
Přetaktování nerozumím, dal bych si poradit, ale honba za rekordy není pro mě.

Přes Firewire stáhl konečně videa z kamery, sestříhal a k velké radosti rodiny konečně vypálil na DVD,
dále bych nainstaloval After Effect a udělal pár věcí kámošovi do videa.
Vyzkoušel pár her, připojit k televizi přes HDMI, zkrátka běžný uživatel.

Své současné PC (WIN XP, AMD Black Ed. 5000+, 3GB RAM, 2x HDD) bych věnoval,
asi nějakému dětskému domu na Praze 4 do jednoho už se ženou přispíváme.

Ale jsem v klidu, dosud jsem nikdy nic nevyhrál, tak nevím proč s tím začínat.
Jen budu zase rodině k smíchu. :'(
commar
Junior

Odeslat příspěvekod oneill_sx1 3. 6. 2011 13:53

Podtaktoval bych to na 100 Mhz.
oneill_sx1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Noxik 3. 6. 2011 13:59

Vymenil bych to za par starsich zdroju a PATA disku, abych mel nahradni dily na stare herky, ve kterych se obcas vrtam :twisted:
Noxik
Junior

Odeslat příspěvekod Eagle 3. 6. 2011 14:01

Zadání mi přijde mírně nadsazené, ale budiž, tohle bych udělal:

1) Změřil spotřebu v idle s grafikou s pasivním chlazením. Pokud by spotřeba byla do 50W, bylo by to vyhovující.
2) Pustil na 14 dní Prime95 x64. Pokud by ani do té doby nespadnul, vyhovující. Deska by samozřejmě musela být osazena čtyřmi 4 GB (nebo ještě lépe 8 GB) oboustrannými moduly na nejvyšší specifikované frekvenci, aby byla největší zátěž na řadič.
3) Zajímalo by mě, kdo vyrobil a jakého typu jsou kondenzátory na desce. Sanyo SVPS jsou plus.
4) Zajímalo by mě, zda v prvním PCIe x16 slotu funguje taky něco jiného než grafická karta. Jinými slovy jestli v MSI taky umí udělat BIOS.
5) Termovizí bych změřil, jaká je teplota všech komponentů v případě plně pasivního chlazení. Tj. jak moc dobře jsou chladiče dimenzovány.

Kdyby byl výhrou Xeon E3-1260L, zamyslel bych se nad tím víc.
Eagle
Junior

Odeslat příspěvekod invent2 3. 6. 2011 15:26

MSI? Ne díky, ani zadarmo. Ale je dobrá věc dělat sotěže. V tom živě chválim.
invent2
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Mrak 3. 6. 2011 15:42

karlos má ode mě srdíčko :)
Já bych nejspíš prodal část mého "staršího" HW a udělal z toho své nové PC. Jelikož jsem se prakticky s Intelem pořádně nesetkal a hlavně netaktoval, tak bych zkusil taktování, vliv procesoru, přetaktovaného i nepřetaktovaného při GTX460 ve hrách a ty obecné testy.. Ještě před prodejem starší sestavy bych výkon porovnal. Stejné hry, stejné aplikace, stejné testy.. Před přetaktováním i po přetaktování. Ale jelikož nevyhraju, tak je to úplně fuk :)
Život je boj, tak se postřílejte, a já bych s dovolením prošel.

Define R4, Intel I7-8700K, MSI GTX1070/8GB, Samsung m.2 970 PRO 512GB, HyperX Savage 240GB, corsair HX650W, Asus ROG STRIX Z370-E Gaming, Corsair Vengeance LPX 48GB DDR4 3000 MHz
Xiaomi Mi9
Mrak
Junior

Předchozí stránkaDalší stránka